festivalul blogurilor gustoase

autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Aluat de pizza

   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se amesteca ingredientele si se adauga apa fierbinte cit sa se formeze un aluat moale, dar nu lipicios.


Se framinta pe o suprafata tapetata cu faina, pina ce devine pufos si neted.


Se intinde un blat de 25 cm. si se asaza pe o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.


Se adauga sosul de rosii si umplutura (ciuperci, sunca, masline etc.). Atentie! Nu 0se incarca aluatul cu un strat prea gros,A acesta va tine aburul in blat, impiedicind coacerea.


Se tine la cuptor 15 min., pina cind marginile devin aurii.


Se scoate pizza, se adauga cascavalul si se introduce la cuptor, pina incepe sa se topesca.

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    rares , 27 august 2013

    pt roly : aluatul de pizza se face cu apa rece domnul pizzar de 13 ani .. :-j

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 25 august 2010

    Super !

  • Fara foto

    babi , 15 decembrie 2009

    faza cu aluatul e prea tare si cu sosul......ai dreptate

    • Fara foto

      roly , 26 noiembrie 2009

      fratiilor eu fac pizza de 13 ani da aluatu nu se face in nici un caz cu apa rece , decit atunci cind iti trebe repede aluat pt ca dospeste foarte repedse

    • Fara foto

      elena , 21 noiembrie 2009

      reteta e super...iar sosul de rosii in pizza se pune pt k ii da un gust mai bun si doi :pt aspect!!!destul de logic,nu????

    • Fara foto

      crina , 07 aprilie 2009

      PT ,,eu,,: zice si de apa, doar ca nu stii sa citesti o reteta pana la capat.

    • Fara foto

      cinderela , 26 martie 2009

      Da... asa este! De ce pun sos de rosii in coca?! In rest cred ca iese bine.

    • Fara foto

      Eu , 14 februarie 2009

      Se adauga apa? Pai la indrediente nu spune nimic de apa. cata apa?

    • Fara foto

      Corneliu , 25 ianuarie 2009

      Ce treaba are sucul de rosii cu prepararea aluatului de pizza?! Ori e reteta de pizza ori de aluat de pizza?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

518 voturi

Ingrediente

  • 225 gr. faina
  • sare
  • 1 pachetel de drojdie
  • 2 linguri de ulei
  • sos de rosii.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Spaghete cu sos de ciuperci

Fierbem apa, adaugam sare si cand clocoteste apa adaugam spaghettele. Le fierbem al dente apoi

8 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciuperci la gratar cu aripioare si sos de rosii

Ciupercile se spala si se curata de pielite. Se condimenteaza si se stropesc cu otet balsamic. Gratarul

1 vot    0 comentarii
nespecificat
Mancaruri cu carne

Dovlecei la gratar cu otet balsamic si patrunjel

Intotdeauna mi-au placut dovleceii cu usturoi.  Din pacate, nu imi sunt la fel de simpatice

0 voturi    0 comentarii
nespecificat
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

rares

pt roly : aluatul de pizza se face cu apa rece domnul pizzar de 13 ani .. :-j

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu leurda

Tarta cu leurda

Pregatim un aluat din oua, un praf de sare, ulei si iaurt . Intr-un bol separate, amestecam faina si praful de copt. Leurda o tocam

4 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Musaca de vinete

Musaca de vinete

Vinete faine la magazin, busuioc in solar, carnita de vitel....era clar ca trebuia s-o fac. Si-am facut-o! :) Se incepe cu vinetele,

3 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne