autor:

Fara foto

» » Cocteiluri si lichioruri

Afinata

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2005

Ingrediente
5 kg afine, 3 kg zahar, 3 I votcă

Dificultate: Redusa Timp: 1h

117 voturi

Mod de preparare

Se aleg afinele si se spala, se scurg si se pun in damigeana cu zaharul presarat in straturi, deasupra fiind stratul de zahar.


Se leaga damigeana la gura cu tifon impaturit si se pune la soare cca 4 saptamini.


Cind afinele s-au macerat si-au lasat un sirop care acopera fructele, se adauga alcoolul.


Se inchide damigeana cu un dop de pluta si se mai pastreaza la macerat cca 3-4 saptamini.


Se strecoara prin tifon sau printr-o strecuratoare deasa, se pune in sticle si se pastreaza la rece. In aceleasi conditii se prepara si zmeurata, cornata si capsunata.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Silvya Coman , 04 iulie 2014

    Singurul lucru ca eu nu o las in soare,ci in garaj,unde este chiar racoare.

  • Fara foto

    Silvya Coman , 04 iulie 2014

    Am facuto si eu anul trecut ,este foarte buna.

  • Fara foto

    Ioana Uilean , 25 august 2013

    sper sa-mi easa buna! :)

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 14 iulie 2009

      E foarte buna,fac afinata in fiecare an.

    • Fara foto

      ciobotaru mircea (Bucatar) , 13 noiembrie 2008

      Si nu fermenteaza la soare.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

117 voturi

Ingrediente

  • 5 kg afine
  • 3 kg zahar
  • 3 I votcă

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dana Cernat

Mancare de cartofi cu smantana

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi; ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa

236 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

34 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

E foarte buna,fac afinata in fiecare an.



Adauga reteta
Retete
din Cocteiluri si lichioruri
Limoncello

Limoncello

Spalam bine lamaile, le stergem cu un prosop curat de bucatarie. Cu un cutit mai mic si bine ascutit, decojim lamaie, dar sa evitam

2 voturi    2 comentarii
30 min
Cocteiluri si lichioruri
Chimion secuiesc

Chimion secuiesc

Fierbem 2 linguri mari de chimen in 250 ml apa si lasam sa clocoteasca aproximativ 15 minute, apoi il lasam acoperit cu un capac sa

1 vot    0 comentarii
1h
Cocteiluri si lichioruri