autor:

autor

» » Aluaturi si Foietaje

Aluat fraged

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se face un aluat din ingredientele de aluat.


Se framinta, se bate cu sucitorul sau se loveste de planseta. Osinza se amesteca cu cele 3 linguri de faina, si sucul de lamiie. Se fac trei cocoloase.


Aluatul se intinde pe planseta, iar deasupra se intinde uniform grasimea. Se impatureste si se da la rece 1 ora. Aceasta operatiune se face de trei ori. Daca se fac chifle, se taie cu un cutit fierbinte. Pentru foile de cremes se intind foi subtiri.


Se coc la foc iute.


  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

33 voturi

Ingrediente

  • Aluat: 420 g.faina
  • 2 galbenuse
  • o lingura si jumatate rom
  • o lingura si jumatate smintina
  • apa minerala la temperatura camerei 280 g. osinza
  • 3 linguri faina
  • sucul de la o lamiie

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tochitura macelareasca cu cus-cus

Carnea o taiem cuburi cu latura de 3 cm, carnatii ii feliem, iar kaizerul il taiem fasii. Curatam

3 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje

Poale-n brau

Reteta de poale-n brau sau placintele moldovenesti umplute cu branza aminteste de copilarie, de momentele

4 voturi    4 comentarii
nespecificat
Aluaturi si Foietaje

Mucenici moldovenesti

Preparam maiaua din drojdie, o lingurita zahar si una de faina. Dupa 10 minute o amestecam cu restul

1 vot    0 comentarii
nespecificat
Aluaturi si Foietaje
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
concurs ca dragostea in bucate
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Lipii taranesti

Lipii taranesti

Din aceste ingrediente vom obtine 8 lipii si o paine. Se pune faina intr-un castron, se face un spatiu in mijloc si in el se pune

4 voturi    5 comentarii
2h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Saleuri de casa

Saleuri de casa

Intr-un vas mare se pun smantana, margarina, 100 g din cascavalul ras, sarea si se amesteca bine, se adauga praful de copt si faina

2 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Aluaturi si Foietaje