festivalul blogurilor gustoase

autor:

autor

» » Aluaturi si Foietaje

Aluat fraged simplu (pentru placinta cu branza, placinta cu mere, saleuri, cornulete, foi de cremsnit)

    Reteta postata pe: 15 aprilie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se framanta bine toate ingredientele.


Se lasa la rece cateva ore - eventual de pe-o zi pe alta.


Se foloseste in scopul dorit.

  • Reteta testata de 3 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • marcelica

    marcelica (Chef de cuisine):

    Este un aluat grozav.Il fac aproape in fiecare samptamana.toata familia il adora.recomand cu incredere

  • felicia

    felicia (Bucatar sef):

    e foarte uşoara şi frageda...am facut-o cu branza, dar am sa incerc şi cu mere şi sa fac cornulete.. e o reteta extraordinara...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine):

    Aluatul e super.

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihai Moldovan , 07 martie 2014

    f.b

  • Fara foto

    mary , 16 octombrie 2013

    fara praf de copt?!!

  • Fara foto

    Geo Chitu , 04 octombrie 2013

    waw

    • Fara foto

      Oana , 18 iunie 2013

      Aluatul dupa ce este facut trebuie pus in congelator sau doar in frigider ? scz pt intrebare :(

    • Fara foto

      Denise Alina Galea Casabalian , 17 mai 2013

      o sa incerc si eu.

    • Fara foto

      ROVANA (Bucatar) , 29 noiembrie 2012

      ALUATUL PT PLACINTA SE FACE FARA DROJDIE

    • marcelica

      marcelica (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2011

      ador aluatul asta si sotul meu mananca o tava odata indiferent ce umplutura pun.e usor ieftin si foarte rapid .recomand cu desavirsire

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Aluatul e super !

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      Am sa o incerc si apoi voi veni cu comentariile necesare.

    • Fara foto

      Dana , 10 septembrie 2009

      Eu stiu si folosesc o varianta un pic altfel : 1 pachet margarina se pune intr-un vas ,se taie eventual in cuburi mai mici;un praf sare;un pachet praf de copt.Se toarna peste acestea 9 linguri(atat)de apa fierbinte;se adauga 1 lingura de otet si zahar vanilat.Se framanta bine cu faina cit cuprinde sa iasa un aluat consistent,dar nu tare(deci faina aproximativ 600-700 gr.) Il impart in doua si fac din el doua foi .Una o asez la baza in tava de copt si pun umplutura pe care doresc sa o folosesc atunci(branza de vaci preparata cu ou,zahar,esente;mere rase,magiun si miez de nuca).Deasupra asez a doua foie,o lipesc bine pe margini de prima;cu o furculita intep toata foaia si dau la cuptor.Iese un desert placut si usor de consumat si de copii si de adulti. Apropo :cind este gata,tai in patratele,presar zahar pudra(cu zahar vanilat).

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2009

      Asa este: se lasa pentru a doua zi, pentru fragezire. Dar, acum multi ani in urma, mama facea cremsnit si o lasa pe a II-a zi, preparata de-a-ntregul (cu crema). Am mai scris, mama gateste minunat. Nu e numai parerea mea!

    • Fara foto

      gina , 16 martie 2009

      Nu se pune sare in aluat?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

732 voturi

Ingrediente

  • 340 gr faina (foarte exact)
  • 250 gr margarina
  • 100 gr apa in care se introduce 1 lingura otet.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tochitura macelareasca cu cus-cus

Carnea o taiem cuburi cu latura de 3 cm, carnatii ii feliem, iar kaizerul il taiem fasii. Curatam

2 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje

Poale-n brau

Reteta de poale-n brau sau placintele moldovenesti umplute cu branza aminteste de copilarie, de momentele

2 voturi    3 comentarii
nespecificat
Aluaturi si Foietaje

Mucenici moldovenesti

Preparam maiaua din drojdie, o lingurita zahar si una de faina. Dupa 10 minute o amestecam cu restul

1 vot    0 comentarii
nespecificat
Aluaturi si Foietaje

Mihai Moldovan

f.b

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Burek cu branza

Burek cu branza

Am facut foi subtiri late cam de o palma si lungi cam de 30-40.cm, am pus branza cam cat m-a lasat inima, am rulat si am inceput sa

0 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se adauga oul, esenta ,coaja de lamaie,

0 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje