autor:

autor

» » Aluaturi si Foietaje

Aluat placinta post

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 cana apa, 1 cana ulei, 1 cana zahar, 2 cani faina, 1 pachet bicarbonat sodiu, o lingurita otet

Dificultate: Redusa Timp: 1h

60 voturi

Mod de preparare

Intr-o oala mai mare se pune apa la fiert impreuna cu zaharul. Dupa ce a dat un clocot, se adauga uleiul si se trage oala de pe foc.


Se adauga faina in ploaie, amestecand continuu, dupa care se pune bicarbonatul stins cu otet. Aluatul capata o consistenta prin apa fiarta.


Se foloseste pentru absolut orice fel de umplutura. Are calitatea de a ramane fraged mult timp.

Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje

Paine fara framantare

In prima zi, seara pregatesti coca pe care o lasi la crescut minim 12 ore (daca e vara). Eu am lasat-o

10 voturi    7 comentarii
24h
Aluaturi si Foietaje

Placinta cu mere

Se curata si se dau pe razatoare merele, se calesc, se adauaga zahar si scortisoara. Se unge o tava,

7 voturi    2 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    angela , 16 noiembrie 2013

    aluatul iese f. moale, se toarna in tava sau se mai pune faina, se ruleaza, vreau detalii?!!!!!merci mult

  • Fara foto

    Ica Mihai , 16 noiembrie 2013

    se lasa la racit aluatul si dupa ceea se pune bicarbonatul sau imediat?

  • Anisoara_Rosca

    Anisoara_Rosca (Bucatar) , 05 iulie 2013

    strashnik aluat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Fara foto

      diana , 10 martie 2010

      aluatul nu este tocmai bun!!...cu foarte mult ulei,nu stiu de ati mai recomandat si la alte bucatarese... prea mult ulei si gust de bicarbonat !... probabil ca n'ai fost explicita in cantitati..:-j

    • Fara foto

      Teo , 09 martie 2010

      Ce inseamna un pachet de bicarbonat de sodiu/ Eu am un pachet de 50 gr si altul de 80 gr. O lingurita de bicarbonat ar fi de ajuns ? Multumesc.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      Foarte bun aluatul.Si eu il pregatesc astfel,doar ca nu adaug zahar...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

60 voturi

Ingrediente

  • 1 cana apa
  • 1 cana ulei
  • 1 cana zahar
  • 2 cani faina
  • 1 pachet bicarbonat sodiu
  • o lingurita otet

Raporteaza reteta

Placinta cu branza proaspata de vaci

Se dizolva drojdia in putina apa calduta si se amesteca cu cateva linguri faina.Se lasa la dospit

25 voturi    9 comentarii
nespecificat
Aluaturi si Foietaje

Tochitura macelareasca cu cus-cus

Carnea o taiem cuburi cu latura de 3 cm, carnatii ii feliem, iar kaizerul il taiem fasii. Curatam

3 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje

Poale-n brau

Reteta de poale-n brau sau placintele moldovenesti umplute cu branza aminteste de copilarie, de momentele

4 voturi    4 comentarii
nespecificat
Aluaturi si Foietaje

angela

aluatul iese f. moale, se toarna in tava sau se mai pune faina, se ruleaza, vreau detalii?!!!!!merci mult



Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta (melcisori ) cu mere

Placinta (melcisori ) cu mere

In ton cu vremea de-afara :) Aluat: Amestecam toate ingredientele si framantam bine pana iese un aluat care nu se lipeste pe

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Trigoane cu branza

Trigoane cu branza

Lasam aluatul la decongelat de seara in frigider. Dam branza pe razatoare si o amestecam cu un galbenus. Intindem aluatul foarte

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aluaturi si Foietaje