autor:

autor

» » Aperitive

Alivenci

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
½ kg. brinza de vaca, 3-4 oua, 1 pahar lapte, 2 linguri faina, 1 lingura malai, 1 pahar smintina, 3 linguri unt, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Brinza data prin sita sau bine sfarimata cu furculita se amesteca cu faina, malaiul, sarea si ouale puse unul cite unul, iar la urma laptele. Aceasta compozitie se toarna intr-o tava bine unsa si presarata cu faina.


Se coace la foc potrivit.


Se taie in bucati patrate. In farfuria in care se serveste se toarna smintina, apoi se asaza bucatile de alivenci, date prin unt incalzit. Deasupra se toarna din nou smintina, amestecata cu o lingurita de faina.


Se mai da la cuptor A ora sa se rumeneasca.

Retete
Alte retete din Aperitive

Alivenci moldovenesti

Cunoscute si sub denumirea de placinta ciobanului , alivencile sunt de fapt niste placinte cu branza

6 voturi    0 comentarii
nespecificat
Aperitive

Alivenci cu mărar

Ungem o tavă cu unt - sau se pot folosi două tăvi de chec. Separăm gălbenușurile de albușuri. Într-un

10 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aperitive

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • ½ kg. brinza de vaca
  • 3-4 oua
  • 1 pahar lapte
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura malai
  • 1 pahar smintina
  • 3 linguri unt
  • sare

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu brinza
Cornuri cu telemea

Cornuri cu telemea

Se pune intr-un vas cca 150 ml lapte caldut in care adaugam 1 lg faina, zaharul si drojdia. Lasam sa dospeasca pentru 10 minute. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Chifle cu branza si cartofi

Chifle cu branza si cartofi

Preparam mai intai un piure obisnuit de cartofi. Curatam, spalam si portionam cartofii, apoi ii punem la fiert in apa cat sa fie acoperiti,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza