festivalul blogurilor gustoase

autor:

autor

» » Aperitive cu oua

ALIVENCI MOLDOVENESTI

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 aprilie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Intr-un lighenas sau ceaun de 3 l se pun laptele, untul, sarea si se fierbe (fara a afuma laptele). La primul clocot se adauga malaiul, amestecind ca sa nu se formeze cocoloase.


Se ingroasa in cca. 5 min. dupa care se ia de pe foc. Cind e aproape rece se adauga branza maruntita, smantana, galbenusurile, faina si se amesteca.


Se amesteca apoi cu albusurile batute spuma. Compozitia se pune intr-o tava (unsa cu margarina si tapetata cu faina) si se da la cuptor 40-50 min.


Se taie in patrate si se servesc calde, cu smantana.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nicoleta Maftei , 07 noiembrie 2013

    o sa incerc sa o fac

  • Fara foto

    Mihaela Popa , 08 iulie 2013

    foarte bune!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

91 voturi

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 300 g malai grisat
  • 1/2 kg branza de vaci
  • 1/4 l smantana
  • 100 g unt
  • 50 g faina
  • 4-5 oua
  • o lingurita cu varf sare.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Taci si-nghite

E o denumire faină pentru un fel de mâncare, nu? Și bună, bună, mai ales pentru iubitorii

9 voturi    7 comentarii
nespecificat
Aperitive cu brinza

Mini-aperitive vesele

Ideea pentru aceste aperitive a pornit de la un pachet de mini-felii de paine prajita. Se fac repede

3 voturi    0 comentarii
nespecificat
Aperitive cu brinza

Tamagoyaki - omleta japoneza

Banala omleta poate fi facuta in ceva mai atragator. Aceasta reteta japoneza e foarte usor de facut

1 vot    1 comentariu
nespecificat
Aperitive cu oua

Nicoleta Maftei

o sa incerc sa o fac

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu oua
Dovlecei gratinati

Dovlecei gratinati

Pasul 1: Taiem dovlecelul in rondele groase de o jumatate de cm. Pasul 2: Pregatim aragazul si o cratita in care punem apa. Adugam

1 vot    0 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza
Ardei umplut cu cascaval si oua

Ardei umplut cu cascaval si oua

Dam cascavalul pe razatoarea mica, adaugam usturoiul zdrobit, condimentam cu sare si piper, apoi adaugam si maioneza. Separat spalam

10 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu brinza