Mod de preparare

Iese un aluat extraordinar care se aseaza direct in tava si se modeleaza cu mainele forma tavii.


Poate fi folosit atat pt pizza de post cat si pentru celelalte.


Ca umplutura fiecare foloseste ce doreste.Consider ca aluatul este important


Daca aveti tavite mici puteti modela mai multe pizza.


Succes si pofta buna!

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    otilia (Bucatar sef):

    Cat de mare este paharul?Eu am folosit un pahar de 200 ml si mi-a fiert faina in ulei....

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine):

    Este un aluat foarte bun !

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 iunie 2014

    il recomand cu drag, este delicios...

  • Fara foto

    Paula Pârvulescu , 19 mai 2014

    super, dar tot mai caut ceva de genul insa de alta consistenta

  • Fara foto

    Mary , 09 septembrie 2013

    nu trebuie drojdie??

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 august 2012

      Draga Ioana, nu este mult ulei... Eu am incercat-o pana am nimerit exact aceste cantitati si trebuie amestecata si framantata foarte bine compozitia , pana se formeaza aluatul... Este reteta noastra preferata si iese o pizza minunata...

    • Fara foto

      ioana (Bucatar) , 08 august 2012

      E prea mult ulei in reteta ta....aluatul iese ca o maioneza taiata. Sau e adauga mai multa faina sau se taie cam jumatate de pahar de ulei.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 august 2010

      Multumesc mult...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

      Super !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      Multumesc mult...Ma bucur ca va place...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      Un aluat de nota 10.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

      Foarte bun!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2010

      O reteta foarte usoara ,o voi incerca si eu.

    • Fara foto

      carmenacum voi incerca , 20 februarie 2010

      acum voi face acest aluat si cred ca va fi minunat dar tava nu trebuie unsa???????

    • irina

      irina (Chef de cuisine) , 15 iulie 2009

      Am sa incerc si acest aluat, nu pare dificil! Drojdie nu se pune???? De obicei (din comoditate) iau de la paine aluat gata dospit doar sa-l pun in tava! Si cred ca tava trebuie unsa si tapetata cu faina!

    • Fara foto

      corina , 02 iunie 2009

      Tava trebuie unsa?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

5 min

92 voturi

Ingrediente

  • 1 pahar apa
  • 1 pahar ulei
  • 20 linguri faina

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Vinete pane in aluat de clatite de post

Vinetele se taie rondele, se stropesc cu zeama de lamaie , se trec prin aluatul de clatite si se

6 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu legume

Macrou afumat

Pestele se tine putin la decongelat,se decapiteaza,se scot intestinele si se curata bine in interior

37 voturi    46 comentarii
2h
Aperitive cu peste

ŞALĂU CU MAIONEZĂ ŞI OUĂ DE PREPELIŢĂ

Şalăul se fierbe, se dezosează, se taie mărunt, se amestecă cu maioneza, se adaugă firele de

2 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu peste

valentina ionita (Chef de cuisine)

il recomand cu drag, este delicios...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Retete vegetariene
Tocanita de legume

Tocanita de legume

Curatam si spalam legumele. Pornim aparatul, punem uleiul in vas si selectam functia Fry pe 15 minute. Calim ceapa si ardeiul tocate

4 voturi    3 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Evantai de vinete cu rosii si mozzarella

Evantai de vinete cu rosii si mozzarella

Se spala vinetele si se feliaza pe lungime, dar nu de tot, ci pana la baza, fara a le taia codita. Se sareaza usor si se lasa la scurs

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi