autor:

autor

» » Aperitive cu brinza

Alivenci

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
½ kg. brinza de vaca, 3-4 oua, 1 pahar lapte, 2 linguri faina, 1 lingura malai, 1 pahar smintina, 3 linguri unt, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Brinza data prin sita sau bine sfarimata cu furculita se amesteca cu faina, malaiul, sarea si ouale puse unul cite unul, iar la urma laptele. Aceasta compozitie se toarna intr-o tava bine unsa si presarata cu faina.


Se coace la foc potrivit.


Se taie in bucati patrate. In farfuria in care se serveste se toarna smintina, apoi se asaza bucatile de alivenci, date prin unt incalzit. Deasupra se toarna din nou smintina, amestecata cu o lingurita de faina.


Se mai da la cuptor A ora sa se rumeneasca.


  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • ½ kg. brinza de vaca
  • 3-4 oua
  • 1 pahar lapte
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura malai
  • 1 pahar smintina
  • 3 linguri unt
  • sare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tochitura macelareasca cu cus-cus

Carnea o taiem cuburi cu latura de 3 cm, carnatii ii feliem, iar kaizerul il taiem fasii. Curatam

3 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje

Vol au vent cu crema de branza

Vol au vent intra in categoria acelor aperitive festive ultra rapid si usor de preparat. Va propun

3 voturi    4 comentarii
30 min
Retete de Pasti

Rulada de cascaval

Cea mai simpla si mai rapida dintre ruladele aperitiv este cea din cascaval (cunoscuta si sub numele

10 voturi    8 comentarii
30 min
Retete de Pasti


Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu brinza
Rulou din dovlecei

Rulou din dovlecei

Spalam dovleceii, ii uscam si ii radem, dupa care ii saram si ii lasam sa elimine lichidul pentru 20 min. Intre timp batem ouale, saram,

1 vot    1 comentariu
45 min
Aperitive cu brinza
Cornuri cu branza si marar

Cornuri cu branza si marar

Aluatul: Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva. Laptele il punem pe foc sa fie caldut, iar iaurtul la temperatura camerei. Intr-un

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Aperitive cu brinza