Etapa 1 - retete de Aperitive
Reguli forum
Pentru concursul "Retete aperitive" aveti nevoie sa atasati si poza la continutul retetei. Nu uitati!
Pentru concursul "Retete aperitive" aveti nevoie sa atasati si poza la continutul retetei. Nu uitati!
52 mesaje
• Pagina 2 din 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Etapa 1 - retete de Aperitive
Eu sunt Diana, Anastasia,
s-a mai intamplat sa ma confuzi cu Dana dar nu-i nimic... ai dreptate se pare ca am mancat ceva litere ma duc sa modific....MERSI de atentionare !
-

DIANA K - Maistru bucatar
Da ar trebui atentionate! Eu am atentionat=o pe Lily Musat care are deja 4 retete postate si ar trebui sa se decida cu care va participa.Probabil ca nu a vazut ce i-am scris eu!
-

Andreea Manciu - Sef bucatar
PANDISPAN CU PARMEZAN SI CREMA DE CIUPERCI
BLAT:
6 oua
100 g zahar pudra
70 g parmezan
130 g faina
Se bat albusurile spuma, zaharul se pune treptat. Galbenusurile batute spuma se pun peste albusuri. Faina se amesteca cu parmezanul si se pune peste albusuri. Se tapeteaza o forma rotunda si se coace la foc potrivit.
CREMA:
250 g ciuperci
usturoi
150 g cascaval
patrunjel, sare, piper
Ciupercile se taie si se pun cu usturoiul la calit in ulei, sare, piper.
Se racesc si jumatate din ciuperci, se dau prin masina de tocat impreuna cu cascavalul. Restul de ciuperci se toaca si se amesteca cu pasta rezultata si cu patrunjel.
Se taie blatul, se pune crema obtinuta. Pe margine se pune crema si se pune gogsari taiati marunt.
BLAT:
6 oua
100 g zahar pudra
70 g parmezan
130 g faina
Se bat albusurile spuma, zaharul se pune treptat. Galbenusurile batute spuma se pun peste albusuri. Faina se amesteca cu parmezanul si se pune peste albusuri. Se tapeteaza o forma rotunda si se coace la foc potrivit.
CREMA:
250 g ciuperci
usturoi
150 g cascaval
patrunjel, sare, piper
Ciupercile se taie si se pun cu usturoiul la calit in ulei, sare, piper.
Se racesc si jumatate din ciuperci, se dau prin masina de tocat impreuna cu cascavalul. Restul de ciuperci se toaca si se amesteca cu pasta rezultata si cu patrunjel.
Se taie blatul, se pune crema obtinuta. Pe margine se pune crema si se pune gogsari taiati marunt.
- GABRIELAB
- Incepator
Salata de peste afumat
-1/2 kg cartofi
-1/2 kg morcovi
-1 ceapa rosie mare sau 2 cepe mici
-4 buc merluciu sau macrou afumat
-1 borcan salată de sfeclă roşie murată
-2 linguri zeamă de lămâie
-4 ouă fierte
-maioneză
-sare, piper
Cartofii (în coajă) şi morcovii se pun la fiert separat în apă cu puţină sare. Între timp se taie ceapa şi se înmoaie 10 minute în apă cu sare, se strecoară şi se pun peste ea 2 linguri de zeamă de lămâie şi puţin ulei ca să-i mai taie din tărie şi miros. După ce s-au fiert cartofii si morcovi, se scurg de apă, se lasă la rece, apoi se taie ca la salata de beuf. Se taie peştele afumat, se taie şi ouăle şi se amestecă cu cartofii şi morcovii. Se adaugă ceapa şi sfecla roşie tăiată rondele, care de asemenea se scurg de zeamă. Toate se amestecă cu maioneza şi se mai adaugă sare şi piper după gust dacă mai este necesar. Pofta buna!
-1/2 kg cartofi
-1/2 kg morcovi
-1 ceapa rosie mare sau 2 cepe mici
-4 buc merluciu sau macrou afumat
-1 borcan salată de sfeclă roşie murată
-2 linguri zeamă de lămâie
-4 ouă fierte
-maioneză
-sare, piper
Cartofii (în coajă) şi morcovii se pun la fiert separat în apă cu puţină sare. Între timp se taie ceapa şi se înmoaie 10 minute în apă cu sare, se strecoară şi se pun peste ea 2 linguri de zeamă de lămâie şi puţin ulei ca să-i mai taie din tărie şi miros. După ce s-au fiert cartofii si morcovi, se scurg de apă, se lasă la rece, apoi se taie ca la salata de beuf. Se taie peştele afumat, se taie şi ouăle şi se amestecă cu cartofii şi morcovii. Se adaugă ceapa şi sfecla roşie tăiată rondele, care de asemenea se scurg de zeamă. Toate se amestecă cu maioneza şi se mai adaugă sare şi piper după gust dacă mai este necesar. Pofta buna!
- maria_st
- Incepator
fetili nu aici postam retete.
Va faceti topic separat, si poate veniti si cu poze.

-

mariana_bondoc - Cel mai tare Bucatar
fara sa citesc bine regulalamentul am postat 2 retete de aperitiv.acum am vazut ca voi scrieti despre tema asta si mi-am dat seama ca am gresit,am incercat sa sterg una din ele si tot apare la retete,ce pot face si scuzati-ma...recunosc,am fost neatenta,dar fara intentie...!
- ana catalina
- Mic bucatar
Nui bai deschide un topic nou.Si pune si reteta cu tot cu poza acolo.

-

mariana_bondoc - Cel mai tare Bucatar
-

lacutara - Sef bucatar
ok si unde este sau unde ar trebui sa fie salata asta aperitiv ?
- kismonica
- Bucatar
CHEC SARAT
250 g faina
1 praf de copt
4 oua
200 ml lapte
200 g margarina
200 g jambon slab(ceafa sau muschi file)
200 g masline verzi fara samburi
100-150 g cascaval ras
Se freaca margarina pana devine spuma, se adauga treptat faina cernuta amestecata cu praf de copt, se incorporeaza pe rand ouale, se subtiaza cu laptele treptat.
Se amesteca usor in compozitie maslinele taiate sferturi si jambonul taiat cubulete.
La urma se pune si cascavalul ras (svaiterul da un gust mai fin checului).
Se unge cu unt o forma de chec ,se tapeteaza cu faina,apoi se toarna compozitia inauntru.Forma trebuie sa fie sufficient de mare ,ca sa nu se umple decat pe jumatate, deoarece checul creste la copt.
Se introduce in cuptorul incalzit in prealabil si se coace la foc potrivit aproximativ 50 min.
ATENTIE!
O sunca prea grasa ingreuneaza aluatul,iar prea mult cascaval il face cleios.Focul slab il impiedica sa creasca suficient.
250 g faina
1 praf de copt
4 oua
200 ml lapte
200 g margarina
200 g jambon slab(ceafa sau muschi file)
200 g masline verzi fara samburi
100-150 g cascaval ras
Se freaca margarina pana devine spuma, se adauga treptat faina cernuta amestecata cu praf de copt, se incorporeaza pe rand ouale, se subtiaza cu laptele treptat.
Se amesteca usor in compozitie maslinele taiate sferturi si jambonul taiat cubulete.
La urma se pune si cascavalul ras (svaiterul da un gust mai fin checului).
Se unge cu unt o forma de chec ,se tapeteaza cu faina,apoi se toarna compozitia inauntru.Forma trebuie sa fie sufficient de mare ,ca sa nu se umple decat pe jumatate, deoarece checul creste la copt.
Se introduce in cuptorul incalzit in prealabil si se coace la foc potrivit aproximativ 50 min.
ATENTIE!
O sunca prea grasa ingreuneaza aluatul,iar prea mult cascaval il face cleios.Focul slab il impiedica sa creasca suficient.
- GABRIELAB
- Incepator
- Samyra
- Moderator
DIANA K scrie:Alina eu am o propunere, retetele care pana la sfarsitul concursului nu au poze atasate sa nu mai fie puse pe lista la jurizat.
Din cate am observat ,asa rapid, sunt persoane cu mai multe retete...parca era vorba de o singura reteta, trebuiesc atentionate din timp.
Da, pai cele fara poze nu intra in concurs. Scrie clar in Regulament. Eu am facut categorie fara cele cu poze. Si am si inchis subiectul...

http://www.beatricedesign.ro- hobby bijuterii
http://beatricedesign-smykke.blogspot.com - Blog hobby, Beatrice
-

Beatrice - Site Admin
Te pupäm dulce Beatrice 
- Samyra
- Moderator
Budinca de spanac
Ingrediente:
500 g spanac congelat
150 g cascaval
2 oua
1 felie de unt
sare dupa gust
Modul de preparare a retetei:
Spanacul se fierbe 10 min. apoi se scurge bine, se toaca (daca nu este deja tocat), se amesteca cascavalul ras, ouale si sarea. Se unge o forma de jena cu unt, se pune amestecul de budinca si se da 1/2 h la cuptor la foc potrivit.
Ingrediente:
500 g spanac congelat
150 g cascaval
2 oua
1 felie de unt
sare dupa gust
Modul de preparare a retetei:
Spanacul se fierbe 10 min. apoi se scurge bine, se toaca (daca nu este deja tocat), se amesteca cascavalul ras, ouale si sarea. Se unge o forma de jena cu unt, se pune amestecul de budinca si se da 1/2 h la cuptor la foc potrivit.
- ClaudiaLungu
- Incepator
52 mesaje
• Pagina 2 din 4 • 1, 2, 3, 4
Înapoi la Etapa 1 - retete de Aperitive