autor:

autor

» » Prajituri

Alcazar

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
6 albusuri, 100 gr. zahar, 3 linguri de cacao, , 150 gr.nuci macinate, 5 linguri cacao, 8 linguri zahar, 1/2 pahar cu apa, 1 si 1/2 lingura de ness, 6 galbenusuri, 350 gr. unt, 200 gr. zahar, 2 linguri de cacao, 4 linguri apa, 100 gr. unt

Dificultate: Redusa Timp: 1h

134 voturi

Mod de preparare

Blat: 6 albusuri se bat cu 100 gr. zahar, se adauga 3 linguri de cacao si 150 gr. nuci macinate.


Se unge tava.


Crema: 5 linguri cacao,8 linguri zahar si 1/2 pahar apa se fierb.


Se ia jos de pe foc si se adauga o lingura jumatate de ness, se adauga pe rind 6 galbenusuri si 350 gr. unt frecat spuma. Deasupra se presara nuca sau glazura de ciocolata. de cacao: 200 gr. zahar, 2 linguri cacao, 4 linguri apa.


Se fierb 5 minute, se pune deoparte si se freaca cu 100 gr. unt cca. 5-6 minute. Untul se scurge de apa.
Blat: 6 albusuri se bat cu 100 gr. zahar, se adauga 3 linguri de cacao si 150 gr. nuci macinate.


Se unge tava.


Crema: 5
Retete
Alte retete din Prajituri

Fursecuri cu scortisoara

Aceste fursecuri fac parte din categoria fursecurilor ce vin cu un aer de nostalgie.Imi amintesc

5 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri

Prajitura cu struguri si mere

Se separa ouale. Se bat albusurile spuma. Se adauga si zaharul. Pe urma se adauga galbenusurile.

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

134 voturi

Ingrediente

  • 6 albusuri
  • 100 gr. zahar
  • 3 linguri de cacao
  • 150 gr.nuci macinate
  • 5 linguri cacao
  • 8 linguri zahar
  • 1/2 pahar cu apa
  • 1 si 1/2 lingura de ness
  • 6 galbenusuri
  • 350 gr. unt
  • 200 gr. zahar
  • 2 linguri de cacao
  • 4 linguri apa
  • 100 gr. unt

Raporteaza reteta

Pandispan

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat

202 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri

Tiramisu

1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi

293 voturi    24 comentarii
30 min
Prajituri

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

5 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Profiterol

Profiterol

Aluat choux  Pune?i apa împreun? cu sarea ?i uleiul la fiert; când au început s? fiarb?, ad?uga?i

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje