autor:

autor

» » Aperitive

ALIVENCI MOLDOVENESTI

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 aprilie 2005

Ingrediente
1 l lapte, 300 g malai grisat, 1/2 kg branza de vaci, 1/4 l smantana, 100 g unt, 50 g faina, 4-5 oua, o lingurita cu varf sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

91 voturi

Mod de preparare

Intr-un lighenas sau ceaun de 3 l se pun laptele, untul, sarea si se fierbe (fara a afuma laptele). La primul clocot se adauga malaiul, amestecind ca sa nu se formeze cocoloase.


Se ingroasa in cca. 5 min. dupa care se ia de pe foc. Cind e aproape rece se adauga branza maruntita, smantana, galbenusurile, faina si se amesteca.


Se amesteca apoi cu albusurile batute spuma. Compozitia se pune intr-o tava (unsa cu margarina si tapetata cu faina) si se da la cuptor 40-50 min.


Se taie in patrate si se servesc calde, cu smantana.
Retete
Alte retete din Aperitive

Alivenci moldovenesti

Cunoscute si sub denumirea de placinta ciobanului , alivencile sunt de fapt niste placinte cu branza

5 voturi    0 comentarii
nespecificat
Aperitive

Cosulete din Sunca cu legume

Se curata ciupercile de pielita si picioruse si se ung cu o picatura de ulei de masline si un parf

1 vot    0 comentarii
45 min
Aperitive

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nicoleta Maftei , 07 noiembrie 2013

    o sa incerc sa o fac

  • Fara foto

    Mihaela Popa , 08 iulie 2013

    foarte bune!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

91 voturi

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 300 g malai grisat
  • 1/2 kg branza de vaci
  • 1/4 l smantana
  • 100 g unt
  • 50 g faina
  • 4-5 oua
  • o lingurita cu varf sare.

Raporteaza reteta



Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu oua
Aperitive cu piept de pui si oua de prepelita

Aperitive cu piept de pui si oua de prepelita

Tocam marunt pieptul de pui fiert sau calit in putin unt(eu am avut ramas de la o friptura) si dam pe razatoare cascavalul. Cu ajutorul

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Cosulete umplute

Cosulete umplute

Batem cele 3 oua cu un praf de sare si piper dupa gust. Adaugam cele 2 linguri de lapte. Adaugam cascaval ras si omogenizam. Tocata

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive