autor:

autor

» » Aluaturi si Foietaje

Aluat placinta post

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 cana apa, 1 cana ulei, 1 cana zahar, 2 cani faina, 1 pachet bicarbonat sodiu, o lingurita otet

Dificultate: Redusa Timp: 1h

60 voturi

Mod de preparare

Intr-o oala mai mare se pune apa la fiert impreuna cu zaharul. Dupa ce a dat un clocot, se adauga uleiul si se trage oala de pe foc.


Se adauga faina in ploaie, amestecand continuu, dupa care se pune bicarbonatul stins cu otet. Aluatul capata o consistenta prin apa fiarta.


Se foloseste pentru absolut orice fel de umplutura. Are calitatea de a ramane fraged mult timp.

Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje

Taitei de casa cu masina de taitei

Puneti intr-un castron 400 g de faina alba, faceti la mijloc o adancitura in care puneti ouale, uleiul

26 voturi    8 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje

pizza cu blat american

pt blat: se incalzeste apa la 40 grade si se adauga drojdia uscata. se amesteca cu telul usor ca

8 voturi    3 comentarii
20 min
Aluaturi si Foietaje

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    angela , 16 noiembrie 2013

    aluatul iese f. moale, se toarna in tava sau se mai pune faina, se ruleaza, vreau detalii?!!!!!merci mult

  • Fara foto

    Ica Mihai , 16 noiembrie 2013

    se lasa la racit aluatul si dupa ceea se pune bicarbonatul sau imediat?

  • Anisoara_Rosca

    Anisoara_Rosca (Bucatar) , 05 iulie 2013

    strashnik aluat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Fara foto

      diana , 10 martie 2010

      aluatul nu este tocmai bun!!...cu foarte mult ulei,nu stiu de ati mai recomandat si la alte bucatarese... prea mult ulei si gust de bicarbonat !... probabil ca n'ai fost explicita in cantitati..:-j

    • Fara foto

      Teo , 09 martie 2010

      Ce inseamna un pachet de bicarbonat de sodiu/ Eu am un pachet de 50 gr si altul de 80 gr. O lingurita de bicarbonat ar fi de ajuns ? Multumesc.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      Foarte bun aluatul.Si eu il pregatesc astfel,doar ca nu adaug zahar...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

60 voturi

Ingrediente

  • 1 cana apa
  • 1 cana ulei
  • 1 cana zahar
  • 2 cani faina
  • 1 pachet bicarbonat sodiu
  • o lingurita otet

Raporteaza reteta

Placinta cu branza proaspata de vaci

Se dizolva drojdia in putina apa calduta si se amesteca cu cateva linguri faina.Se lasa la dospit

28 voturi    9 comentarii
nespecificat
Aluaturi si Foietaje

Tochitura macelareasca cu cus-cus

Carnea o taiem cuburi cu latura de 3 cm, carnatii ii feliem, iar kaizerul il taiem fasii. Curatam

3 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje

Poale-n brau

Reteta de poale-n brau sau placintele moldovenesti umplute cu branza aminteste de copilarie, de momentele

4 voturi    4 comentarii
nespecificat
Aluaturi si Foietaje

angela

aluatul iese f. moale, se toarna in tava sau se mai pune faina, se ruleaza, vreau detalii?!!!!!merci mult



Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza de vaci

Prajitura cu branza de vaci

Blat: Intr-un castron cerui faina impreuna cu amestecul pt. crescut (drojdie cu apa). Topesti margarina intr-un vas introdus in cuptorul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Saleuri cu cascaval si chimen

Saleuri cu cascaval si chimen

Faina se cerne impreuna cu praful de copt , untul rece se taie cubulete si se incorporeaza in faina . Intr-un castron se bat ouale,

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje