autor:

autor

» » Aperitive

ALIVENCI MOLDOVENESTI

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 aprilie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 aprilie 2005

Ingrediente
1 l lapte, 300 g malai grisat, 1/2 kg branza de vaci, 1/4 l smantana, 100 g unt, 50 g faina, 4-5 oua, o lingurita cu varf sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

91 voturi

Mod de preparare

Intr-un lighenas sau ceaun de 3 l se pun laptele, untul, sarea si se fierbe (fara a afuma laptele). La primul clocot se adauga malaiul, amestecind ca sa nu se formeze cocoloase.


Se ingroasa in cca. 5 min. dupa care se ia de pe foc. Cind e aproape rece se adauga branza maruntita, smantana, galbenusurile, faina si se amesteca.


Se amesteca apoi cu albusurile batute spuma. Compozitia se pune intr-o tava (unsa cu margarina si tapetata cu faina) si se da la cuptor 40-50 min.


Se taie in patrate si se servesc calde, cu smantana.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nicoleta Maftei , 07 noiembrie 2013

    o sa incerc sa o fac

  • Fara foto

    Mihaela Popa , 08 iulie 2013

    foarte bune!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

91 voturi

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 300 g malai grisat
  • 1/2 kg branza de vaci
  • 1/4 l smantana
  • 100 g unt
  • 50 g faina
  • 4-5 oua
  • o lingurita cu varf sare.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta


Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu oua
Ou de rata in crusta de pesmet

Ou de rata in crusta de pesmet

Fierbem oul de rata 7 minute si-l curatam de coaja. Trecem oul prin pesmet si-l prajim in ulei incins. Il scoatem pe un servetel. Patrunjelul

2 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
Oua umplute cu crema de urda

Oua umplute cu crema de urda

Punem oua le intr-o cratita cu apa, le punem pe aragaz. Din momentul in care apa incepe sa clocoteasca apa, le fierbem 6-7 minute,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive cu brinza