Se curata de coaja si se pun la fiert 4 cartofi. Se prepara pasta de cartofi prin sfarmare si amestecare cu mixerul. Se pune jumatate din faina impreuna cu drojdia inmuiata intr-o cana cu apa calduta si pasta de cartofi. Se amesteca pana se obtine un aluat suficient de consistent (circa 30 de minute), pe care il presaram cu faina si-l lasam la dospit sub un prosop de bucatarie pentru 2 ore. Plamadeala obtinuta se rastoarna peste faina ramasa, se amesteca cu sarea dizolvata in apa calduta si se framinta viguros 30 de minute, pina ce aluatul nu se mai lipeste de miini. Dupa alte 50 de minute in care aluatul dospeste se poate taia si modela in formele dorite (tava de copt trebuie unsa cu putin ulei sau unt inainte). Mai lasam aluatul sa creasca 30 de minute in tava, inainte de a fi pus la copt in cuptorul incins la 200oC (400oF). Timpul de coacere este aproximativ 30 de minute.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii