autor:

costy1969

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Alivenci

Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 septembrie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Laptele dulce se pune intr-o cratita la incalzit (fara a-l opari) si se toarna peste malai, intr-un lighean, se amesteca usor si se lasa 60 - 90 minute la inmuiat.


Dupa ce malaiul este inmuiat, se adauga laptele acru sau chisleag (lapte branzit), apoi felurile de branza sfaramate sau rase prin razatoare, zaharul presarat peste toata compozitia, 5 - 6 oua batute, sare, drojdia inmuiata in apa calduta sau lapte, zaharul vanilat sau alte esente, stafidele si faina de grau, dar nu toata cantitatea, ci cate putin in asa fel incat aluatul sa fie ca cel de chec.


Se amesteca bine toate ingredientele, se adauga praful de copt si se amesteca in continuare pana la omogenizare.


Se pregatesc doua tavi de aragaz care se ung cu unt, se tapeteaza cu faina, apoi se toarna aluatul.


Restul de oua se bat bine si cu o pensula se unge aluatul pe deasupra sa nu crape la copt;


Preparatul se da la cuptorul preincalizit la foc tare cca 35 - 40 minute.


Dupa ce se scoate preparatul din cuptor, la servire, se poate unge cu smantana batuta cu zahar (frisca).

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

3 voturi

Ingrediente

  • 500 grame malai
  • 6-7 oua
  • 250 grame zahar
  • 300 grame branza (vaca
  • telemea
  • oaie)
  • 30 grame drojdie
  • 2 pliculete cu praf de copt
  • 1 cana de lapte acru
  • 500 ml lapte dulce
  • 250 grame smantana
  • 300 grame faina
  • sare
  • stafide
  • zahar vanilat
  • esente diferite
  • dupa gustul fiecaruia
  • 50 grame unt.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de costy1969

Paste penne cu sos de branza

Somonul afumat se pune la marinat stropindu-l cu zeama da lamaie, se presara cu piper, ulei de

7 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Supa de pui cu paste

Carnea de pui se curata, se spala, se strege cu un servet absorbant si se taie bucati mici (fasii). Morcovul

9 voturi    2 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe

Macaroane cu bacon si cascaval

Baconul se taie fasii subtiri. Cascavalul se rade prin razatoarea cu ochiuri mari. Macaroanele

5 voturi    1 comentariu
30 min
Paste si pizza
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
''Piersici'' umplute

''Piersici'' umplute

Vazand ca se aproprie sarbatorile, mi-am amintit de traditionalele prajituri facute de mama, piersici umplute, si am indraznit sa incerc

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prăjitură cu mere

Prăjitură cu mere

Frământați toate ingredientele împreună până când obțineți un aluat ca și cel pentru biscuiți. Împărțiți-l

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri