autor:

autor

» » Prajituri

Amandina de cofetarie

   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile cu zaharul pana se dizolva zaharul dupa care se adauga galbenusurile si faina.


Se toarna compozitia in forma si se coace timp de 35 min. la 175 grade. Blatul se lasa sa se raceasca dupa care se taie 3 foi de marimi egale. Fiecare foaie se stropeste cu siropul preparat. ]


Se unge prima foaie cu crema, se pune cea de-a doua foaie deasupra, se unge iarasi cu crema si se acopera cu a treia foaie, pe straturile de crema se poate presara un pic de nuca sau migdale macinate, insa nu prea marunt.


  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    ana (Bucatar sef):

    am copiat reteta si o voi incerca.Eu cred ca ea trebuie scrisa si pt persoane mai putin initiate (ca mine).Nu scrie cum se prepara crema, a uitat pe drum praful de copt.Mi-ar fi placut o reteta si pt cei care incep sa se initieze.Oricum, o voi incerca.

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

    Reteta este incompleta.

  • Fara foto

    nicoleta , 07 mai 2010

    ce e asa de complicat sa faci crema? le amesteci toate la un loc si dupa ce ai taiat blatu in doua insiropezi putin prima foaie si pe urma pui crema si ce-a de-a doua foaie insiropata peste crema

  • Fara foto

    Mariana , 24 aprilie 2010

    Are dreptate Georgiana,glazura cum se face,se toarna calda?

    • Fara foto

      georgiana , 17 decembrie 2009

      ma scuzati dar ce reteta e asta care e scrisa pe jumatate...crema, siropul si glazura cum se fac!!!?

    • Fara foto

      paulika , 12 octombrie 2009

      foarte buna,arata minunat

    • Fara foto

      zainea elena , 28 ianuarie 2009

      E ok, nu ai citit bine reteta, scrie si de glazura, dar eu eram curioasa cum arata.

    • Fara foto

      ralia , 22 ianuarie 2009

      Bine, bine, dar de glazura ati uitat si cum o facem si cum o punem...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

234 voturi

Ingrediente

  • Blat cu zahar ars: 7 oua
  • 190 gr. zahar
  • 300 gr. faina
  • 1-2 praf de copt
  • Crema cacao: 250 gr zahar
  • 350 gr margarina
  • 50 g cacao
  • esenta de rom si vanilie
  • Ciocolata pt. glazura: 3/4 bucati (de o suta de grame)
  • Sirop: 250 ml apa
  • 100 gr zahar
  • lamaie rasa
  • esenta de rom

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Pandispan cu visine

Scoatem samburii visinelor si le lasam la scurs (pot fi folosite si din compot sau congelate). Batem

4 voturi    5 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse

Tiramisu

Praful de cappuccino se amestecă cu 400 ml apă clocotită şi esenţa de rom şi se lasă la răcit.

4 voturi    3 comentarii
nespecificat
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Reteta este incompleta.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Blatul: Mixam albusurile spuma cu zaharul pana se intaresc. Adaugam uleiul, laptele si praful de copt. La final incorporam faina,

2 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Prajitura cu crema de ciocolata alba

Prajitura cu crema de ciocolata alba

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri; galbenusurile se freaca cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile se bat spuma

139 voturi    35 comentarii
1h 30 min
Prajituri