autor:

autor

» » Aperitive cu oua

ALIVENCI MOLDOVENESTI

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 aprilie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 aprilie 2005

Ingrediente
1 l lapte, 300 g malai grisat, 1/2 kg branza de vaci, 1/4 l smantana, 100 g unt, 50 g faina, 4-5 oua, o lingurita cu varf sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

91 voturi

Mod de preparare

Intr-un lighenas sau ceaun de 3 l se pun laptele, untul, sarea si se fierbe (fara a afuma laptele). La primul clocot se adauga malaiul, amestecind ca sa nu se formeze cocoloase.


Se ingroasa in cca. 5 min. dupa care se ia de pe foc. Cind e aproape rece se adauga branza maruntita, smantana, galbenusurile, faina si se amesteca.


Se amesteca apoi cu albusurile batute spuma. Compozitia se pune intr-o tava (unsa cu margarina si tapetata cu faina) si se da la cuptor 40-50 min.


Se taie in patrate si se servesc calde, cu smantana.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nicoleta Maftei , 07 noiembrie 2013

    o sa incerc sa o fac

  • Fara foto

    Mihaela Popa , 08 iulie 2013

    foarte bune!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

91 voturi

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 300 g malai grisat
  • 1/2 kg branza de vaci
  • 1/4 l smantana
  • 100 g unt
  • 50 g faina
  • 4-5 oua
  • o lingurita cu varf sare.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Taci si-nghite

E o denumire faină pentru un fel de mâncare, nu? Și bună, bună, mai ales pentru iubitorii

9 voturi    7 comentarii
nespecificat
Aperitive cu brinza

Mini-aperitive vesele

Ideea pentru aceste aperitive a pornit de la un pachet de mini-felii de paine prajita. Se fac repede

4 voturi    1 comentariu
nespecificat
Aperitive cu brinza

Tamagoyaki - omleta japoneza

Banala omleta poate fi facuta in ceva mai atragator. Aceasta reteta japoneza e foarte usor de facut

2 voturi    1 comentariu
nespecificat
Aperitive cu oua


Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu oua
Oua de prepelita cu rosii si spanac

Oua de prepelita cu rosii si spanac

Se pune in tigaie ulei iar dupa ce s-a incins se adauga rosiile,pasta de ardei,codimentele,spanacul decongelat si se lasa pe foc pana

1 vot    1 comentariu
30 min
Aperitive cu oua
O alta modalitate inedita pentru a vopsi ouale de Paste...Doar cu colorant alimentar si orez.

O alta modalitate inedita pentru a vopsi ouale de Paste...Doar cu colorant alimentar si orez.

Se adauga in cutiuta cateva linguri de orez si in functie de nuanta si de intensitatea culorii turnati colorant peste orez. Puneti capacul

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive cu oua