autor:

valentina ionita
Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 martie 2009

Ingrediente
1 pahar apa, 1 pahar ulei, 20 linguri faina

Dificultate: Redusa Timp: 5 min

97 voturi

Mod de preparare

Iese un aluat extraordinar care se aseaza direct in tava si se modeleaza cu mainele forma tavii.


Poate fi folosit atat pt pizza de post cat si pentru celelalte.


Ca umplutura fiecare foloseste ce doreste.Consider ca aluatul este important


Daca aveti tavite mici puteti modela mai multe pizza.


Succes si pofta buna!
Iese un aluat extraordinar care se aseaza direct in tava si se modeleaza cu mainele forma tavii.


Poate fi folosit atat pt pizza de post
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje

Paine de casa

Se amesteca faina cu drojdia uscata, se topeste sarea in putina apa calduta si se amesteca cu

7 voturi    3 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje

Paine de casa neframantata

Intr-un bol mai mare amestecam toate ingredientele uscate: faina cu drojdia si sarea.Daca doriti

27 voturi    23 comentarii
22h
Aluaturi si Foietaje

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    otilia (Bucatar sef):

    Cat de mare este paharul?Eu am folosit un pahar de 200 ml si mi-a fiert faina in ulei....

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine):

    Este un aluat foarte bun !

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 iunie 2014

    il recomand cu drag, este delicios...

  • Fara foto

    Paula Pârvulescu , 19 mai 2014

    super, dar tot mai caut ceva de genul insa de alta consistenta

  • Fara foto

    Mary , 09 septembrie 2013

    nu trebuie drojdie??

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 august 2012

      Draga Ioana, nu este mult ulei... Eu am incercat-o pana am nimerit exact aceste cantitati si trebuie amestecata si framantata foarte bine compozitia , pana se formeaza aluatul... Este reteta noastra preferata si iese o pizza minunata...

    • Fara foto

      ioana (Bucatar) , 08 august 2012

      E prea mult ulei in reteta ta....aluatul iese ca o maioneza taiata. Sau e adauga mai multa faina sau se taie cam jumatate de pahar de ulei.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 august 2010

      Multumesc mult...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

      Super !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      Multumesc mult...Ma bucur ca va place...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      Un aluat de nota 10.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

      Foarte bun!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2010

      O reteta foarte usoara ,o voi incerca si eu.

    • Fara foto

      carmenacum voi incerca , 20 februarie 2010

      acum voi face acest aluat si cred ca va fi minunat dar tava nu trebuie unsa???????

    • irina

      irina (Chef de cuisine) , 15 iulie 2009

      Am sa incerc si acest aluat, nu pare dificil! Drojdie nu se pune???? De obicei (din comoditate) iau de la paine aluat gata dospit doar sa-l pun in tava! Si cred ca tava trebuie unsa si tapetata cu faina!

    • Fara foto

      corina , 02 iunie 2009

      Tava trebuie unsa?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

5 min

97 voturi

Ingrediente

  • 1 pahar apa
  • 1 pahar ulei
  • 20 linguri faina

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita

File de Păstrăv la cuptor cu legume şi caşcaval

Se spala bine pastravii si se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie. Se ung cu ulei de masline

5 voturi    12 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste

Salata de sfecla rosie si branza

Este un aperitiv gustos, usor, de efect si care poate fi servit la orice ora ... Taiem branza si

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Spălăm florile de salcâm şi le lăsăm să se scurgă de apă şi să se usuce. Preparăm un

1 vot    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

valentina ionita (Chef de cuisine)

il recomand cu drag, este delicios...

Adauga reteta
Retete
din Retete vegetariene
Tarta cu Ricotta si Rosii Cherry

Tarta cu Ricotta si Rosii Cherry

Blat - Mixați făină cu sarea și cu untul rece, după care adăugați gălbenușurile, pe rând, mixând după fiecare; -

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete vegetariene
Budinca de dovlecei cu rosii si mozzarella

Budinca de dovlecei cu rosii si mozzarella

-Se spală toate legumele și se curăță dovleceii de coajă. -Dovleceii, roșiile și mozzarella se taie rondele subțiri, se toacă

1 vot    0 comentarii
1h
Budinci