autor:

valentina ionita

» » Aluaturi si Foietaje

Aluat pentru taitei de casa cu ou

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 martie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Oul impreuna cu praful de sare si faina se amesteca si se framanta bine.Apoi se intinde o foaie subtire,se ruleaza si se taie subtire sau mai gros in functie de preferinta dumneavoastra.Dupa ce se taie se lasa putin la zvantat pana vor fi folositi.

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine):

    Am folosit aceasta reteta pt taitei.Nu am inca masina pt fidea,cu toate ca intra in plan,si i-am taiat cu ajutorul cutitului.Noua ,oricum ,ne plac mai lati.

  • vera

    vera (Chef de cuisine):

    La fel pregatesc si eu taiteii de casa, nu adaug ulei, ii rulez, ii tai, ii las la uscat 2-3 ore;

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    Multumesc mult tuturor...

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    Aceeasi reteta folosesc si eu pentru taiteii de casa.Sunt grozavi!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

    Va multumesc mult pentru sfaturi si aprecieri...

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010

      Foarte buni si se fac intr-un timp scurt.Eu fac si pentru post taiteii de casa.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2009

      O reteta foarte buna.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2009

      Multumesc mult pentru aprecierile,sfaturile si comentariile postate...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

      Imi plac foarte tare taiteii de casa.

    • patronik

      patronik (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2009

      Dak rulezi aluatul ies taietei mai lungi... eu le tai fasii si le suprapun si dai fin...asa se fac la noi.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2009

      Eu mai adaug si o lingurita de ulei de masline, pentru a fi mai fraged aluatul.

    • Jenny

      Jenny (Maestru bucatar) , 28 martie 2009

      Daca vrei sa iti iasa mai multi taitei, dar nu ai oua suficiente, iti recomand sa adaugi apa cu o jumatate din coaja de ou pentru fiecare ou adaugat in coca

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

51 voturi

Ingrediente

  • Taiteii se pot folosi la supe,ciorbe sau chiar la cataif sau sa faceti taitei cu lapte.
  • 1 ou (cand se foloseste ou de tara,taiteii vor avea o culoare galbuie,frumoasa foc)
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde pentru a iesi un aluat tarisor si bun pentru intins foaia pentru taitei

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Turtite din faina de orez fara gluten

Amestecam toate ingredientele si framantam pana obtinem un aluat omogen. Impartim aluatul in bilute

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aluaturi si Foietaje

Salata de sfecla rosie si pere

Eu am folosit de aceasta data sosul de maioneza de migdale. Sfecla se curata de coaja, perele

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive cu legume

"Icre" din migdale

Migdalele se macina in rasnita de cafea. Se stoarce painea foarte bine de apa si se pune in blender

1 vot    0 comentarii
15 min
Aperitive cu legume

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult tuturor...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Turtite din faina de orez fara gluten

Turtite din faina de orez fara gluten

Amestecam toate ingredientele si framantam pana obtinem un aluat omogen. Impartim aluatul in bilute in functie de marimea tigaii in

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aluaturi si Foietaje
Tagliatelle cu leurda și sfecla rosie

Tagliatelle cu leurda și sfecla rosie

Probabil știți deja că ador aluaturile dospite dar și cele fragede. Când mă apuc de făcut produse de patiserie sunt precum

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje