Pasta de corcoduse acre
Moderator: Sidy
4 mesaje
• Pagina 1 din 1
Pasta de corcoduse acre
Iarna, cand nu avem bors,putem sa apelam la borcanul din camara cu pasta acra de corcoduse
3-4 kg de corcoduse parguite
1 l apa
borcane sau sticle de plastic de 0,500l
Se culeg corcodusele, se spala si se pun la fiert in oala cu 1l de apa
Cand s-au inmuiat bine, se zdrobesc, se scot samburii, se trec prin strecuratoare si se mai da in clocot.
Se pregatesc sticlutele de 0,500l ,adica se afunda intr-o cratita cu apa rece, pana la gura si se toarna din pasta fierbinte, se insurubeaza cu dopul si se pun intr-o patura,sa ramana calde
Se folosesc pentru acrit ciorba si au o aroma deosebita
3-4 kg de corcoduse parguite
1 l apa
borcane sau sticle de plastic de 0,500l
Se culeg corcodusele, se spala si se pun la fiert in oala cu 1l de apa
Cand s-au inmuiat bine, se zdrobesc, se scot samburii, se trec prin strecuratoare si se mai da in clocot.
Se pregatesc sticlutele de 0,500l ,adica se afunda intr-o cratita cu apa rece, pana la gura si se toarna din pasta fierbinte, se insurubeaza cu dopul si se pun intr-o patura,sa ramana calde
Se folosesc pentru acrit ciorba si au o aroma deosebita
-

lumiandrei - Sef bucatar
Re: Pasta de corcoduse acre
Tare bune corcodusele la borcan si intr-adevar,dau o aroma deosebita ciorbitei acrite cu corcoduse,mmmmmm parca ii si simt gustul,o bunatate.Felicitari draga Lumi.
-

dicarmencitta1957 - Maistru bucatar
da, Carmen cand acresti cu corcoduse ...zici ca e vara ,adica te gandesti la soare si la caldura!

-

lumiandrei - Sef bucatar
Da Lumi, ai dreptate,ciorba acrita cu corcoduse,are alt gust,daca nu am si eu un corcodus in fata blocului

-

dicarmencitta1957 - Maistru bucatar
4 mesaje
• Pagina 1 din 1