Aperitivele lui Sidy
Moderator: alina42
Re: Aperitivele lui Sidy
Cosulete cu branza
aluat foietaj
branza telemea
branza vaci
2-3 catei usturoi
100g unt
70 g sunca afumata
Aluatul de foietaj se taie cu cutitul sau cu un pahar si se introduce in formele de minitarta , unse in prealabil cu ulei.Se aseaza formele pe o tava si se dau la copt in cuptorul dinainte incalzit , pina prind o culoare putin aramie.
Se lasa sa se raceasca putin in forme apoi se scot cosuletele obtinute, pe care le vom umple cu crema .
Preparam crema astfel:
-branza telemea se da pe razatoarea cu gauri mari
- branza de vaci se faramiteaza cu furculita
-ustoroiul si sunca de preseaza prin presa de usturoi
Toate acestea se pun intr-un castron si se amesteca bine cu untul tinut la temperatura camerei si cu putin piper.
Se umplu cosuletele si se orneaza dupa preferinta.
Sunt delicioase linga un paharel de palinca sau unul cu vin....
Pofta mare !
aluat foietaj
branza telemea
branza vaci
2-3 catei usturoi
100g unt
70 g sunca afumata
Aluatul de foietaj se taie cu cutitul sau cu un pahar si se introduce in formele de minitarta , unse in prealabil cu ulei.Se aseaza formele pe o tava si se dau la copt in cuptorul dinainte incalzit , pina prind o culoare putin aramie.
Se lasa sa se raceasca putin in forme apoi se scot cosuletele obtinute, pe care le vom umple cu crema .
Preparam crema astfel:
-branza telemea se da pe razatoarea cu gauri mari
- branza de vaci se faramiteaza cu furculita
-ustoroiul si sunca de preseaza prin presa de usturoi
Toate acestea se pun intr-un castron si se amesteca bine cu untul tinut la temperatura camerei si cu putin piper.
Se umplu cosuletele si se orneaza dupa preferinta.
Sunt delicioase linga un paharel de palinca sau unul cu vin....
Pofta mare !
-

Sidy - Site Admin
Rulada cu creier
70 g faina
70 g unt
350 ml lapte
6 oua
1 pachet branza Ementaler
100 g sunca Praga
200 g creier
1 ceapa
ardei gras( mai multe culori)
2 linguri ulei
Creierul se tine 20 minute in apa rece apoi se curata de pielite. Ceapa se taie solzisori , se caleste in ulei se adauga apoi creierul , piper si se caleste pina creierul se albeste. Se adauga la sfarsit sare si doua oua batute. Mai amestecam de cateva ori pina se intaresc ouale. Dam creierul la rece.
Se face o rulada din untul care se pune la topit cu faina si se adauga laptele cite putin avand grija sa nu se faca cocoloase.
Patru albusuri le batem spuma. Galbenusurile le adaugam la compozitia de pe foc.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt punem rulada la cuptorul dinainte incalzit, sa se coaca. Cand este gata, asa calda o rulam in hartia de copt si o lasam sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit o intindem pe masa si adaugam feliile de sunca, branza, ardeiul taiat feliute si tocanita de creier.Rulam cat de strans se poate si punem rulada la rece cateva ore( preferabil de seara pina a doua zi) apoi se taie felii ,se pune pe platou si se orneaza.
Pofta mare !
70 g faina
70 g unt
350 ml lapte
6 oua
1 pachet branza Ementaler
100 g sunca Praga
200 g creier
1 ceapa
ardei gras( mai multe culori)
2 linguri ulei
Creierul se tine 20 minute in apa rece apoi se curata de pielite. Ceapa se taie solzisori , se caleste in ulei se adauga apoi creierul , piper si se caleste pina creierul se albeste. Se adauga la sfarsit sare si doua oua batute. Mai amestecam de cateva ori pina se intaresc ouale. Dam creierul la rece.
Se face o rulada din untul care se pune la topit cu faina si se adauga laptele cite putin avand grija sa nu se faca cocoloase.
Patru albusuri le batem spuma. Galbenusurile le adaugam la compozitia de pe foc.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt punem rulada la cuptorul dinainte incalzit, sa se coaca. Cand este gata, asa calda o rulam in hartia de copt si o lasam sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit o intindem pe masa si adaugam feliile de sunca, branza, ardeiul taiat feliute si tocanita de creier.Rulam cat de strans se poate si punem rulada la rece cateva ore( preferabil de seara pina a doua zi) apoi se taie felii ,se pune pe platou si se orneaza.
Pofta mare !
-

Sidy - Site Admin
Cred ca sunt delicioase si nici nu se fac greu.Am sa le fac baietilor ,ca ei au nevoie de multe calorii,si sunt mari amatori de asa ceva ! Sidy esti un adevarat talent ! Pup ! 

ACTIUNE + DISCIPLINA + CONSECVENTA + ATITUDINE = REZULTATE PE TERMEN LUNG
http://vero-margelutelemele.blogspot.com/
http://wellness-staredebine-stildeviata.blogspot.com/
-

mirve - Moderator
Gat de curcan umplut
1 pipota curcan
1 ficat curcan
1 ceapa
1/2 cutie ciuperci
ardei gras colorat
sare
piper
2 linguri ulei.
Pipota se spala bine si se taie bucatele. La fel si ficatul de curcan.
Ceapa se curata si se taie julien apoi se pune la calit in ulei pina devine sticloasa.Se adauga bucatelele de pipota si ficat si se prajesc bine. Daca e necesar se adauga doua linguri de apa.
Gatul(pielita) se curata si se spala bine , apoi se coase la un capat.
In tocanita de pipota si ficat se adauga felii de ardei si ciuperci din conserva, fierte deja.Se condimenteaza si se umple gatul, apoi se coase si celalalt capat cu ata.
Se pune intr-o tigaie cu 1/2 pahar cu apa si putin ulei se lasa sa fiarba bine apoi se lasa la prajit pe ambele parti.
Dupa ce s-a racit, gatul se taie felii si se aseaza pe o farfurie, ornandu-se .
Pofta mare !
1 pipota curcan
1 ficat curcan
1 ceapa
1/2 cutie ciuperci
ardei gras colorat
sare
piper
2 linguri ulei.
Pipota se spala bine si se taie bucatele. La fel si ficatul de curcan.
Ceapa se curata si se taie julien apoi se pune la calit in ulei pina devine sticloasa.Se adauga bucatelele de pipota si ficat si se prajesc bine. Daca e necesar se adauga doua linguri de apa.
Gatul(pielita) se curata si se spala bine , apoi se coase la un capat.
In tocanita de pipota si ficat se adauga felii de ardei si ciuperci din conserva, fierte deja.Se condimenteaza si se umple gatul, apoi se coase si celalalt capat cu ata.
Se pune intr-o tigaie cu 1/2 pahar cu apa si putin ulei se lasa sa fiarba bine apoi se lasa la prajit pe ambele parti.
Dupa ce s-a racit, gatul se taie felii si se aseaza pe o farfurie, ornandu-se .
Pofta mare !
-

Sidy - Site Admin
Mama mea folosea dovlecei pentru a inmultii salata de vinete ,insa nu am facut niciodata doar de dovlecel.Am sa incerc si eu sa vedem daca are succes,dar trebuie sa o fac fara a ma vedea ai mei caci nici unul dintre ei nu mananca dovlecelul. Sa vad daca ii pot pacalii.

- Cod: Selectaţi tot
[list][b][/b][/list]
- Nadia Maria
- Incepator
NADIA incearca linistita ca nici eu nu mananc dovleceii !!!
Dar de la salata asta ...nu ma pot opri sa nu o pap...este tare gustoasa.
Sa-mi spui ce au spus ai tai, dupa ce o faci....
Bine ai venit si pe Forumul nostru, bistriteanco !!!
Cand ai un pic de timp..intra si aici : http://www.gustos.ro/forum/gustos-club-f11/prezentare-membri-noi-bine-ati-venit-4-t1734-225.html
Dar de la salata asta ...nu ma pot opri sa nu o pap...este tare gustoasa.
Sa-mi spui ce au spus ai tai, dupa ce o faci....
Bine ai venit si pe Forumul nostru, bistriteanco !!!
Cand ai un pic de timp..intra si aici : http://www.gustos.ro/forum/gustos-club-f11/prezentare-membri-noi-bine-ati-venit-4-t1734-225.html
-

Sidy - Site Admin
Pizza casei
Blat
450 g faina
25 g drojdie( 7 g drojdie uscata)
4 linguri ulei
220 ml apa calduta( lapte)
1 ligurita rasa sare
1 lingurita rasa zahar
1 praf de copt
Umplutura
2 cabanosi
200 g salam uscat
200 g sunca
3-4 oua
100 ml smantana
100 g telemea, 200 g ciuperci
200 g cascaval
1 ceapa
oregano
sare
piper
Ketchup
Se face un aluat de blat din toate ingredientele pe care il lasam la dospit in loc caldut aproximativ 30 minute.
Dupa trecerea timpului aluatul se intinde cu facaletul si se pune in tava captusita cu hartie de copt, unsa cu putin unt si se mai lasa in tava la dospin cam 15 minute.
Ceapa si mezelurile le taiem felii subtiri.Carnatul, sunca si ceapa le calim putin pina se sticleste ceapa apoi adaugam ciupercile , invartim si le lasam sa se patrunda bine.
Blatul din tava, dupa dospire ,il intepam cu furculita si il ungem cu 100 ml smantana si adaugam apoi mezelurile , ciupercile si ceapa calite.
Razuim telemeaua si asezam feliile de salam peste telemea.Punem ketchup si oregano, apoi ouale batule bine cu restul de smantana.
Razuim cascavalul si dam tava la copt in cuptorul dinainte incalzit . Lasam sa se coaca pina se topeste cascavalul si aluatul este copt, aproximativ 20-30 minute.
Servim pizza cu diferite sosuri agreate de familie...
Pofta mare !
Blat
450 g faina
25 g drojdie( 7 g drojdie uscata)
4 linguri ulei
220 ml apa calduta( lapte)
1 ligurita rasa sare
1 lingurita rasa zahar
1 praf de copt
Umplutura
2 cabanosi
200 g salam uscat
200 g sunca
3-4 oua
100 ml smantana
100 g telemea, 200 g ciuperci
200 g cascaval
1 ceapa
oregano
sare
piper
Ketchup
Se face un aluat de blat din toate ingredientele pe care il lasam la dospit in loc caldut aproximativ 30 minute.
Dupa trecerea timpului aluatul se intinde cu facaletul si se pune in tava captusita cu hartie de copt, unsa cu putin unt si se mai lasa in tava la dospin cam 15 minute.
Ceapa si mezelurile le taiem felii subtiri.Carnatul, sunca si ceapa le calim putin pina se sticleste ceapa apoi adaugam ciupercile , invartim si le lasam sa se patrunda bine.
Blatul din tava, dupa dospire ,il intepam cu furculita si il ungem cu 100 ml smantana si adaugam apoi mezelurile , ciupercile si ceapa calite.
Razuim telemeaua si asezam feliile de salam peste telemea.Punem ketchup si oregano, apoi ouale batule bine cu restul de smantana.
Razuim cascavalul si dam tava la copt in cuptorul dinainte incalzit . Lasam sa se coaca pina se topeste cascavalul si aluatul este copt, aproximativ 20-30 minute.
Servim pizza cu diferite sosuri agreate de familie...
Pofta mare !
-

Sidy - Site Admin
Trebuie sa fac si eu zilele astea.Mi-ai facut o poftaaaaaaaaaaaa. 
-

silvi0ara - Bucatar