autor:

autor

» » Aperitive

ALIVENCI MOLDOVENESTI

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 aprilie 2005

Ingrediente
1 l lapte, 300 g malai grisat, 1/2 kg branza de vaci, 1/4 l smantana, 100 g unt, 50 g faina, 4-5 oua, o lingurita cu varf sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

91 voturi

Mod de preparare

Intr-un lighenas sau ceaun de 3 l se pun laptele, untul, sarea si se fierbe (fara a afuma laptele). La primul clocot se adauga malaiul, amestecind ca sa nu se formeze cocoloase.


Se ingroasa in cca. 5 min. dupa care se ia de pe foc. Cind e aproape rece se adauga branza maruntita, smantana, galbenusurile, faina si se amesteca.


Se amesteca apoi cu albusurile batute spuma. Compozitia se pune intr-o tava (unsa cu margarina si tapetata cu faina) si se da la cuptor 40-50 min.


Se taie in patrate si se servesc calde, cu smantana.
Retete
Alte retete din Aperitive

Alivenci moldovenesti

Cunoscute si sub denumirea de placinta ciobanului , alivencile sunt de fapt niste placinte cu branza

5 voturi    0 comentarii
nespecificat
Aperitive

Salata de boeuf (pentru Craciun)

Am spalat pieptul de pui si l-am pus la fiert intr-o oala . Am inlaturat spuma care s-a format. Cand

9 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nicoleta Maftei , 07 noiembrie 2013

    o sa incerc sa o fac

  • Fara foto

    Mihaela Popa , 08 iulie 2013

    foarte bune!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

91 voturi

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 300 g malai grisat
  • 1/2 kg branza de vaci
  • 1/4 l smantana
  • 100 g unt
  • 50 g faina
  • 4-5 oua
  • o lingurita cu varf sare.

Raporteaza reteta



Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu oua
Omleta cu sunca la cuptor

Omleta cu sunca la cuptor

Se sparg ouale si se bat cu telul sau cu o furculita .Se adauga branza de vaca maruntita si sunca de porc taiata cubulete.Se mai pun

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
omleta cu sparanghel si urda

omleta cu sparanghel si urda

Spalam bine sparanghelul (eu am gasit in gradina) si il fierbem in apa cu sare. Cu furculita amestecam oualele si adaugam o lingura

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive cu oua