Retete la gratar de la bloggeri

Platou cu legume la gratar

Taiem dovleceii si vinetele in rondele groase de 5 mm. Curatam ardeii grasi de seminte si ii taiem

0 voturi    5 comentarii
nespecificat
autor

Saramura de crap

Curatam pestele, il spalam si il crestam pe spate in cateva locuri locuri. Il saram, apoi il prajim

6 voturi    7 comentarii
nespecificat
autor

Piept de pui picant şi brânză feta la grătar

Ingrediente pentru 4 persoane: 500-600 gr piept de pui 200 ml smântână 2 linguri

1 vot    2 comentarii
30 min
autor

Piersici si banane la gratar cu coniac si inghetata

Nectarinele le spalam bine, le taiem pe din doua si le scoatem samburele lemnos. Decojim bananele

1 vot    0 comentarii
nespecificat
autor

Pui la gratar cu sos picant bulgaresc

Incepe vremea gratarelor, asa ca putem sa iesim din tiparul cu care eram obisnuiti, adaugand un plus

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
autor

Frigărui din piept de curcan

Tăiem pieptul de curcan fâsii, condimentăm cu sare, piper, boia si putin rozmarin, adăugăm

0 voturi    1 comentariu
30 min
autor

Ciuperci la gratar cu aripioare si sos de rosii

Ciupercile se spala si se curata de pielite. Se condimenteaza si se stropesc cu otet balsamic. Gratarul

1 vot    1 comentariu
nespecificat
autor

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust

1 vot    1 comentariu
nespecificat
autor

Somon la gratar cu chilli, sos de smantana si fasole verde

Incingeti usturoiul si ceapa intr-o tigaie non-aderenta, fara ulei, pana devin aurii. Lasati sa se

4 voturi    0 comentarii
20 min

Salată cu creveţi la grătar

Creveţii se pun la marinat cu o oră înainte de a-i pune pe grătar: usturoiul se toacă mărunt

0 voturi    0 comentarii
25 min
autor

Caracatita cu sos mojito

Baby octopus se pun la marinat in ulei cu usturoi tocat marunt, cel putin o ora. Se pun apoi de frigarui. Sosul

0 voturi    0 comentarii
25 min
autor

Ceafa de porc a la Janet

Imi place tare mult acest mod de preparare a carnii de porc la gratar! Gustul dulceag al carnii,cel

0 voturi    0 comentarii
30 min
autor

Cotlet cu legume la gratar

Cotletele de porc le ungem cu putin unt, le frecam cu sare, piper si cimbru. Le asezam intr-un bol

3 voturi    1 comentariu
30 min
autor

Pulpe de pui dezosate cu marinada de sirop de curmale (silan) si chilly

Maruntim usturoiul si il adaugam impreuna cu celelalte ingrediente intr-un castron. Amestecam pana

0 voturi    0 comentarii
30 min
autor

Bunatati la gratar

Se incing carbunii se pune gratarul pe care-l ungem cu o bucata de slanina, asta ca sa nu se lipeasca

1 vot    1 comentariu
40 min
autor

Somon si creveti la gratar cu sos tartar

Treceti amestecul pentru marinata prin blender, apoi aruncati pestele in marinata, plus ceapa verde

1 vot    0 comentarii
nespecificat
autor

Caracatita la gratar - deliciu clasic grecesc

Daca luati caracatita proaspata, trebuie sa parcurgeti si etapa curatarii (cele congelate sunt, in

0 voturi    2 comentarii
1h
autor

Costite de porc la gratar cu miere si sos teriyaki

Am vazut un “rack of ribs” sau niste coaste bestiale de porc intr-o vitrina la o macelarie

0 voturi    1 comentariu
45 min
autor

Dovlecei la gratar cu otet balsamic si patrunjel

Intotdeauna mi-au placut dovleceii cu usturoi.  Din pacate, nu imi sunt la fel de simpatice

0 voturi    3 comentarii
nespecificat
autor

Saramura de pui

Saramura de pui cu mamaliga mancam in fiecare vacanta de vara, cand mergeam la tara, la nasii mei.

4 voturi    7 comentarii
nespecificat
autor

Frigărui de pui cu salată de castraveți și ceapă roșie

Această delicatesă de  inspirație indiană se poate prepara foarte ușor acasă cu ajutorul

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
autor

Ardei copti la gratar

Imi place salata de ardei copti, fapt pentru care in fiecare vara coacem cateva kilograme de ardei

4 voturi    3 comentarii
nespecificat
autor

Articole - totul despre gratar

Friptura la gratar e un deliciu – fie servita in aer liber, fie gatita chiar in bucatarie, o putem personaliza dupa gustul nostru si e o mancare agreata de intreaga familie. Iata si cateva sfaturi, pentru o friptura perfecta.

citeste in continuare »

Vorbind strict despre gatitul la gratar, acesta se face prin plasarea mancarii direct la peste foc. In vechime, aceasta insemna un foc si ceva care sa tina carnea astfel incat sa nu cada in el.


citeste in continuare »

Vrei sa ai echipamentul complet pentru gratar si nu stii exact ce iti trebuie? Iti prezentam niste sugestii de ustensile si instrumente perfecte pentru un gratar reusit.

citeste in continuare »