Sfaturi pentru grasimea din supa

Cum fac o ciorba de burta, un bors sau o supa, aflati consultand rubrica noastra...

Moderator: Sidy

Mesajde alinutza » Joi, 24 Aug 2006 9:38 pm

as vrea sa fac si eu zacusca,dar cine ma invata? :(
va pup pe toti!
alinutza
Practicant

alinutza

Mesajde Sidy » Vineri, 25 Aug 2006 6:44 am

Daca imi spui cam cita zacusca vrei sa faci pt iarna, iti dau eu reteta !!!Cam cite persoane sunteti in casa !
Te pup, dar nu iti pot da raspuns numai saptamina viitoare - am musafiri !!! :wink:
Sidy
Site Admin

Mesajde alinutza » Vineri, 25 Aug 2006 12:29 pm

multumesc mult!suntem 4 persoane,deci nu o sa fac prea multa!si inca ceva,te rog,pot pune la congelator diferite pungi cu legume(zarzavat) pt la iarna?ce anume sa pun k nu prea ma pricep...dc nu mai e mama eu invat...
va pup pe toti!
alinutza
Practicant

Salam de biscuiti

Mesajde Sidy » Luni, 28 Aug 2006 7:54 pm

MIOARA- De ce trebuie sa fim neaparat RELE ??? :wink:
Din 6 retete de salam de biscuiti, in care te invata in 6 moduri cum se face salamul, tu de ce esti nemultumita chiar de a 6-a reteta ? Pe celelalte 5 le-ai citit ? :?
Nu inseamna ca daca la 200 de persoane le place "gustos"-ul trebuie sa-i placa si la a 201-a !!! :lol:
Dar in gramada de retete publicate, sunt multe retete bune de care te poti folosi...
Oricum asteptam reteta ta de " Salam de biscuiti"...spune-ne si noua cum o faci tu , de iti reuseste asa bine !!! :wink:
Sidy
Site Admin

Mesajde i_dica20 » Miercuri, 30 Aug 2006 2:44 am

Cine poate sa ma ajute cu niste idei pt mancarea de conopida. Am cumparat mai multa conopida, adica nu eu ca nu prea stiu sa o gatesc.
Am facut doar pane ca alt ceva nu ma pricep. Voi cum mai gatiti aceasta leguma la ce o mai folositi ca eu una nu ai vad intrebuintare.
i_dica20
Moderator

ra

Mesajde Sidy » Miercuri, 30 Aug 2006 8:12 am

Spre deosebire de brocoli, conopida trece de numa...
Eu fac ciorbita cu 2-3 morcovi si cu galuscute, conopida cu oua la cuptor(ca si cartofii frantuzesti) si mincare de conopida(la fel ca cea de varza creata cu citiva cartofi)
Daca te intereseaza careva, spune-mi si te ajut ! :lol:
Sidy
Site Admin

Ra

Mesajde Sidy » Miercuri, 30 Aug 2006 12:49 pm

Mi-au sosit alti musafiri asa ca telegrafic : Ciorba o gasesti la "Schimb de experiente-Ce gatim azi pag 2
Mincarea de varza creata si Cartofii frantuzesti(cei scrisi cu litere mari)si folosesti 6 oua , amindoua pe site GUSTOS la Mincaruri cu legume !
Scuze si Bafta !!!
Sidy
Site Admin

Mesajde i_dica20 » Miercuri, 30 Aug 2006 5:43 pm

O, e bine atunci Sidy! Multumesc.
Se vede ca esti cam ocupata dar asa este mai ales vara. Spor la treaba!
i_dica20
Moderator

Mesajde vikerw » Joi, 31 Aug 2006 12:22 pm

Conopida la cuptor

Fierbi conopida desfacuta buchetele in apa,care clocoteste cu o lingura de sare,15 min,o scoti cu paleta si o zdrobesti putin cu furculita.
Ungi tava de friptura cu putin unt si tapetezi cu pesmet sau o lingura de gris,pui conopida in tava torni deasupra 4 oua batute,presari putina sare si piper apoi brinza razuita.Scuturi putin tava si dai la cuptor pina se rumeneste(cca.20min).Servesti cald sau rece cu iaurt sau lapte batut.

Sufleu de conopida
Conopida fiarta ca mai sus o pasezi cu mixerul.Intr-o cratita pui o lingura de ulei 2 linguri faina alba stingi cu 150 ml.lapte si faci un sos alb mai gros,dai cratita la o parte adaugi conopida lasi sa se raceasca (pina poti tine degetul in ea),adaugi piper,5-6 linguri brinza razuita,3 galbenusuri si albusurile batute spuma,tapetezi o tava cu unt si pesmet(sau gris),torni compozitia,ornezi cu felii de rosie si dai la cuptor 30 min.Servesti cu:

Salata de castraveti

Castravetii curatati de coaja se taie felii subtiri,se adauga sare dupa gust,o lingurita de ulei citiva stropi de otet, un catel de usturoi zdrobit si tocat marunt si o cutie mica de iaurt simplu.Amesteci totul si ornezi cu boia de ardei rosu dulce si piper.
MI-E FOAME
vikerw
Ucenic

Mesajde Beatrice » Joi, 31 Aug 2006 2:49 pm

Conopida la cuptor am facut-o si eu din Practic in buacatarie! f.buna!
Beatrice
Site Admin

Mesajde i_dica20 » Joi, 31 Aug 2006 7:49 pm

Iti multumesc mult pt. retetele cu conopida, pare sa fie foarte gustoase. O sa le pregatesc si o sa-ti spun daca m-am priceput.
i_dica20
Moderator

Mesajde Sidy » Vineri, 01 Sep 2006 1:18 pm

i_dica20 scrie:Cine poate sa ma ajute cu niste idei pt mancarea de conopida. Am cumparat mai multa conopida, adica nu eu ca nu prea stiu sa o gatesc.
Am facut doar pane ca alt ceva nu ma pricep. Voi cum mai gatiti aceasta leguma la ce o mai folositi ca eu una nu ai vad intrebuintare.

Miine dimineata pleaca musafiri !!! La noi ploua si nu le mai comvine sa mearga la Felix !
Asa ca draga mea, spune-mi care retete sa ti le dau ( cu conopida ) si ma execut ! Te pupicesc si astept ! :lol:
Sidy
Site Admin

Mesajde i_dica20 » Vineri, 01 Sep 2006 9:54 pm

Nu conteaza Sidi, scrie pe care vrei tu mai ales care stii ca sunt mai bune.
Oricum eu iti multumesc mult.
i_dica20
Moderator

Retete

Mesajde Sidy » Sâmbătă, 02 Sep 2006 1:51 pm

CONOPIDA LA CUPTOR

Conopida , desfacuta in buchetele potrivite, o fierbi in apa cu sare si putina zeama de lamiie , ca sa ramina alba. Rastorni apa de pe ea( nu o arunci, o folosesti la o alta ciorbita)si o asezi pe fundul unui vas Yena, uns cu putin unt si tapetat cu pesmet.Peste primul rind de conopida , tai 3 oua fierte, in rondele, pui apoi smintina si sare dupa gust. Urmeaza iar un strat de conopida, oua, smintina si deasupra conopida, smintina si cine doreste, cascaval ras. Se da la cuptor pina prinde o pojghita deasupra....E minunat !!! Poti sa o servesti asa sau cu smintina degresata, alaturi.

MINCARE DE CONOPIDA
Conopida o desfacem in buchetele. 4-6 cartofiii curatam si ii taiem cubulete sau in lungime-cum ne place. Punem conopida si cartofii sa fiarba in apa cu vegeta. Intr-un pic de ulei , punem o lingura de faina si o calim putin, adaugam apoi putina boia sau pasta de ardei, apa si invirtim sa nu se faca gogoloaie...Introducem in apa conopida si cartofi fierti si mai lasam sa fiarba 5-10 minute.Cind e gata adaugam smintina sau putina zeama de lamiie....
Se serveste cu chiftelute, friptura, pirjoale moldovenesti . Se poate servi si fara alta garnitura, numai conopida si cartofii...
POFTA BUNA !!! :lol:
Sa nu cumva sa ma faci sa-ti dau retete pe care nu le poti face , caci s-ar putea sa-mi dai vreun telefon sa ma prezint cu mincarea la tine la usa, mai ales acum ca sunte-ti 3....!!!... :lol: :D :P
Sidy
Site Admin

Mesajde i_dica20 » Sâmbătă, 02 Sep 2006 9:54 pm

Buna Sidy! tu crezi ca am cerut degeaba aceste retete, am conopida si trebuie sa o prepar cumva, dar uite ca acum nu am smantana si nu pot sa o fac astazi, sper sa o fac maine.
Mi-ar place sa vii pe aici si sa ma ajuti la gatit, vad ca esti o bucatateasa foarte buna.
i_dica20
Moderator

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Ciorbe, supe, borsuri