Supe ,borsuri si ciorbe de la Sidy
Moderator: Sidy
Re: Supe ,borsuri si ciorbe de la Sidy
Zama saracului
1 morcov
1 ceapa
marar verde
2 oua
1 l zer
1 l zeama de oase
100 ml smantana
2 linguri pasta gogosari
sare
piper
Morcovul se curata si se da pe razatoasea cu gauri mari.
Ceapa se curata si se lasa intreaga.
Se pune 1 l apa la fiert cu putina sare, adaugam morcovul razuit, ceapa intreaga, pasta de gogosari, fire de marar , piper si zeama de oase si lasam sa fiarba bine.
Cand morcovul este fiert adaugam zerul si lasam sa dea in clocot ciorba.
Batem bine ouale si adaugam in bol un polonic de ciorba fierbinte, invartim cu lingura sa se amestece bine cu ouale , apoi rasturnam compozitia in ciorba clocotinda.
Lasam sa dea un clocot si stingem focul sub ciorba.
Deasupra se presara verdeata si se serveste zeama cu smantana si cu ardei iute.
Este o ciorba foarte usor de facut, ieftina dar foarte gustoasa !
Testati-o si nu veti regreta !
1 morcov
1 ceapa
marar verde
2 oua
1 l zer
1 l zeama de oase
100 ml smantana
2 linguri pasta gogosari
sare
piper
Morcovul se curata si se da pe razatoasea cu gauri mari.
Ceapa se curata si se lasa intreaga.
Se pune 1 l apa la fiert cu putina sare, adaugam morcovul razuit, ceapa intreaga, pasta de gogosari, fire de marar , piper si zeama de oase si lasam sa fiarba bine.
Cand morcovul este fiert adaugam zerul si lasam sa dea in clocot ciorba.
Batem bine ouale si adaugam in bol un polonic de ciorba fierbinte, invartim cu lingura sa se amestece bine cu ouale , apoi rasturnam compozitia in ciorba clocotinda.
Lasam sa dea un clocot si stingem focul sub ciorba.
Deasupra se presara verdeata si se serveste zeama cu smantana si cu ardei iute.
Este o ciorba foarte usor de facut, ieftina dar foarte gustoasa !
Testati-o si nu veti regreta !
-

Sidy - Site Admin
Ciorba de curcan
500 g coaste de curcan
2 morcovi
1 patrunjel radacina
1 telina mica
1/2 gulie
cate un pumn de :
- mazare
-fasole verde
- conopida( toate congelate)
2 rosii
1 ceapa
1-2 frunze varza proaspata
patrunjel verde
leustean
sare
piper
1 galbenus
200 ml smantana
1 cartof
zeama de la o lamaie
Se curata, se spala si se taie marunt toate legumele( mai putin ceapa care se lasa intreaga).
Carnea de curcan se spala bine si se portioneaza.Se pune apoi intr-o oala cu apa si putina sare si se lasa sa dea in clocot.Se spumeaza apoi se adauga legumele taiate.
Se lasa sa fiarba la foc potrivit pina sunt aproape fierte toate , atunci adaugam legumele congelate si leusteanul, apoi mai lasam sa fiarba 15 minute.Stingem focul sub ciorba.
Galbenusul il frecam cu doua linguri de smantana si adaugam un polonic de ciorba fierbinte.Amestecam bine apoi rasturnam compozitia peste ciorba.
Acrim ciorba cu zeama de lamaie.
Deasupra presaram patrunjel verde tocat.
Pofta mare !
500 g coaste de curcan
2 morcovi
1 patrunjel radacina
1 telina mica
1/2 gulie
cate un pumn de :
- mazare
-fasole verde
- conopida( toate congelate)
2 rosii
1 ceapa
1-2 frunze varza proaspata
patrunjel verde
leustean
sare
piper
1 galbenus
200 ml smantana
1 cartof
zeama de la o lamaie
Se curata, se spala si se taie marunt toate legumele( mai putin ceapa care se lasa intreaga).
Carnea de curcan se spala bine si se portioneaza.Se pune apoi intr-o oala cu apa si putina sare si se lasa sa dea in clocot.Se spumeaza apoi se adauga legumele taiate.
Se lasa sa fiarba la foc potrivit pina sunt aproape fierte toate , atunci adaugam legumele congelate si leusteanul, apoi mai lasam sa fiarba 15 minute.Stingem focul sub ciorba.
Galbenusul il frecam cu doua linguri de smantana si adaugam un polonic de ciorba fierbinte.Amestecam bine apoi rasturnam compozitia peste ciorba.
Acrim ciorba cu zeama de lamaie.
Deasupra presaram patrunjel verde tocat.
Pofta mare !
-

Sidy - Site Admin
Tare buna si gustoasa ciorba de curcan. 
-

silvi0ara - Maistru bucatar
Foarte bune ciorbiţe faci tu Sidy!
-

mariana scarlat - Maistru bucatar
Multumesc fetelor !
Eiiiiiii...parca voi nu faceti
Atata doar ca nu le scrieti retetele si zau ca nu stiu de ce
Mancaruri scrieti dar ciorbe sau borsuri ...ba...

Eiiiiiii...parca voi nu faceti
Mancaruri scrieti dar ciorbe sau borsuri ...ba...
-

Sidy - Site Admin
Supa de gaina de casa cu galuste de gris sau taitei
1 gaina de casa
3-4 morcovi mari
2 patrunjei
1 gulie
1 telina
1 ceapa
2-3 catei usturoi
piper boabe
sare
patrunjel verde
Supa se poate face pe toata gaina sau numai pe o parte din carne, cum doriti.
Carnea se pune intr-o oala cu apa si sare si se lasa sa dea in clocot.
Zarzavatul se curata si se taie in 4-6 bucati( depinde de marime).Ceapa si usturoiul se curata si se lasa intregi.
Cand supa fierbe , se spumeaza apoi se adauga toate legumele, piperul boabe si se sala sa fiarba supa la foc mic cam 2 ore pina fierbe bine carnea.
Intre timp se fac galustele de gris ca si aici:http://www.gustos.ro/retete-culinare/supe-de-carne/galuste-de-gris-pentru-supa-de-pui.html sau se fierb taiteii.
Cand supa este gata se pune in farfurie zarzavat, galuste sau taitei, supa si se presara patrunjel verde deasupra.
Pofta buna !
Daca nu doriti ca supa sa fie asa de grasa , o lasati pina a doua zi la rece , cind veti lua cu o lingura grasimea inchegata de deasupra...
1 gaina de casa
3-4 morcovi mari
2 patrunjei
1 gulie
1 telina
1 ceapa
2-3 catei usturoi
piper boabe
sare
patrunjel verde
Supa se poate face pe toata gaina sau numai pe o parte din carne, cum doriti.
Carnea se pune intr-o oala cu apa si sare si se lasa sa dea in clocot.
Zarzavatul se curata si se taie in 4-6 bucati( depinde de marime).Ceapa si usturoiul se curata si se lasa intregi.
Cand supa fierbe , se spumeaza apoi se adauga toate legumele, piperul boabe si se sala sa fiarba supa la foc mic cam 2 ore pina fierbe bine carnea.
Intre timp se fac galustele de gris ca si aici:http://www.gustos.ro/retete-culinare/supe-de-carne/galuste-de-gris-pentru-supa-de-pui.html sau se fierb taiteii.
Cand supa este gata se pune in farfurie zarzavat, galuste sau taitei, supa si se presara patrunjel verde deasupra.
Pofta buna !
Daca nu doriti ca supa sa fie asa de grasa , o lasati pina a doua zi la rece , cind veti lua cu o lingura grasimea inchegata de deasupra...
-

Sidy - Site Admin
Ciorba a la grec cu conopida
maruntaie de pui(curcan) cu os
2 morcovi
1 patrunjel radacina
1 telina mica
1/2 gulie
1 cartof
2-300 g conopida
1 ceapa
ardei rosu si verde
2 galbenusuri
200 ml smantana
zeama de lamaie
un pumn orez
patrunjel verde
sare
piper
Carnea de pui ( curcan) se taie in bucati mici si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce da in clocot se aduna spuma de deasupra si se indeparteaza.
Zarzavatul de taie fideluta ,mai putin ceapa care se lasa intreaga( la sfarsit se scoate din ciorba si se arunca).
Dupa ce s-a spumuit ciorba adaugam tot zarzavatul , apa daca mai este cazul, sare , piper si lasam sa fiarba bine carnea si legumele.
Cand sunt aproape fierte toate,adaugam conopida( a mea a fost congelata),orezul spalat iar galbenusurile se bat bine, se adauga smanatana si un polonic cu ciorba fierbinte.Stingem focul sub ciorba, scoatem ceapa si adaugam zeama de lamaie.Amestecam bine galbenusurile cu smantana si cu ciorba apoi rasturnam compozitia peste ciorba , invartim bine si presaram deasupra patrunjelul verde tocat.
Se serveste cu ardei iute linga ciorba.
Pofta mare !
maruntaie de pui(curcan) cu os
2 morcovi
1 patrunjel radacina
1 telina mica
1/2 gulie
1 cartof
2-300 g conopida
1 ceapa
ardei rosu si verde
2 galbenusuri
200 ml smantana
zeama de lamaie
un pumn orez
patrunjel verde
sare
piper
Carnea de pui ( curcan) se taie in bucati mici si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce da in clocot se aduna spuma de deasupra si se indeparteaza.
Zarzavatul de taie fideluta ,mai putin ceapa care se lasa intreaga( la sfarsit se scoate din ciorba si se arunca).
Dupa ce s-a spumuit ciorba adaugam tot zarzavatul , apa daca mai este cazul, sare , piper si lasam sa fiarba bine carnea si legumele.
Cand sunt aproape fierte toate,adaugam conopida( a mea a fost congelata),orezul spalat iar galbenusurile se bat bine, se adauga smanatana si un polonic cu ciorba fierbinte.Stingem focul sub ciorba, scoatem ceapa si adaugam zeama de lamaie.Amestecam bine galbenusurile cu smantana si cu ciorba apoi rasturnam compozitia peste ciorba , invartim bine si presaram deasupra patrunjelul verde tocat.
Se serveste cu ardei iute linga ciorba.
Pofta mare !
-

Sidy - Site Admin
Sidy am studiat ciorba dar nu ai scris ce faci cu conopida??? sau nu vad eu bine 
eu mai fac vara ceva de genu asta pun conopida, mazare, fasole verde, dovlec, rosii...din toate cate putin ..dar fara orez si carne.
eu mai fac vara ceva de genu asta pun conopida, mazare, fasole verde, dovlec, rosii...din toate cate putin ..dar fara orez si carne.
-

DIANA K - Maistru bucatar
Sidy, eu fac o oală de ciorbă cam la două săpămâni.
Din ciorba pe care o fac, eu mănânc o dată, poate de două ori, Alex nu mâcăm ciorbă deloc şi Scarlat se munceşte cu toată oala.
Dacă fac supă cu găluşti, mănâncă şi Alex, o fafurie două.
Şi dacă mănânc ciorbă, felul doi nu mai mănânc că nu mai pot. Aşa că prefer să fac numai felul doi.Că nici Scarlat nu poate să mănânce două feluri de mâncare la o masă. Aşa că nu am de ce să fac mai des.
Din ciorba pe care o fac, eu mănânc o dată, poate de două ori, Alex nu mâcăm ciorbă deloc şi Scarlat se munceşte cu toată oala.
Dacă fac supă cu găluşti, mănâncă şi Alex, o fafurie două.
Şi dacă mănânc ciorbă, felul doi nu mai mănânc că nu mai pot. Aşa că prefer să fac numai felul doi.Că nici Scarlat nu poate să mănânce două feluri de mâncare la o masă. Aşa că nu am de ce să fac mai des.
-

mariana scarlat - Maistru bucatar
DIANA K scrie:Sidy am studiat ciorba dar nu ai scris ce faci cu conopida??? sau nu vad eu bine.
Multumesc Diana
-

Sidy - Site Admin
Buna ciorba cu conopida,o idee buna,o sa incerc sie eu. 
-

Ciorba de burta alla Sidy
1 kg burta vita
0,5 kg carne vita cu os
3-4 morcovi
1-2 radacina partunjel
1 pastarnac
1/2 telina
1/2 gulie
1 ceapa
1 caciulie usturoi
2-3 felii de gogosari murati
2 foi dafin
leustean
piper boabe
sare
2 galbenusuri
200 ml smantana
patrunjel verde
zeama de pe ardei iute( sau altceva cu ce vreti sa acriti)
Burta curatata si prefiarta, asa taiata fideluta, o punem la fiert in oala sub presiune impreuna cu foile de dafin, piperul boabe( o lingura) sare si 4-5 catei de usturoi. Din momentul cand incepe sa fiarba o lasam 30-40 minute, sa fiarba bine burta.
Intre timp punem carnea de vita la fiert in apa cu sare, adunam spuma si adaugam zarzavatul , mai putin un morcov pe care il razuim pe razatoarea cu gauri mici si apoi il calim in putin ulei pina lasa o culoare placuta portocalie.
Dupa ce sunt toate fierte, strecuram si supa si burta fiarta. Supa strecurata o punem din nou la fiert , adaugam burta fiarta, leusteanul si usturoi presat cam 6-7 catei ( dupa gust) , mai adaugam sare si piper daca este cazul si lasam sa dea in clocot apoi stingem focul sub ciorba.
Galbenusurile le amestecam bine cu smantana si un polonic de ciorba, apoi rasturnam compozitia in ciorba si invartim.
Gogosarul il taiem felii subtiri si il adaugam la ciorba impreuna cu morcovul calit. Presaram deasupra patrunjelul tocat marunt si adaugam zeama dupa ardeiul iute, dupa gust.
Pofta mare !
1 kg burta vita
0,5 kg carne vita cu os
3-4 morcovi
1-2 radacina partunjel
1 pastarnac
1/2 telina
1/2 gulie
1 ceapa
1 caciulie usturoi
2-3 felii de gogosari murati
2 foi dafin
leustean
piper boabe
sare
2 galbenusuri
200 ml smantana
patrunjel verde
zeama de pe ardei iute( sau altceva cu ce vreti sa acriti)
Burta curatata si prefiarta, asa taiata fideluta, o punem la fiert in oala sub presiune impreuna cu foile de dafin, piperul boabe( o lingura) sare si 4-5 catei de usturoi. Din momentul cand incepe sa fiarba o lasam 30-40 minute, sa fiarba bine burta.
Intre timp punem carnea de vita la fiert in apa cu sare, adunam spuma si adaugam zarzavatul , mai putin un morcov pe care il razuim pe razatoarea cu gauri mici si apoi il calim in putin ulei pina lasa o culoare placuta portocalie.
Dupa ce sunt toate fierte, strecuram si supa si burta fiarta. Supa strecurata o punem din nou la fiert , adaugam burta fiarta, leusteanul si usturoi presat cam 6-7 catei ( dupa gust) , mai adaugam sare si piper daca este cazul si lasam sa dea in clocot apoi stingem focul sub ciorba.
Galbenusurile le amestecam bine cu smantana si un polonic de ciorba, apoi rasturnam compozitia in ciorba si invartim.
Gogosarul il taiem felii subtiri si il adaugam la ciorba impreuna cu morcovul calit. Presaram deasupra patrunjelul tocat marunt si adaugam zeama dupa ardeiul iute, dupa gust.
Pofta mare !
-

Sidy - Site Admin
Farfuria aia este pentru mine.nu?

-

Bineinteles Silvye !!! Doar pentru tine....
Pofta mare !

Pofta mare !
-

Sidy - Site Admin
DACA vede al meu sot ciorba ta de burta stiu cum reactioneaza... yamiiii yamiii
ii place foarte mult
ma pune sa-i fac si eu precis.
-

DIANA K - Maistru bucatar
Înapoi la Ciorbe, supe, borsuri