Prajiturile mele IONELA
8 mesaje
• Pagina 1 din 1
Prajiturile mele IONELA
PRAJITURA CU PRUNE
Ingrediente:1 kg prune,un pahar zahar,100gr unt
Pentru aluat:5 oua,5 linguri zahar,5 linguri,faina,coaja de la o lamaie,un praf de sare.
Mod de preparare:
zaharul se freaca bine cu galbenusurile,pana ce rezulta o crema spumoasa.Se adauga faina in ploaie si coaja de lamaie rasa amestecand continuu.Cand crema este perfect omogenizata se incorporeaza,amestecand usor albusurile batute spuma cu un praf de sare.Prunele se spala si se curata de samburi.Se unge o tava bine cu unt unde se aseaza jumatatile de prune ,peste care se toarna o cana cu zahar.Tava se introduce la cuptor,la foc potrivit,pentru 15-20 minute.Apoi scoatem vasul si turnam aluatul peste prune,dupa care continuam coacerea timp de 20-30 minute,pana cand prajitura se rumeneste.Cand este gata se scoate din cuptor,se lasa sa se racoreasca putin dupa care se rastoarna cu grija pe o tava.
Sugestie:dupa preferinta puteti adauga un norisor de zahar vanilat,bucati de nuca prajita sau un mat de frisca
Ingrediente:1 kg prune,un pahar zahar,100gr unt
Pentru aluat:5 oua,5 linguri zahar,5 linguri,faina,coaja de la o lamaie,un praf de sare.
Mod de preparare:
zaharul se freaca bine cu galbenusurile,pana ce rezulta o crema spumoasa.Se adauga faina in ploaie si coaja de lamaie rasa amestecand continuu.Cand crema este perfect omogenizata se incorporeaza,amestecand usor albusurile batute spuma cu un praf de sare.Prunele se spala si se curata de samburi.Se unge o tava bine cu unt unde se aseaza jumatatile de prune ,peste care se toarna o cana cu zahar.Tava se introduce la cuptor,la foc potrivit,pentru 15-20 minute.Apoi scoatem vasul si turnam aluatul peste prune,dupa care continuam coacerea timp de 20-30 minute,pana cand prajitura se rumeneste.Cand este gata se scoate din cuptor,se lasa sa se racoreasca putin dupa care se rastoarna cu grija pe o tava.
Sugestie:dupa preferinta puteti adauga un norisor de zahar vanilat,bucati de nuca prajita sau un mat de frisca
-

david_ionela2000 - Ucenic
Re: Prajiturile mele IONELA
Waw...minunata !!! Mai ai ??? Bravo tie...cred ca a papat nazdravanul tau de numa !!!! 
-

Sidy - Site Admin
foarte buna!
Iti dau o sugestie:sa adaugi foto cu prajitura taiata,finisata!
Iti dau o sugestie:sa adaugi foto cu prajitura taiata,finisata!
-

lumiandrei - Sef bucatar
Da iti multumesc pt sfat insa pe acea tava este taiata numai ca nu am mai putut adauga poze numai trei imi spune ca pot data viitoare am sa adaud si cu prajitura finisata.Asa este Sidy dar a mancat doar blatul fara prune pe ele le dadea la oparte.
PRAJITURA CU VISINE
INGREDIENTE:6 oua,6linguri ulei,1 cana zahar,1 praf de copt,1 cana faina,200 gr visine,ulei pt uns tava,zahar farin.
PREPARARE:Separam albusurile de galbenusuri,albusurile,se bat spuma cu un praf de sare si zaharul.Galbenusurile se amesteca cu ulei si se pun peste albusurile amestecand de jos in sus.Se adauga praful de copt si faina in ploaie.Se unge tava si se toarna compozitia se introduce la cuptor pentru 5 minute dupa care se scoate si se aseaza visinile fara samburi si se baga la cuptor din nou 15-20 minute.Dupa ce se coace se scoate prajitura se portioneaza si se pudreaza cu zahar farin.
PRAJITURA CU VISINE
INGREDIENTE:6 oua,6linguri ulei,1 cana zahar,1 praf de copt,1 cana faina,200 gr visine,ulei pt uns tava,zahar farin.
PREPARARE:Separam albusurile de galbenusuri,albusurile,se bat spuma cu un praf de sare si zaharul.Galbenusurile se amesteca cu ulei si se pun peste albusurile amestecand de jos in sus.Se adauga praful de copt si faina in ploaie.Se unge tava si se toarna compozitia se introduce la cuptor pentru 5 minute dupa care se scoate si se aseaza visinile fara samburi si se baga la cuptor din nou 15-20 minute.Dupa ce se coace se scoate prajitura se portioneaza si se pudreaza cu zahar farin.
- Fişiere ataşate
-
- iar o portie pentru ""gustoase""
- thumb_dsci0961.jpg (14.42 KiB) Vizualizat de 289 ori
-
- o portie pentru pofticiosi
- thumb_dsci0960.jpg (13.3 KiB) Vizualizat de 289 ori
-

Ionela,arata tare bine,si ziceai ca e greu?
Bravo.
Unde ai pus poza cu tortul?

Unde ai pus poza cu tortul?
-

silvi0ara - Maistru bucatar
poza cu tortul am postat-o la ce gatim astazi insa eu nu mai gasesc topicul ala 
-

Ionela...reteta ti-a fost mutata de moderator la Ce dulciuri gatim azi.....
Acolo era locul lor !!!
PS Ce gatim azi gasesti la Mancaruri gustoase...
Ionela...poate te uiti si aici :
http://www.gustos.ro/forum/ureaza-celui-drag-f9/la-multi-ani-ionela-1-septembrie-t1701.html
PS Ce gatim azi gasesti la Mancaruri gustoase...
Ionela...poate te uiti si aici :
http://www.gustos.ro/forum/ureaza-celui-drag-f9/la-multi-ani-ionela-1-septembrie-t1701.html
-

Sidy - Site Admin
david_ionela2000 scrie:poza cu tortul am postat-o la ce gatim astazi insa eu nu mai gasesc topicul ala
Ionela, tortuletul tau este aici !!! dulciuri-yamiiii-f13/ce-dulciuri-gatim-azi-11-t1527-900.html
Alina
'Bucatar' este sinonim cu 'Pasiune' si 'Arta"
'Bucatar' este sinonim cu 'Pasiune' si 'Arta"
-

alina42 - Moderator
8 mesaje
• Pagina 1 din 1