Placinta americana cu mere

Desi placinta cu mere e considerata, acum, o mancare tipic americana, originile acestui fel de mancare sunt englezesti. De fapt, prima reteta de placinta cu mere dateaza din 1381. Pe vremea aceea, aluatul placintei nu era destinat pentru a fi mancat si sofranul era folosit pentru colorarea umpluturii placintei.

Placinta americana cu mere

Cele mai multe retete moderne pentru placinta cu mere contin si zahar, dar primele retete de acest gen nu aveau deloc zahar. Exista doua raspunsuri posibile pentru acest lucru. In primul rand, zaharul importat din Egipt nu era disponibil pentru majoritatea oamenilor in Anglia secolului al IV-lea, unde costa intre unul si doi silingi per kilogram. In zilele de azi, asta inseamna aproape 100 de dolari pentru un kilogram de zahar. Alt motiv ar fi ca, din cauza faptului ca zaharul nu era atat de popular in acea perioada, locuitorii din Anglia medievala nu simteau nevoia de zahar atat de mult ca noi si de aceea reteta initiala de placinta nu continea acest ingredient.

O combinatie de arome ce era populara in secolul al 19-lea, care apare chiar si in literatura vremii, era placinta cu mere si branza. Acest lucru s-a intamplat din cauza faptului ca merele nu erau intotdeauna dulci. Soiul de mar foarte dulce a aparut abia in 1868. Gustul intepator al branzei combinat cu moliciunea marului dadeau un gust interesant si delicios. Chiar daca, de-a lungul vremii, placintele au devenit dulci, aceasta reteta de placinta cu mere si branza inca se mai pregateste. In Yorkshire, de exemplu, placintele cu mere sunt pregatite cu branza cheddar si servite cu o felie de branza alaturi.

Daca vrei sa incerci reteta de placinta americana clasica, Gustos.ro ti-a pregatit urmatorii pasi pe care trebuie sa-i urmezi:

Ingrediente:

pentru aluat:

200 g faina

100 g unt

1 pahar de apa

150 g zahar pudra

un praf de sare

pentru umplutura:

2 linguri faina

600 g mere

30 g unt

75 g smantana

1 lamaie

scortisoara pisata

Framanta un aluat din faina, unt, apa si sare. Intinde aluatul intr-o tava tapetata cu faina si ulei. Curata si taie merele in felii subtiri. Amesteca-le cu zaharul pudra, doua linguri de faina, scotisoara, coaja rasa de la o lamaie si smantana. Pune aceasta umplutura peste aluatul din tava si coace prajitura la cuptor pentru 40 de minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise