autor:

autor

» » Aperitive

ALIVENCI MOLDOVENESTI

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 aprilie 2005

Ingrediente
1 l lapte, 300 g malai grisat, 1/2 kg branza de vaci, 1/4 l smantana, 100 g unt, 50 g faina, 4-5 oua, o lingurita cu varf sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

91 voturi

Mod de preparare

Intr-un lighenas sau ceaun de 3 l se pun laptele, untul, sarea si se fierbe (fara a afuma laptele). La primul clocot se adauga malaiul, amestecind ca sa nu se formeze cocoloase.


Se ingroasa in cca. 5 min. dupa care se ia de pe foc. Cind e aproape rece se adauga branza maruntita, smantana, galbenusurile, faina si se amesteca.


Se amesteca apoi cu albusurile batute spuma. Compozitia se pune intr-o tava (unsa cu margarina si tapetata cu faina) si se da la cuptor 40-50 min.


Se taie in patrate si se servesc calde, cu smantana.
Retete
Alte retete din Aperitive

Alivenci moldovenesti

Cunoscute si sub denumirea de placinta ciobanului , alivencile sunt de fapt niste placinte cu branza

5 voturi    0 comentarii
nespecificat
Aperitive

Bulete de branza cu cascaval si ceapa verde

Ce sunt aceste bilute care seamana cu chiftelutele? Sunt de fapt niste crochete, cu crusta crocanta

5 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nicoleta Maftei , 07 noiembrie 2013

    o sa incerc sa o fac

  • Fara foto

    Mihaela Popa , 08 iulie 2013

    foarte bune!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

91 voturi

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 300 g malai grisat
  • 1/2 kg branza de vaci
  • 1/4 l smantana
  • 100 g unt
  • 50 g faina
  • 4-5 oua
  • o lingurita cu varf sare.

Raporteaza reteta



Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu oua
Friganele la cuptor

Friganele la cuptor

Mult mai simplu de facut decat traditionalele friganele, aceasta reteta nu presupune prajire, iar preparatul iese la fel de gustos.  Aseaza

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Oua umplute cu albus colorat

Oua umplute cu albus colorat

Se elimina cojile de ouă și se taie fiecare ou în juSe scoate galbenusurile de la jumatati. Se iau pahare in funcție de numărul

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive