Reţete pentru un prânz regal

De cele mai multe ori masa noastră de prânz poate arătă diferit decât cea a Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, dar asta nu înseamnă că din când în când nu putem servi bucate regale.

Reţete pentru un prânz regal

V-am pregătiti două reţete care să vă facă să vă simţiţi ca la Palatul Buckingham: Puiul Încoronării şi Vită Wellington.

 

Puiul Încoronării

Această reţetă faimoasă de pui a fost creată de Rosemary Hume, fondatoarea Şcolii de Gătit Le Cordon Bleu, pentru banchetul dat în cinstea Încoronării Reginei Elisabeta a II-a din 1953. Reţeta este o combinaţie între condimente exotice şi ingrediente ieftine.

 

Ingrediente:

-2 pui medii
-1 morcov
-Cimbru, foi de dafin, pătrunjel şi 4 boabe de piper
-O linguriţă praf de curry
-O ceapă
-O lingură sos de tomate
-1 pahar de vin roşu
-Sucul de la jumătate de lămâie
-450 ml de maioneză
-1 lingură gem de caise
-3 linguri smântână

Metodă preparare:

Puiul:

1.Se fierb cei doi pui împreună cu morcovul, cimbrul, o foaie de dafin, pătrunjelul, piperul şi un pic de vin, timp de 40 de minute
2.Se lasă la răcit în apa în care s-a fiert
3.Se îndepărtează carnea de pe oase şi se taie bucăţele

Sosul:

1.Într-o tigaie se căleşte ceapa tăiată mărunt timp de 3 minute.
2.Se adaugă praful de curry şi se mai lasă 2 minute.
3.Se adaugă sosul de roşii, paharul de vin roşu, jumătate de pahar cu apă, o foaie de dafin şi se amestecă până începe să fiarbă.
4.Se adaugă un praf de sare, un praf de zahăr şi un praf de piper, sucul de la jumătate de lămâie şi se fierbe la foc mic timp de 7 - 10 minute.
5.Se ia de pe foc şi se lasă la răcit.
6.După ce se răceşte se adaugă uşor maioneza, gemul de caise şi smântâna; se amestecă bine.
7.Puneţi sosul peste pui doar cât să îl îmbrace uşor.
8.Se poate servi cu orez sau în sandviciuri.

Vită Wellington

Numită după Ducele de Wellington, această reţetă este printe preferatele reginei.

 

Ingrediente:

-1.5 kg muşchi de vită
-O linguriţă praf de muştar
-O linguriţă seminţe de ţelină
-230 g pateu
-450 g ciuperci de Portobello pasate
-O ceapă
-O linguriţă sos de Worcestershire
-60 ml smântână
-60 g unt
-Un ou bătut
-500 g Aluat de foietaj

Mod de preparare:

1.Se căleşte ceapa în unt cu un pic de sare.
2.Se adaugă ciupercile pasate şi se gătesc până se evaporă lichidul.
3.Se adaugă smântâna şi sosul Worcestershire, se amestecă până iese o pastă moale şi se lasă la răcit.
4.Muşchiul de vită se curăţă de pieliţe, se condimentează cu sare, piper, muştar şi seminţe de ţelină şi se prăjeşte bine pe ambele părţi; se dă la răcit.
5.Se încălzeşte cuptorul la 200 de grade.
6.Se desface aluatul de foietaj şi se întinde mixtura cu ciuperci pe toată suprafaţa lui (lăsând 2 cm în jurul marginilor).
7.Se taie pateul felii şi se aşează în straturi în centrul foietajului, iar deasupra se aşează vita.
8.Se înveleşte în foietaj şi se unge cu oul bătut.
9.Se dă la cuptor şi se lasă 10 minute la 200 de grade, iar apoi se reduce la 180 şi se mai lasă 20 de minute.

Poftă “regală”!

Sursă fotografie.

 
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise