Ciorbe,supe,borsuri-dicarmencitta1957
Moderator: Sidy
33 mesaje
• Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3
Ciorbe,supe,borsuri-dicarmencitta1957
Bors de pui cu legume.
===================
Timp de preparare:
2 ore si 30 minute (complexitate medie)
Ingrediente:
1 pui mare.
4 oua.
1 telina.
2 radacini de pastarnac.
2 ardeii grasi rosii.
6-8 morcovi potriviti.
1 legatura patrunjel verde.
1 litru bors.
sare,piper proaspat macinat,vegeta fara sare(plafar).
Mod de preparare:
Se spala bine puiul si se portioneaza,apoi il punem la fiert intr-o oala de 6 l.Dupa ce luam spuma,punem bucatile de carne in alta oala si strecuram zeama in care a fiert puiul,ca sa fie o zeama clara.Punem si zarzavatul tocat la fiert,adaugam si vegeta(fara sare).Dupa ce legumele au fiert,adaugam si borsul deja incalzit.Lasam sa mai dea cateva clocote,potrivim de sare si lasam sa se raceasca putin ciorba cu un capac deasupra.Separat batem cele 4 oua si tocam patrunjelul marunt.Cam dupa 20 de minute adaugam si ouale batute spuma in ciorba si patrunjelul verde.Pofta buna !!!
===================
Timp de preparare:
Ingrediente:
1 pui mare.
4 oua.
1 telina.
2 radacini de pastarnac.
2 ardeii grasi rosii.
6-8 morcovi potriviti.
1 litru bors.
sare,piper proaspat macinat,vegeta fara sare(plafar).
Mod de preparare:
Se spala bine puiul si se portioneaza,apoi il punem la fiert intr-o oala de 6 l.Dupa ce luam spuma,punem bucatile de carne in alta oala si strecuram zeama in care a fiert puiul,ca sa fie o zeama clara.Punem si zarzavatul tocat la fiert,adaugam si vegeta(fara sare).Dupa ce legumele au fiert,adaugam si borsul deja incalzit.Lasam sa mai dea cateva clocote,potrivim de sare si lasam sa se raceasca putin ciorba cu un capac deasupra.Separat batem cele 4 oua si tocam patrunjelul marunt.Cam dupa 20 de minute adaugam si ouale batute spuma in ciorba si patrunjelul verde.Pofta buna !!!
Ultima oară modificat de dicarmencitta1957 pe Vineri, 11 Sep 2009 7:22 pm, modificat 1 dată în total.
-

dicarmencitta1957 - Maistru bucatar
Re: Ciorbe,supe,borsuri.
Ciorba de perisoare.
=================
Timp de preparare:
1 ora si 45 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
1 kg carne de pui tocata.
5 morcovi.
2 ardei capia rosii.
2 radacini de pastarnac.
300 gr varza alba tocata.
1 ceasca de orez(spalat).
2 oua.
2 linguri de ulei din seminte de struguri.
1 legatura de patrunjel verde proaspat.
1 litru bors.
1 litru suc de rosii.
1 cutie rosii Pomodorre(rosii tocate in suc de rosii).
vegeta de la plafar,sare, piper proaspat macinat.
Mod de preparare:
Punem intr-o oala de 6 kg cu apa deja care a dat in clocot la fiert zarzavatul curatat si spalat,pe care il vom taia in ce forma dorim.Dupa ce am fiert zarzavatul,punem perisoarele pe care le-am pregatit in prealabil.Carnea tocata de pui se amesteca cu 2 oua,sare,vegeta(cea pe care eu o cumpar de la plafar nu are sare si sunt doar legume uscate), piper si orezul spalat si scurs de apa.Dupa ce am facut perisoarele si le-am dat prin faina,le punem pe un tocator si asteptam sa fiarba legumele si apoi punem perisoarele pe care le vom fierbe si pe ele cel putin 30 minute, la foc domol.Carnea de pui fierbe foarte repede.Separat vom fierbe si borsul ca sa fie gata pentru cand il vom pune in ciorba.Cu 15 minute inainte sa inchidem focul la ciorba vom pune si cutia de rosii in bulion,dar pe care am incalzit-o intr-o alta craticioara.Cu 10 minute inainte sa inchidem focul la ciorba vom pune si borsul care este deja dat in fiert, in alta craticioara.Apoi punem si borsul si mai lasam 10 minute sa fiarba toate impreuna.La sfarsit punem o legatura de patrunjel tocat marunt si 1 litru de suc de rosii deja incalzit, cu cele 2 linguri de ulei si mai lasam sa dea in cateva clocote.Pofta buna !!!
=================
Timp de preparare:
1 ora si 45 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
1 kg carne de pui tocata.
5 morcovi.
2 ardei capia rosii.
2 radacini de pastarnac.
300 gr varza alba tocata.
1 ceasca de orez(spalat).
2 oua.
2 linguri de ulei din seminte de struguri.
1 legatura de patrunjel verde proaspat.
1 litru bors.
1 litru suc de rosii.
1 cutie rosii Pomodorre(rosii tocate in suc de rosii).
vegeta de la plafar,sare, piper proaspat macinat.
Mod de preparare:
Punem intr-o oala de 6 kg cu apa deja care a dat in clocot la fiert zarzavatul curatat si spalat,pe care il vom taia in ce forma dorim.Dupa ce am fiert zarzavatul,punem perisoarele pe care le-am pregatit in prealabil.Carnea tocata de pui se amesteca cu 2 oua,sare,vegeta(cea pe care eu o cumpar de la plafar nu are sare si sunt doar legume uscate), piper si orezul spalat si scurs de apa.Dupa ce am facut perisoarele si le-am dat prin faina,le punem pe un tocator si asteptam sa fiarba legumele si apoi punem perisoarele pe care le vom fierbe si pe ele cel putin 30 minute, la foc domol.Carnea de pui fierbe foarte repede.Separat vom fierbe si borsul ca sa fie gata pentru cand il vom pune in ciorba.Cu 15 minute inainte sa inchidem focul la ciorba vom pune si cutia de rosii in bulion,dar pe care am incalzit-o intr-o alta craticioara.Cu 10 minute inainte sa inchidem focul la ciorba vom pune si borsul care este deja dat in fiert, in alta craticioara.Apoi punem si borsul si mai lasam 10 minute sa fiarba toate impreuna.La sfarsit punem o legatura de patrunjel tocat marunt si 1 litru de suc de rosii deja incalzit, cu cele 2 linguri de ulei si mai lasam sa dea in cateva clocote.Pofta buna !!!
-

Re: Ciorbe,supe,borsuri.
Supa de rosii cu galusti.
====================
Timp de preparare:
120 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
2 kg de rosii bine coapte(de gradina).
200 gr gris alb.
3 oua.
un varf de lingurita de bicarbonat.
sare,piper,condimente.
Mod de preparare:
Se spala rosiile, se pun intregi la fiert pentru cel putin 30 minute.Stingem focul si le lasam putin sa se racoreasca.Scoatem rosiile pe rand din oala si le curatam de pielite si apoi le bagam la blender(sau robot).Dupa ce le-am stors in blender le punem din nou la fiert cu putina vegeta si pregatim galustile.Spargem ouale intr-un castron si adaugam grisul in ploaie, il amestecam bine sa nu faca cocoloase si adaugam si un varf de lingurita de bicarbonat si putina apa daca este nevoie.Bicarbonatul se pune ca sa iasa galustile pufoase,dar foarte putin ca altfel se desfac.Tot in galusti eu adaug si un pic de sofran ca sa iasa galbene.Aceasta supa este supa noastra preferata, pentru ca putem sa o mancam rece de la frigider,deoarece eu nu pun deloc ulei in ea..Pofta buna !!!
====================
Timp de preparare:
120 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
2 kg de rosii bine coapte(de gradina).
200 gr gris alb.
3 oua.
un varf de lingurita de bicarbonat.
sare,piper,condimente.
Mod de preparare:
Se spala rosiile, se pun intregi la fiert pentru cel putin 30 minute.Stingem focul si le lasam putin sa se racoreasca.Scoatem rosiile pe rand din oala si le curatam de pielite si apoi le bagam la blender(sau robot).Dupa ce le-am stors in blender le punem din nou la fiert cu putina vegeta si pregatim galustile.Spargem ouale intr-un castron si adaugam grisul in ploaie, il amestecam bine sa nu faca cocoloase si adaugam si un varf de lingurita de bicarbonat si putina apa daca este nevoie.Bicarbonatul se pune ca sa iasa galustile pufoase,dar foarte putin ca altfel se desfac.Tot in galusti eu adaug si un pic de sofran ca sa iasa galbene.Aceasta supa este supa noastra preferata, pentru ca putem sa o mancam rece de la frigider,deoarece eu nu pun deloc ulei in ea..Pofta buna !!!
-

Re: Ciorbe,supe,borsuri-dicarmencitta1957
Ei bravos,mi-ai dat o idee,o sa fac si eu ciorba de perisoare.
Imi place cum arata. 
-

silvi0ara - Maistru bucatar
Minunate toate ciorbitele si borsurile !!! Nici nu stiu cu care sa incep ...Bravo tie !!! 
-

Sidy - Site Admin
Aspectoase ciorbele tale Dicarmencita.Nu stiam ca la Plafar se gaseste vegeta fara sare................o sa caut si eu .
-

MEDIOTO59 - Bucatar
Draga Medi, la Ptza Unirii,cand te duci spre biserica Sf Anton,cum intrii pe straduta sa te duci la biserica, pe dreapta este un plafar,acolo gasesti''''''vegeta fara sare'''''este un plic argintiu si este si foarte ieftin.Va multumesc pentru comentarii. O seara buna va doresc !!!
Ultima oară modificat de dicarmencitta1957 pe Duminică, 13 Sep 2009 2:59 pm, modificat 1 dată în total.
-

Multumesc de informatie,Dicarmencita.
-

MEDIOTO59 - Bucatar
Carmen te rog sa-i faci o poza plicului sa stiu si eu ce sa caut !!! Ce gramaj are plicul ???
-

Sidy - Site Admin
Draga Sidy,cred ca are 100 de gr, promit ca o sa-l trimit pe Mihai(baiatul meu),sa-mi cumpere si fac o poza si o pun aici sa-l vedeti,sunt legume uscate(telina uscata,pastarnac uscat,morcovi uscati,etc).Anul trecut am fost la o nutritionista,ea m-a invatat si sa stii ca este foarte bun si Silvi0ara a folosit.O seara buna dragelor si un week-end placut !!!
-

Bors de cartofi cu coasta de porc afumata
===================================
Timp de preparare:
Ingrediente:
2 Kg coasta afumata.
1 1/5 kg bors.
1 kg cartofi.
2 ardei capia rosii.
2 cepe rosii.
2 radacini pastarnac.
4 sau 5 morcovi potriviti.
1 telina potrivita.
1 rosie mare.
4 oua.
sare,piper proaspat macinat,vegeta fara sare.
Mod de preparare:
Portionam carnea,o spalam bine si o punem la fiert intr-o oala de 6l cu cel putin 3 l de apa.Separat curatam si spalam toate legumele si apoi le taiem.Dupa ce am luat spuma de la carne o lasam sa fiarba bine.Punem legumele taiate sa fiarba.Spalam patrunjelul si il taiem foarte fin.Dupa ce au fiert carnea si legumele,adaugam borsul care este deja clocotit si mai lasam sa dea cateva clocote.Incercam carnea si legumele sa vedem daca sunt fierte.Dupa ce au fiert lasam ciorba sa se linisteasca un pic si adaugam ouale batute spuma si patrunjelul verde.La aceasta ciorbica merge si un ardei iute.Pofta buna !!!
===================================
Timp de preparare:
Ingrediente:
2 Kg coasta afumata.
1 1/5 kg bors.
1 kg cartofi.
2 ardei capia rosii.
2 cepe rosii.
2 radacini pastarnac.
1 telina potrivita.
1 rosie mare.
4 oua.
sare,piper proaspat macinat,vegeta fara sare.
Mod de preparare:
Portionam carnea,o spalam bine si o punem la fiert intr-o oala de 6l cu cel putin 3 l de apa.Separat curatam si spalam toate legumele si apoi le taiem.Dupa ce am luat spuma de la carne o lasam sa fiarba bine.Punem legumele taiate sa fiarba.Spalam patrunjelul si il taiem foarte fin.Dupa ce au fiert carnea si legumele,adaugam borsul care este deja clocotit si mai lasam sa dea cateva clocote.Incercam carnea si legumele sa vedem daca sunt fierte.Dupa ce au fiert lasam ciorba sa se linisteasca un pic si adaugam ouale batute spuma si patrunjelul verde.La aceasta ciorbica merge si un ardei iute.Pofta buna !!!
Ultima oară modificat de dicarmencitta1957 pe Sâmbătă, 26 Sep 2009 9:06 pm, modificat 1 dată în total.
-

Waw Carmen...o nebunie borsul tau !!!Deja imi ploua in gura....
-

Sidy - Site Admin
Da............
iti dai seama de la ce trebuie sa ma abtin??? Ce nu face omul ca sa arate bine,draga Sidy.....

-

Tare buna,yammmm. 
-

silvi0ara - Maistru bucatar
CIORBA RADAUTEANA
===================
3 ore si 30 minute (complexitate medie)
Ingrediente:
4 piepti de pui.
1 telina potrivita.
3 cartofi.
2 radacini de pastarnac.
1 ceapa rosie.
1 capatana usturoi.
1 lamaie.
2 ardei grasi rosii.
400 gr smantana(15% grasime).
3 oua.
frunze de leustean.
frunze patrunjel.
sare,piper proaspat macinat,menta uscata sau verde,vegeta fara sare.
Mod de preparare:
Punem mai intai carnea la fiert intr-o oala de 6litri si intre timp curatam si spalam tot zarzavatul pentru ciorba.Dupa ce am spumuit(am luat spuma la ciorba),punem zarzavatul peste carnita,sa fiarba.Dupa ce a fiert zarzavatul il scoatem si il bagam la robot pentru pasat.Carnea eu personal o desfac in suvite(doi piepti ii desfac suvite si 2 piepti ii tai bucatele,pentru design).Separat imi pastrez o cana de 500 ml din zeama in care au fiert zarzavaturile si carnea.Pun zarzavaturile pasate in zeama ramasa si adaug jumatate dintr-o capatana de usturoi pisata.Cealalta jumatate de capatana pisata o diluez cu 3 sau 4 linguri de apa si 100 ml lapte batut Brenac.Acest usturoi pisat cu putina apa si lapte batut il pot folosi cei care doresc mai mult usturoi in ciobita.Dupa ce au fiert toate,adaugam zeama de la o lamaie, inchidem focul la ciorba,punem capacul si lasam sa se linisteasca.Separat batem doar galbenusurile cu smantana si 500 ml zeama pe care am oprit-o de la ciorba.Ca sa se desfaca bine, le bagam la blender si apoi amestecam cu ciorba din oala.Mentionez ca eu am pus la inceput doar un ardei gras rosu,dar mi-a placut culoarea si atunci am mai scos unul din congelator(se vede in poze).Se serveste cu un ardei iute.Pe marginea unui castronel este pus un ardei iute rosu taiat si curatat de seminte.Pofta buna !!!
===================
3 ore si 30 minute (complexitate medie)
Ingrediente:
4 piepti de pui.
1 telina potrivita.
3 cartofi.
2 radacini de pastarnac.
1 ceapa rosie.
1 capatana usturoi.
1 lamaie.
2 ardei grasi rosii.
400 gr smantana(15% grasime).
3 oua.
frunze de leustean.
frunze patrunjel.
sare,piper proaspat macinat,menta uscata sau verde,vegeta fara sare.
Mod de preparare:
Punem mai intai carnea la fiert intr-o oala de 6litri si intre timp curatam si spalam tot zarzavatul pentru ciorba.Dupa ce am spumuit(am luat spuma la ciorba),punem zarzavatul peste carnita,sa fiarba.Dupa ce a fiert zarzavatul il scoatem si il bagam la robot pentru pasat.Carnea eu personal o desfac in suvite(doi piepti ii desfac suvite si 2 piepti ii tai bucatele,pentru design).Separat imi pastrez o cana de 500 ml din zeama in care au fiert zarzavaturile si carnea.Pun zarzavaturile pasate in zeama ramasa si adaug jumatate dintr-o capatana de usturoi pisata.Cealalta jumatate de capatana pisata o diluez cu 3 sau 4 linguri de apa si 100 ml lapte batut Brenac.Acest usturoi pisat cu putina apa si lapte batut il pot folosi cei care doresc mai mult usturoi in ciobita.Dupa ce au fiert toate,adaugam zeama de la o lamaie, inchidem focul la ciorba,punem capacul si lasam sa se linisteasca.Separat batem doar galbenusurile cu smantana si 500 ml zeama pe care am oprit-o de la ciorba.Ca sa se desfaca bine, le bagam la blender si apoi amestecam cu ciorba din oala.Mentionez ca eu am pus la inceput doar un ardei gras rosu,dar mi-a placut culoarea si atunci am mai scos unul din congelator(se vede in poze).Se serveste cu un ardei iute.Pe marginea unui castronel este pus un ardei iute rosu taiat si curatat de seminte.Pofta buna !!!
Ultima oară modificat de dicarmencitta1957 pe Sâmbătă, 26 Sep 2009 9:07 pm, modificat 1 dată în total.
-

33 mesaje
• Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3
Înapoi la Ciorbe, supe, borsuri