festivalul blogurilor gustoase

autor:

autor

» » Aluaturi si Foietaje

Aluat placinta post

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Intr-o oala mai mare se pune apa la fiert impreuna cu zaharul. Dupa ce a dat un clocot, se adauga uleiul si se trage oala de pe foc.


Se adauga faina in ploaie, amestecand continuu, dupa care se pune bicarbonatul stins cu otet. Aluatul capata o consistenta prin apa fiarta.


Se foloseste pentru absolut orice fel de umplutura. Are calitatea de a ramane fraged mult timp.


  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    angela , 16 noiembrie 2013

    aluatul iese f. moale, se toarna in tava sau se mai pune faina, se ruleaza, vreau detalii?!!!!!merci mult

  • Fara foto

    Ica Mihai , 16 noiembrie 2013

    se lasa la racit aluatul si dupa ceea se pune bicarbonatul sau imediat?

  • Anisoara_Rosca

    Anisoara_Rosca (Bucatar) , 05 iulie 2013

    strashnik aluat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Fara foto

      diana , 10 martie 2010

      aluatul nu este tocmai bun!!...cu foarte mult ulei,nu stiu de ati mai recomandat si la alte bucatarese... prea mult ulei si gust de bicarbonat !... probabil ca n'ai fost explicita in cantitati..:-j

    • Fara foto

      Teo , 09 martie 2010

      Ce inseamna un pachet de bicarbonat de sodiu/ Eu am un pachet de 50 gr si altul de 80 gr. O lingurita de bicarbonat ar fi de ajuns ? Multumesc.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      Foarte bun aluatul.Si eu il pregatesc astfel,doar ca nu adaug zahar...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

58 voturi

Ingrediente

  • 1 cana apa
  • 1 cana ulei
  • 1 cana zahar
  • 2 cani faina
  • 1 pachet bicarbonat sodiu
  • o lingurita otet

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tochitura macelareasca cu cus-cus

Carnea o taiem cuburi cu latura de 3 cm, carnatii ii feliem, iar kaizerul il taiem fasii. Curatam

2 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje

Poale-n brau

Reteta de poale-n brau sau placintele moldovenesti umplute cu branza aminteste de copilarie, de momentele

2 voturi    3 comentarii
nespecificat
Aluaturi si Foietaje

Mucenici moldovenesti

Preparam maiaua din drojdie, o lingurita zahar si una de faina. Dupa 10 minute o amestecam cu restul

1 vot    0 comentarii
nespecificat
Aluaturi si Foietaje

angela

aluatul iese f. moale, se toarna in tava sau se mai pune faina, se ruleaza, vreau detalii?!!!!!merci mult

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Burek cu branza

Burek cu branza

Am facut foi subtiri late cam de o palma si lungi cam de 30-40.cm, am pus branza cam cat m-a lasat inima, am rulat si am inceput sa

0 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se adauga oul, esenta ,coaja de lamaie,

0 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje