autor:

valentina ionita

» » Aluaturi si Foietaje

Aluat pentru taitei de casa cu ou

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 martie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 martie 2009

Ingrediente
Taiteii se pot folosi la supe,ciorbe sau chiar la cataif sau sa faceti taitei cu lapte., , 1 ou (cand se foloseste ou de tara,taiteii vor avea o culoare galbuie,frumoasa foc), un praf de sare, faina cat cuprinde pentru a iesi un aluat tarisor si bun pentru intins foaia pentru taitei

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

51 voturi

Mod de preparare

Oul impreuna cu praful de sare si faina se amesteca si se framanta bine.Apoi se intinde o foaie subtire,se ruleaza si se taie subtire sau mai gros in functie de preferinta dumneavoastra.Dupa ce se taie se lasa putin la zvantat pana vor fi folositi.

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine):

    Am folosit aceasta reteta pt taitei.Nu am inca masina pt fidea,cu toate ca intra in plan,si i-am taiat cu ajutorul cutitului.Noua ,oricum ,ne plac mai lati.

  • vera

    vera (Chef de cuisine):

    La fel pregatesc si eu taiteii de casa, nu adaug ulei, ii rulez, ii tai, ii las la uscat 2-3 ore;

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    Multumesc mult tuturor...

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    Aceeasi reteta folosesc si eu pentru taiteii de casa.Sunt grozavi!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

    Va multumesc mult pentru sfaturi si aprecieri...

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010

      Foarte buni si se fac intr-un timp scurt.Eu fac si pentru post taiteii de casa.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2009

      O reteta foarte buna.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2009

      Multumesc mult pentru aprecierile,sfaturile si comentariile postate...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

      Imi plac foarte tare taiteii de casa.

    • patronik

      patronik (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2009

      Dak rulezi aluatul ies taietei mai lungi... eu le tai fasii si le suprapun si dai fin...asa se fac la noi.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2009

      Eu mai adaug si o lingurita de ulei de masline, pentru a fi mai fraged aluatul.

    • Jenny

      Jenny (Maestru bucatar) , 28 martie 2009

      Daca vrei sa iti iasa mai multi taitei, dar nu ai oua suficiente, iti recomand sa adaugi apa cu o jumatate din coaja de ou pentru fiecare ou adaugat in coca

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

51 voturi

Ingrediente

  • Taiteii se pot folosi la supe,ciorbe sau chiar la cataif sau sa faceti taitei cu lapte.
  • 1 ou (cand se foloseste ou de tara,taiteii vor avea o culoare galbuie,frumoasa foc)
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde pentru a iesi un aluat tarisor si bun pentru intins foaia pentru taitei

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Salata de sfecla rosie si branza

Este un aperitiv gustos, usor, de efect si care poate fi servit la orice ora ... Taiem branza si

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Spălăm florile de salcâm şi le lăsăm să se scurgă de apă şi să se usuce. Preparăm un

1 vot    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Dulceata din flori de salcam

Se spala in apa rece florile de salcam, se indeparteaza coditele alegand numai florile si se lasa

1 vot    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult tuturor...



Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Saratele din aluat de foietaj cu sos de rosii picant

Saratele din aluat de foietaj cu sos de rosii picant

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Se face un sos de rosii din 400 gr de rosii taiate marunt din conserva sau proaspete-se pune

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Painicele din faina integrala

Painicele din faina integrala

Se pun toate ingredientele in vasul mixerului si cu forma de framantare actionam mixerul pana iese un aluat fraged putin lipicios-cam

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje