Cele mai bune supe din lume

E ceva extrem de delicios la bol fierbinte, plin cu supa gustoasa, intr-o seara friguroasa de iarna. Supa este un fel de mancare minunat si, dupa ce incerci cateva retete, vei descoperi ca nu e nici macar atat de greu de facut.

Cele mai bune supe din lume

Supele pot fi bazate pe zeama de carne, precum supa de pui sau de vita, sau pot fi cremoase, precum supa-crema de ciuperci. Ambele sunt preparate intr-un mod similar.

Supele pot reprezenta felul principal de mancare daca sunt consistente si contin multe legume sau carne, pot fi un aperitiv sau un fel intai, poti fi traditionale sau elegante, exotice, dar in orice caz, trebuie sa faca parte din meniul vostru.

Supa este un fel de mancare perfect pentru o masa sanatoasa si calda. Sunt sute de retete de supa pe care le poti incerca si multe altele pe care le poti crea, combinand ingrediente dupa placul tau. Gustos.ro ti-a pregatit cateva retete mai neconventionale, pentru ca meniul tau zilnic sa devina mai interesant.

Supa-crema de praz

Timp de preparare:

2 h (complexitate redusa)

Ingrediente:

4 fire praz, 50 g unt, ¼ l lapte, 1 lingura faina, 100 g smintina sau cascaval ras, sare, piper, patratele de piine

Mod de preparare:

Se curata prazul, se taie in bucatele si se inabusa in unt 10-15 minute. Se adauga faina. Se toarna 1 litru apa, sare, piper si se lasa sa fiarba la foc moale 1 ora. Se da prin sita, apasind bine ca sa treaca cit mai mult pireu

de praz. Se adauga laptele si se mai fierbe 10-15 minute Se serveste la masa cu smintina sau cu cascaval ras si patratele de piine.

Supa crema de pui si lamaie

Timp de preparare:

1 h15 min (complexitate medie)

Ingrediente:

4 linguri de unt, 8 fire de arpagic taiate feliute subtiri, 2 morcovi taiati rondele subtiri,

2 tulpini de telina taiate felii subtiri, 250 gr. piept de pui dezosat taiat feliute fine, 3 lamii,

1,125 l supa de pui din concentrat, 250 gr. spaghete subtiri rupte in bucati relativ mici,

150 gr. smintina dulce, sare si piper(alb), patrunjel verde, tocat mai mare

Mod de preparare:

Arpagicul, morovii, telina si puiul se calesc in unt intr-o cratita, cam 8 minute, la foc mic. Lamiile se cojesc subtire de coaja (fara partea alba, doar ce e galben de la suprafata). Coaja astfel obtinuta se opareste 3 minute in apa clocotita. Se scot cojile, se scurg si se taie felii subtiri in lung (ca taiteii). Lamiiile se storc. Se adauga coaja de lamiie si sucul in cratita impreuna cu supa de pui si carnea. Se fierbe la foc mic 40 de minute. Se pun spaghetele si se mai fierb inca 15 minute. Se sareaza si se pipereaza dupa gust. La sfirsit, se adauga smintina si nu se mai clocoteste supa, sa nu se taie smintina.

Se serveste garnisita cu patrunjel verde si o felie de lamiie pentru decor

Supa cu patratele de parmezan

Timp de preparare:

1 h (complexitate medie)

Ingrediente:

supa de carne strecurata, 2 oua, 40 gr. parmezan, 2 linguri rase de faina, unt, sare

Mod de preparare:

Se freaca doua galbenusuri cu parmezanul si sarea. Se adauga apoi albusurile batute spuma cu cele doua linguri de faina. Se intinde o foaie subtire intr-o tava, pe o hirtie bine unsa cu unt, si se coace la cuptor la foc iute. Dupa ce s-a racit se taie patratele.

Patratelele se servesc cu supa strecurata, la masa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise