autor:

autor

» » Aperitive

ALIVENCI MOLDOVENESTI

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 aprilie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 aprilie 2005

Ingrediente
1 l lapte, 300 g malai grisat, 1/2 kg branza de vaci, 1/4 l smantana, 100 g unt, 50 g faina, 4-5 oua, o lingurita cu varf sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

91 voturi

Mod de preparare

Intr-un lighenas sau ceaun de 3 l se pun laptele, untul, sarea si se fierbe (fara a afuma laptele). La primul clocot se adauga malaiul, amestecind ca sa nu se formeze cocoloase.


Se ingroasa in cca. 5 min. dupa care se ia de pe foc. Cind e aproape rece se adauga branza maruntita, smantana, galbenusurile, faina si se amesteca.


Se amesteca apoi cu albusurile batute spuma. Compozitia se pune intr-o tava (unsa cu margarina si tapetata cu faina) si se da la cuptor 40-50 min.


Se taie in patrate si se servesc calde, cu smantana.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nicoleta Maftei , 07 noiembrie 2013

    o sa incerc sa o fac

  • Fara foto

    Mihaela Popa , 08 iulie 2013

    foarte bune!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

91 voturi

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 300 g malai grisat
  • 1/2 kg branza de vaci
  • 1/4 l smantana
  • 100 g unt
  • 50 g faina
  • 4-5 oua
  • o lingurita cu varf sare.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta


Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu oua
Oua posate in sos de rosii

Oua posate in sos de rosii

Mai intai incepem cu ceapa verde, pe care o curatam si o tocam fin. Ceapa alba, o curatam de coaja si o tocam felii subtiri. Intr-o

0 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive
Omleta la cuptor

Omleta la cuptor

Se aprinde cuptorul. Se bat ouale impreuna cu praful de sare. Se adauga laptele si patrunjelul si se bate in continuare. Se unge

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive