autor:

autor

» » Aluaturi si Foietaje

Aluat fraged simplu (pentru placinta cu branza, placinta cu mere, saleuri, cornulete, foi de cremsnit)

    Reteta postata pe: 15 aprilie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se framanta bine toate ingredientele.


Se lasa la rece cateva ore - eventual de pe-o zi pe alta.


Se foloseste in scopul dorit.

  • Reteta testata de 3 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • marcelica

    marcelica (Chef de cuisine):

    Este un aluat grozav.Il fac aproape in fiecare samptamana.toata familia il adora.recomand cu incredere

  • felicia

    felicia (Bucatar sef):

    e foarte uşoara şi frageda...am facut-o cu branza, dar am sa incerc şi cu mere şi sa fac cornulete.. e o reteta extraordinara...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine):

    Aluatul e super.

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihaela Stana , 02 august 2014

    fraget

  • Fara foto

    Dariusmihaimery Bogatoiu , 19 aprilie 2014

    100 gr.apa ce-i astaaaaaaaaaaaaa?

  • Fara foto

    Bogatoiu Alinelenastefi , 18 aprilie 2014

    foarte simplu

    • Fara foto

      Mihai Moldovan , 07 martie 2014

      f.b

    • Fara foto

      mary , 16 octombrie 2013

      fara praf de copt?!!

    • Fara foto

      Geo Chitu , 04 octombrie 2013

      waw

    • Fara foto

      Oana , 18 iunie 2013

      Aluatul dupa ce este facut trebuie pus in congelator sau doar in frigider ? scz pt intrebare :(

    • Fara foto

      Denise Alina Galea Casabalian , 17 mai 2013

      o sa incerc si eu.

    • Fara foto

      ROVANA (Bucatar) , 29 noiembrie 2012

      ALUATUL PT PLACINTA SE FACE FARA DROJDIE

    • marcelica

      marcelica (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2011

      ador aluatul asta si sotul meu mananca o tava odata indiferent ce umplutura pun.e usor ieftin si foarte rapid .recomand cu desavirsire

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Aluatul e super !

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      Am sa o incerc si apoi voi veni cu comentariile necesare.

    • Fara foto

      Dana , 10 septembrie 2009

      Eu stiu si folosesc o varianta un pic altfel : 1 pachet margarina se pune intr-un vas ,se taie eventual in cuburi mai mici;un praf sare;un pachet praf de copt.Se toarna peste acestea 9 linguri(atat)de apa fierbinte;se adauga 1 lingura de otet si zahar vanilat.Se framanta bine cu faina cit cuprinde sa iasa un aluat consistent,dar nu tare(deci faina aproximativ 600-700 gr.) Il impart in doua si fac din el doua foi .Una o asez la baza in tava de copt si pun umplutura pe care doresc sa o folosesc atunci(branza de vaci preparata cu ou,zahar,esente;mere rase,magiun si miez de nuca).Deasupra asez a doua foie,o lipesc bine pe margini de prima;cu o furculita intep toata foaia si dau la cuptor.Iese un desert placut si usor de consumat si de copii si de adulti. Apropo :cind este gata,tai in patratele,presar zahar pudra(cu zahar vanilat).

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2009

      Asa este: se lasa pentru a doua zi, pentru fragezire. Dar, acum multi ani in urma, mama facea cremsnit si o lasa pe a II-a zi, preparata de-a-ntregul (cu crema). Am mai scris, mama gateste minunat. Nu e numai parerea mea!

    • Fara foto

      gina , 16 martie 2009

      Nu se pune sare in aluat?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

738 voturi

Ingrediente

  • 340 gr faina (foarte exact)
  • 250 gr margarina
  • 100 gr apa in care se introduce 1 lingura otet.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tochitura macelareasca cu cus-cus

Carnea o taiem cuburi cu latura de 3 cm, carnatii ii feliem, iar kaizerul il taiem fasii. Curatam

3 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje

Poale-n brau

Reteta de poale-n brau sau placintele moldovenesti umplute cu branza aminteste de copilarie, de momentele

4 voturi    4 comentarii
nespecificat
Aluaturi si Foietaje

Mucenici moldovenesti

Preparam maiaua din drojdie, o lingurita zahar si una de faina. Dupa 10 minute o amestecam cu restul

1 vot    0 comentarii
nespecificat
Aluaturi si Foietaje

Mihaela Stana

fraget

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta cu branza

Placinta cu branza

Aluatul l-am pregatit amestecand faina cu drojdia diluata in apa calduta cu zahar si sare. Am framantat un aluat potrivit de moale si

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Paine festiva

Paine festiva

Cerneti faina si puneti-o intr-un vas. Dizolvati drojdia cu zaharul si 100 ml lapte caldut (nu fierbinte) si lasati-o sa stea cam 10

32 voturi    17 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje