autor:

autor

» » Aperitive

Alivenci

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
½ kg. brinza de vaca, 3-4 oua, 1 pahar lapte, 2 linguri faina, 1 lingura malai, 1 pahar smintina, 3 linguri unt, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Brinza data prin sita sau bine sfarimata cu furculita se amesteca cu faina, malaiul, sarea si ouale puse unul cite unul, iar la urma laptele. Aceasta compozitie se toarna intr-o tava bine unsa si presarata cu faina.


Se coace la foc potrivit.


Se taie in bucati patrate. In farfuria in care se serveste se toarna smintina, apoi se asaza bucatile de alivenci, date prin unt incalzit. Deasupra se toarna din nou smintina, amestecata cu o lingurita de faina.


Se mai da la cuptor A ora sa se rumeneasca.

Retete
Alte retete din Aperitive

Alivenci moldovenesti

Cunoscute si sub denumirea de placinta ciobanului , alivencile sunt de fapt niste placinte cu branza

5 voturi    0 comentarii
nespecificat
Aperitive

Alivenci cu mărar

Ungem o tavă cu unt - sau se pot folosi două tăvi de chec. Separăm gălbenușurile de albușuri. Într-un

10 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aperitive

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • ½ kg. brinza de vaca
  • 3-4 oua
  • 1 pahar lapte
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura malai
  • 1 pahar smintina
  • 3 linguri unt
  • sare

Raporteaza reteta



Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu brinza
Placinta cu cas si legume

Placinta cu cas si legume

Vanata si dovlecelul le taiem rondele si le asezonam cu sare (am folosit sare cu ierburi italiene) , le lasam sa stea putin sa lase

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Pizza cu dovlecel, cas si sunca

Pizza cu dovlecel, cas si sunca

Drojdia o dizolvam in 100 ml apa calduta impreuna cu zaharul si o lingura de faina . Lasam deoparte pana se umfla putin. Intr-un castron

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive