autor:

autor

» » Aluaturi si Foietaje

Aluat fraged simplu (pentru placinta cu branza, placinta cu mere, saleuri, cornulete, foi de cremsnit)

    Reteta postata pe: 15 aprilie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se framanta bine toate ingredientele.


Se lasa la rece cateva ore - eventual de pe-o zi pe alta.


Se foloseste in scopul dorit.

  • Reteta testata de 3 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • marcelica

    marcelica (Chef de cuisine):

    Este un aluat grozav.Il fac aproape in fiecare samptamana.toata familia il adora.recomand cu incredere

  • felicia

    felicia (Bucatar sef):

    e foarte uşoara şi frageda...am facut-o cu branza, dar am sa incerc şi cu mere şi sa fac cornulete.. e o reteta extraordinara...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine):

    Aluatul e super.

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihaela Stana , 02 august 2014

    fraget

  • Fara foto

    Dariusmihaimery Bogatoiu , 19 aprilie 2014

    BUNNNN,SI CE FACI? CA SA STIM DACA VA VIZITAM :-P

  • Fara foto

    Bogatoiu Alinelenastefi , 18 aprilie 2014

    foarte simplu

    • Fara foto

      Mihai Moldovan , 07 martie 2014

      f.b

    • Fara foto

      mary , 16 octombrie 2013

      fara praf de copt?!!

    • Fara foto

      Geo Chitu , 04 octombrie 2013

      waw

    • Fara foto

      Oana , 18 iunie 2013

      Aluatul dupa ce este facut trebuie pus in congelator sau doar in frigider ? scz pt intrebare :(

    • Fara foto

      Denise Alina Galea Casabalian , 17 mai 2013

      o sa incerc si eu.

    • Fara foto

      ROVANA (Bucatar) , 29 noiembrie 2012

      ALUATUL PT PLACINTA SE FACE FARA DROJDIE

    • marcelica

      marcelica (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2011

      ador aluatul asta si sotul meu mananca o tava odata indiferent ce umplutura pun.e usor ieftin si foarte rapid .recomand cu desavirsire

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Aluatul e super !

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      Am sa o incerc si apoi voi veni cu comentariile necesare.

    • Fara foto

      Dana , 10 septembrie 2009

      Eu stiu si folosesc o varianta un pic altfel : 1 pachet margarina se pune intr-un vas ,se taie eventual in cuburi mai mici;un praf sare;un pachet praf de copt.Se toarna peste acestea 9 linguri(atat)de apa fierbinte;se adauga 1 lingura de otet si zahar vanilat.Se framanta bine cu faina cit cuprinde sa iasa un aluat consistent,dar nu tare(deci faina aproximativ 600-700 gr.) Il impart in doua si fac din el doua foi .Una o asez la baza in tava de copt si pun umplutura pe care doresc sa o folosesc atunci(branza de vaci preparata cu ou,zahar,esente;mere rase,magiun si miez de nuca).Deasupra asez a doua foie,o lipesc bine pe margini de prima;cu o furculita intep toata foaia si dau la cuptor.Iese un desert placut si usor de consumat si de copii si de adulti. Apropo :cind este gata,tai in patratele,presar zahar pudra(cu zahar vanilat).

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2009

      Asa este: se lasa pentru a doua zi, pentru fragezire. Dar, acum multi ani in urma, mama facea cremsnit si o lasa pe a II-a zi, preparata de-a-ntregul (cu crema). Am mai scris, mama gateste minunat. Nu e numai parerea mea!

    • Fara foto

      gina , 16 martie 2009

      Nu se pune sare in aluat?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

738 voturi

Ingrediente

  • 340 gr faina (foarte exact)
  • 250 gr margarina
  • 100 gr apa in care se introduce 1 lingura otet.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tochitura macelareasca cu cus-cus

Carnea o taiem cuburi cu latura de 3 cm, carnatii ii feliem, iar kaizerul il taiem fasii. Curatam

3 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje

Poale-n brau

Reteta de poale-n brau sau placintele moldovenesti umplute cu branza aminteste de copilarie, de momentele

4 voturi    5 comentarii
nespecificat
Aluaturi si Foietaje

Mucenici moldovenesti

Preparam maiaua din drojdie, o lingurita zahar si una de faina. Dupa 10 minute o amestecam cu restul

1 vot    0 comentarii
nespecificat
Aluaturi si Foietaje

Mihaela Stana

fraget

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine din aluat neframantat

Paine din aluat neframantat

Se cerne faina intr-un bol si se amesteca cu sarea. Drojdia, maruntita cu cutitul, si peste care se adauga lingura de miere, se amesteca

21 voturi    15 comentarii
10 min
Aluaturi si Foietaje
Turte umplute

Turte umplute

Cernem faina intr-un bol. Frecam drojdia cu zaharul pana ce se dizolva. Peste faina punem smantana, drojdia dizolvata si sarea. Incepem

5 voturi    9 comentarii
1h 25 min
Aluaturi si Foietaje