Descopera traditiile culinare romanesti

Ne plac preparatele culinare din toată lumea, nu refuzăm niciodată să încercăm ceva nou, dar parcă cea mai dragă ne rămâne tot bucătăria românească. Şi câte regiuni, atâtea feluri de mâncare, de nu ai cum să te plictiseşti vreodată!

Descopera traditiile culinare romanesti

Restaurantul "Bucătăraşul cel Dibaci", împreună cu Russenart Communication, desfăşoară în perioada februarie - decembrie 2013 un proiect de responsabilitate socială pentru promovarea reţetelor tradiţionale vechi: "Descoperă tradiţiile culinare româneşti".

În cadrul acestui program, pensiuni şi mici producători tradiţionali din toate regiunile istorice ale României ne vor împărăşi reţete vechi, care vor fi preparate la restaurantul Bucătăraşul cel Dibaci.

Evenimentul de lansare a avut loc marţi, 5 februarie, iar prima reţetă preparată a fost una bucoviniană: Tăieţei cu Varză. Mai jos o găsiţi exact cum se gătea şi acum 100 de ani! Trebuie să mai ştiţi că preparatul poate fi degustat la preţul promoţional de 6 lei, în perioada 6 - 10 februarie, zilnic, între orele 16 - 21, la restaurantul Bucătăraşul cel Dibaci, str. Olteni nr. 3, sector 3, Bucureşti (zona P-ţa Unirii - P-ţa Sf. Vineri).

Varză cu Tăieţei

Ingrediente

Făină 1,000 kg

Ouă 0,200 kg - 4 oua

Varză albă dulce 2,500 kg

Untură 0,250 kg

Piper 0,005 kg

Sare 0,050 kg

Produs finit tăieţei cu varză: 0,300 kg

Valori nutritive:

- Proteine: 16,13

- Lipide: 23,28

- Glucide: 76,60

Valori energetice:

Calorii: 594,93.

Mod de preparare:

Din faină, ouă, apă şi sare se pregăteşte coca de tăiţei, care apoi se întinde în foi, se lasă să se zvânte, se rulează sul şi se taie în fâşii subţiri de 1 cm. lăţime.

Tăieţeii se cern şi se fierb în apă clocotită cu sare pentru circa 20 minute. Apoi se răcesc în apă rece şi se strecoară bine.

Varza se toacă mărunt, se sărează, se freacă bine, se stoarce şi se căleste în untură încinsă.

Dupa ce varza se căleşte se adaugă tăieţeii, piperul şi se asezonează dupa gust.

Preparatul se serveşte cald.

Poftă bună!

Mai multe informaţii despre proiectul "Descoperă tradiţiile culinare româneşti" puteţi găsi la adresa: traditiiculinareromanesti.wordpress.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise