autor:

Alecs A.

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Aluat de clatite - reteta clasica -

Autor: Alecs A. (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Alecs A. (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 aprilie 2010

Ingrediente
2 oua, 350 ml de lapte, 200g de faina, 2 lg zahar, 1/4 lingurita sare, 2 lg de ulei, 50 ml de apa minerala carbogazoasa, 1 lg esenta de vanilie, 1 praf de copt

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

102 voturi

Mod de preparare

Se amesteca cele 2 oua cu laptele, uleiul, vanilia, apa minerala si se bat cu telul, apoi se adauga faina, sarea si praful de copt si se amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia.


Aluatul trebuie pus la rece pentru cel putin o ora dupa care se pot prepara clatitele.


Pofta buna!


Obs.: clatitele din poza au fost umplute cu gem de afine, ele putand fi umplute cu orice va place: gem, ciocolata, branza dulce sau sarata etc.
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje

Saratele

Se amesteca componentele la mixer pana se formeaza un aluat care nu este prea tare se lasa la odihna

1 vot    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Paine Indiana Poori

Intr-un bol se amesteca faina cu sarea, zaharul si margarina; se adauga treptat apa si se framanta

21 voturi    7 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Loredana Erdei , 27 aprilie 2014

    o sa fac si eu

  • Fara foto

    Dan Marian , 15 decembrie 2013

    abia astept sa le fac k am o pofta si am o dulceata de mure

  • Fara foto

    Venera-Carmen Ganea , 09 decembrie 2013

    o sa incerc si eu sa fac asa

    • Fara foto

      Proca Constanta , 01 decembrie 2013

      Asa le fac si eu,sunt foarte pufoase

    • Fara foto

      Karoly Mathe , 30 noiembrie 2013

      IMI PLACE, LIKE&SHARE, PARTICIP

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2013

      delicioase...

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2013

      Bunatate!

    • Fara foto

      cristina , 24 septembrie 2013

      cate portii ies din reteta prezentata? :)

    • Fara foto

      maria , 23 septembrie 2013

      Ies mai pufoase

    • Fara foto

      Inu Zelezneac , 06 septembrie 2013

      de ce praf de copt n-am mai auzit.

    • Crida

      Crida (Bucatar) , 07 iunie 2011

      acum am pregatit aluatul:d mmm..de abea astept sa vad cum imi ies..:)

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      Cat de bine arata. Eu am facut cu gem si sos de ciocolata.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

      Sunt delicioase...

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

      Sunt bune clatitele tale.

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2010

      Nu am folosit niciodata praf de copt la aluatul de clatite...poate data viitoare eo sa incerc sa vad diferenta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

102 voturi

Ingrediente

  • 2 oua
  • 350 ml de lapte
  • 200g de faina
  • 2 lg zahar
  • 1/4 lingurita sare
  • 2 lg de ulei
  • 50 ml de apa minerala carbogazoasa
  • 1 lg esenta de vanilie
  • 1 praf de copt

Raporteaza reteta

Retete
de Alecs A.

Muffins/Briose de ciocolata

Laptele, oul, vanilia si uleiul se amesteca si se bat cu telul. Apoi se adauga la amestecul de ingrediente

15 voturi    10 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Sos pentru paste din rosii si ciuperci

Se taie marunt ceapa si usturoiul. Rosiile se decojesc si se taie marunt. Ciupercile se curata

3 voturi    3 comentarii
40 min
Retete de post

Spaghete bolognese

Ceapa si usturoiul se calesc in uleiul incins in prealabil. Se adauga carnea. Dupa ce carnea s-a

3 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

delicioase...



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Biscuiti cu miere

Biscuiti cu miere

Buni pentru ceai, cafea sau chiar simpli Sunt atât de buni ca nu te saturi sa i mananci se mixeaza zahărul cu ouăle, se adaugă

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Ciocolata de casa (reteta traditionala)

Ciocolata de casa (reteta traditionala)

Apa impreună cu zahărul se pun la fiert la foc mic circa 10 min până se topeşte zahărul.Tot pe foc se adaugă 250 g de margarină

51 voturi    17 comentarii
30 min
Dulciuri diverse