SUPA-CREMA DE LEGUME CU CRUTOANE
18 mesaje
• Pagina 1 din 2 • 1, 2
SUPA-CREMA DE LEGUME CU CRUTOANE
Aceasta supa-crema de legume cu crutoane ,poate fi pregatita tot timpul anului folosindu-se legume si zarzavaturi proaspete cat si congelate.Este usor de pregatit si foarte sanatoasa.
Puteti folosi orice leguma sau zarzavat aveti la indemana si sa faceti combinatiile dorite : morcov,albitura,telina,dovlecei,conopida,broccoli,ceapa, praz,fasole verde,mazare,ardei gras,rosii,gulie,sfecla rosie, cartofi, cateva frunze de varza,frunze de telina,patrunjel verde (Ex.2 buc. cartofi,2 buc morcov,o telina,2 cepe,un praz,3-4 rosii,1-2 dovlecei,cateva frunze de varza,s.a.m.d) .
Mai aveti nevoie de sare,piper,condimente dupa gust,putin ulei de masline.
Si acum sa incepem cu modul de preparare,nu?
Legumele si zarzavatul se curata,se spala,se taie marunt dupa caz si se pun la fiert in apa rece(sa fie acoperite foarte bine cu apa).Dupa ce au fiert ,se paseaza foarte bine prin sita, astfel incat sa se obtina o crema (ce ramane in strecuratoare la final nu se foloseste).
Peste crema obtinuta,se adauga zeama in care au fiert legumele si zarzavatul pana se obtine consistenta dorita,se potriveste de sare,piper,condimente,se adauga putin ulei de masline si se mai da intr-un clocot.
Se serveste calda sau rece cu crutoane.
Crutoanele se obtin astfel:
Se taie cubulete de paine , se aseaza intr-o tava neunsa si se introduce tavita la cuptor . Cand s-au intarit si au devenit aurii cubuletele noastre de paine,inseamna ca atunci s-au transformat in crutoane.Atentie sa nu se arda.Crutoanele obtinute la cuptor sunt mai sanatoase decat cele prajite in ulei.
Va garantez ca este o bunatate si nu veti regreta daca o veti pregati .
Puteti folosi orice leguma sau zarzavat aveti la indemana si sa faceti combinatiile dorite : morcov,albitura,telina,dovlecei,conopida,broccoli,ceapa, praz,fasole verde,mazare,ardei gras,rosii,gulie,sfecla rosie, cartofi, cateva frunze de varza,frunze de telina,patrunjel verde (Ex.2 buc. cartofi,2 buc morcov,o telina,2 cepe,un praz,3-4 rosii,1-2 dovlecei,cateva frunze de varza,s.a.m.d) .
Mai aveti nevoie de sare,piper,condimente dupa gust,putin ulei de masline.
Si acum sa incepem cu modul de preparare,nu?
Legumele si zarzavatul se curata,se spala,se taie marunt dupa caz si se pun la fiert in apa rece(sa fie acoperite foarte bine cu apa).Dupa ce au fiert ,se paseaza foarte bine prin sita, astfel incat sa se obtina o crema (ce ramane in strecuratoare la final nu se foloseste).
Peste crema obtinuta,se adauga zeama in care au fiert legumele si zarzavatul pana se obtine consistenta dorita,se potriveste de sare,piper,condimente,se adauga putin ulei de masline si se mai da intr-un clocot.
Se serveste calda sau rece cu crutoane.
Crutoanele se obtin astfel:
Se taie cubulete de paine , se aseaza intr-o tava neunsa si se introduce tavita la cuptor . Cand s-au intarit si au devenit aurii cubuletele noastre de paine,inseamna ca atunci s-au transformat in crutoane.Atentie sa nu se arda.Crutoanele obtinute la cuptor sunt mai sanatoase decat cele prajite in ulei.
Va garantez ca este o bunatate si nu veti regreta daca o veti pregati .
Ultima oară modificat de valentina ionita pe Miercuri, 20 Mai 2009 2:43 pm, modificat 1 dată în total.
Valentina Ionita
- valentina ionita
- Incepator
Re: SUPA-CREMA DE LEGUME CU CRUTOANE
Chiar ca e buna. Succes!
Alexandrina si iedutele: Raluca (3.08.1997), Narcisa (21.09.2006) si Diana (24.09.2008)
-

Alexandrina - Mic bucatar
-

mariana_bondoc - Cel mai tare Bucatar
complexitate 7
aspect 8
claritate 9
aspect 8
claritate 9
- Samyra
- Moderator
complexitate 8
aspect 8
claritate 9
aspect 8
claritate 9
-

DIANA K - Maistru bucatar
Complexitate 8
Aspect 9
Claritate 9
Aspect 9
Claritate 9
-

Sidy - Site Admin
lumiandrei scrie:E foarte buna si sanatoasa !
Multumesc mult pentru aprecieri.
Valentina Ionita
- valentina ionita
- Incepator
Alexandrina scrie:Chiar ca e buna. Succes!
Da asa este ,o crema delicioasa,sanatoasa si nu ne facem de rusine la nici o ocazie.Am multi prieteni vegetarieni si le place la nebunie,iar in zilele de post e la mare cautare...
Valentina Ionita
- valentina ionita
- Incepator
mom2rebe scrie:complexitate 8
aspect 8
claritate 9
Ms pt note.Eu am vrut o supa-crema care poate fi servita de toata lumea.Nu toata lumea mananca carne...Eu de ex.am voie doar 300 g carne ,aici se include si pestele pe saptamana...
Valentina Ionita
- valentina ionita
- Incepator
Sidy scrie:Complexitate 8
Aspect 9
Claritate 9
Ms mult Sidy.
Valentina Ionita
- valentina ionita
- Incepator