festivalul blogurilor gustoase

autor:

autor

» » Prajituri

Albinita

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Blatul: se freaca oul cu zaharul si untul, dupa care se adauga mierea (daca se pune mai multa miere decit, aluatul iese foarte tare, nu se mai poate intinde), laptele si bicarbonatul.


Se amesteca pe aburi pina se ingroasa.


Se ia de pe aburi si imediat se adauga faina treptat.


Se imparte in 4 parti, se intinde cu multa faina.


Se coc la foc iute pe dosul tavii (reci) unse cu grasime si presarata cu faina.


Crema: se freaca untul cu vanilia si zaharul pina se face spuma.


Separat se fierbe laptele cu grisul si se lasa sa se raceasca. Cind s-a racit se amesteca cu untul. Glazura: Se fierbe totul pe foc mic pina se ingroasa compozitia.


Prima foaie se unge cu A din crema. Al doilea blat cu gem. Al treilea cu restul de crema. Al patrulea blat se unge cu glazura.


  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

75 voturi

Ingrediente

  • Blatul: 400 gr. faina
  • 1 ou
  • 150 gr. zahar
  • 30 gr. unt (nesarat)
  • 2 linguri miere de albine (incalzita)
  • 2 ½ linguri lapte
  • 1 lingurita bicarbonat. Crema: 170 gr. unt (nesarat)
  • 1 plic vanilie
  • 200 gr. zahar
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri gris
  • 1 gem de caise
  • Glazura: 3 linguri apa
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 25 g unt (nesarat)
  • ½ ciocolata menaj

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Pandispan cu visine

Scoatem samburii visinelor si le lasam la scurs (pot fi folosite si din compot sau congelate). Batem

2 voturi    4 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse

Tiramisu

Praful de cappuccino se amestecă cu 400 ml apă clocotită şi esenţa de rom şi se lasă la răcit.

4 voturi    3 comentarii
nespecificat
Prajituri
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Placinta cu mere si dulceata de gutui

Placinta cu mere si dulceata de gutui

Pentru aluat, mixam zaharul cu uleiul pana se dilueaza zaharul, apoi adaugam apa minerala, garantul pentru aluaturi dospite si incepem

6 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura insiropata cu gris

Prajitura insiropata cu gris

Mai intai vom pregati siropul; punem apa, zaharul si coaja rasa de la lamaie, intr-un ibric si punem pe foc. Cand incepe sa fiarba,adaugam

10 voturi    10 comentarii
1h 25 min
Prajituri