autor:

autor

» » Aperitive cu oua

ALIVENCI MOLDOVENESTI

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 aprilie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Intr-un lighenas sau ceaun de 3 l se pun laptele, untul, sarea si se fierbe (fara a afuma laptele). La primul clocot se adauga malaiul, amestecind ca sa nu se formeze cocoloase.


Se ingroasa in cca. 5 min. dupa care se ia de pe foc. Cind e aproape rece se adauga branza maruntita, smantana, galbenusurile, faina si se amesteca.


Se amesteca apoi cu albusurile batute spuma. Compozitia se pune intr-o tava (unsa cu margarina si tapetata cu faina) si se da la cuptor 40-50 min.


Se taie in patrate si se servesc calde, cu smantana.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nicoleta Maftei , 07 noiembrie 2013

    o sa incerc sa o fac

  • Fara foto

    Mihaela Popa , 08 iulie 2013

    foarte bune!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

91 voturi

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 300 g malai grisat
  • 1/2 kg branza de vaci
  • 1/4 l smantana
  • 100 g unt
  • 50 g faina
  • 4-5 oua
  • o lingurita cu varf sare.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Taci si-nghite

E o denumire faină pentru un fel de mâncare, nu? Și bună, bună, mai ales pentru iubitorii

9 voturi    7 comentarii
nespecificat
Aperitive cu brinza

Mini-aperitive vesele

Ideea pentru aceste aperitive a pornit de la un pachet de mini-felii de paine prajita. Se fac repede

4 voturi    1 comentariu
nespecificat
Aperitive cu brinza

Tamagoyaki - omleta japoneza

Banala omleta poate fi facuta in ceva mai atragator. Aceasta reteta japoneza e foarte usor de facut

2 voturi    1 comentariu
nespecificat
Aperitive cu oua

Nicoleta Maftei

o sa incerc sa o fac

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu oua
Chec aperitiv cu cascaval, cabanos si oua

Chec aperitiv cu cascaval, cabanos si oua

Cascavalul il dam pe razatoarea cu gauri mari, sunca si ardeiul le taiem cubulete mici, apoi le adaugam peste cascavalul ras, impreuna

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu brinza
Salata de telina cu maioneza din iaurt

Salata de telina cu maioneza din iaurt

Punem la fiert telina in apa cu sare. Cand este fiarta, furculita intra usor in ea. Dupa ce a fiert o lasam sa se raceasca , apoi o

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive cu legume