Ciuperci cu smantana

Curatam ciupercile si le tocam cubulete. Calim ciupercile in doua trei linguri ulei apoi le scoatem

3 voturi    1 comentariu
nespecificat
autor

Coliva

Graul se spala in mai multe ape (7 sau 9 spune traditia religioasa) si apoi se lasa in 3 litri de

1 vot    1 comentariu
nespecificat
autor

Tochitura moldoveneasca

Carnea si slaninuta le-am taiat bucatele si le-am pus la prajit intr-un ceaun de tuci. Am calit-o

1 vot    1 comentariu
nespecificat
autor

Cozonac cu nuca

Intr-un vas pregatim faina, amestecata cu praful de sare. Intr-o cana pregatim maiaua: punem punem

4 voturi    4 comentarii
nespecificat
autor

Ciorba de perisoare

Puneti ceapa, morcovii, telina si pastarnacul sa fiarba intr-o oala cu 4l apa, la foc mediu. Spumati

4 voturi    2 comentarii
nespecificat
autor

Alivenci moldovenesti

Cunoscute si sub denumirea de placinta ciobanului , alivencile sunt de fapt niste placinte cu branza

3 voturi    0 comentarii
nespecificat
autor

Clatite cu branza de vaci si stafide

Clatitele: Reteta am luat-o din GoodFood. Este perfecta, nu mai are nevoie de nici un fel de interventie:

1 vot    0 comentarii
nespecificat
autor

Iahnie de fasole cu ciolan afumat

Reteta asta este inspirata din prima mea carte de bucate - "Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti",

4 voturi    0 comentarii
nespecificat
autor

Visinata

Spalam visinele coapte si sanatoase (curatate de codite si frunze), apoi le lasam sa se usuce. Le

1 vot    1 comentariu
nespecificat
autor

Supa de pui cu galusti

Puneti puiul taiat si spalat bine, legumele si cartoful la foc mic in 2 litri de apa. Lasati sa fiarba

1 vot    4 comentarii
nespecificat
autor

Salam de biscuiti - de post

Pentru varianta "de dulce" se inlocuieste 150 ml de apa cu lapte si margarina cu unt. Se

2 voturi    0 comentarii
nespecificat
autor

Ciorba de oase afumate

Pentru inceput calim oasele garf impreuna cu morcovul ras, ceapa si ardeiul kapia tocate marunt.

3 voturi    2 comentarii
nespecificat
autor

Invartita cu nuca

Dizolvam cubuletul de drojdie cu putina apa calda, adaugam doua linguri de faina si amestecam pana

3 voturi    1 comentariu
nespecificat
autor

Mucenici moldovenesti

Preparam maiaua din drojdie, o lingurita zahar si una de faina. Dupa 10 minute o amestecam cu restul

1 vot    0 comentarii
nespecificat
autor

Dulceata de cirese amare

Foarte raspandita in zona extracarpatica, aceasta dulceata se face din fructele ciresului amar, adica

3 voturi    0 comentarii
nespecificat
autor

Zama cu afumatura

Zama asta este un hit, cu mana pe inima va spun ca e cea mai buna din toate ciorbele din lume! Carnea

5 voturi    0 comentarii
nespecificat
autor

Ardei umpluti

Carnea de pui se toaca si se pune intr-un bol mare. Intr-o tigaie se pune uleiul, ceapa curata si

1 vot    2 comentarii
nespecificat
autor

Parjoale moldovenesti

Dati carnea si cartoful prin masina de tocat, amestecati cu ou, sare, ceapa tocata marunt si calita

6 voturi    2 comentarii
nespecificat
autor

Alivanca

Oul cu un praf de sare se bate spuma, se amesteca cu iaurtul si smantana dulce. Se adauga putin cate

2 voturi    1 comentariu
nespecificat
autor

Salata de vinete

In primul rand se taie ceapa cubulete si se pune sare din belsug pe ea. E bine sa o lasati la sarat

1 vot    2 comentarii
nespecificat
autor

Bulz ciobanesc

Bulzul ciobanesc nu este o mamaliga simpla cu branza si carnat, este un bulgare de aur, cu dantela

5 voturi    1 comentariu
nespecificat
autor

Ciorba de potroace

Curatam maruntaiele, le spalam si le oparim. Le punem la fiert in 2.5 l apa. Legumele le curatam

8 voturi    3 comentarii
nespecificat
autor

Placinta cu branza proaspata de vaci

Se dizolva drojdia in putina apa calduta si se amesteca cu cateva linguri faina.Se lasa la dospit

12 voturi    6 comentarii
nespecificat
autor

Fasole de toamna

Nu prea stiu cum sa-i spun - iahnie de fasole, fasole cu kaiser- nu suna nicicum dar e un fel de

0 voturi    0 comentarii
nespecificat
autor

Papanasi prajiti

Daca branza nu este grasa, se pot adauga 2 linguri de smantana. Se face un amestec omogen din toate

3 voturi    0 comentarii
nespecificat
autor

Taci si-nghite

E o denumire faină pentru un fel de mâncare, nu? Și bună, bună, mai ales pentru iubitorii

9 voturi    7 comentarii
nespecificat
autor

Dulceata de nuci verzi este un adevarat deliciu traditional romanesc. Pentru ca este perioada in care se culeg nucile verzi pentru prepararea acestei bunatati de dulceata, ne-am gandit sa va oferim cateva informatii si sa va propunem o reteta tocmai buna de preparat.
 

citeste in continuare »

Foarte rafinată mândrie a marilor case moldovene şi valahe, dulceaţa de cireşe amare (ca şi cea de nuci verzi) e o perlă strălucitoare a bucătăriei elegante româneşti...

citeste in continuare »

Ciorbele romanesti sunt absolut delicioase, nu este de mirare ca au devenit intr-atat de populare. Ne-am gandit ca pentru aceasta vreme racoroasa este perfecta o ciorba romaneasca, sanatoasa si care te incalzeste instantaneu.

citeste in continuare »