Amandine

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Amandine

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 2-3 linguri cacao
  • 1 lingurita ness
  • 1 lingura esenta de rom
  • 1 plicuet praf de copt
  • 1praf de sare
  • Crema:
  • 250 gr unt sau margarina
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingurita ness
  • 1 lingura esenta de rom
  • 1 cana de zahar.
  • Siropul:
  • 1 cana de apa
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita ness
  • 1 lingura esenta de rom
  • Glazura:
  • 1/2 pachet de unt
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri cacao

Mod de preparare

Blatul:

Batem tare albusurile cu un praf de sare.Adaugam zaharul.Urmeaza galbenusurile,romul,faina,cacao,praful de copt,nesul si batem foarte bine.Punem intr-o tava mica si dam la cuptor la foc mediu.

Lasam sa se raceasca si il taiem in doua.

Crema:

Untul trebuie sa fie la temperatura camerei, adica moale. Il vom mixa foarte bine cu zaharul pana devine mai cremos. Adaugam cacao, ness si esenta si mixam bine pana obtinem o crema.

Siropul:

Vom pune toate ingredientele pe foc sa le incanzim bine pana topim zaharul si nessul.

Glazura:

Punem totul pe foc si topim bine, fara a fierbe.

Dupa ce blatul a fost taiat, punem prima parte pe o tava si insiropam cu jumatate din sirop. Adaugam crema, dar oprim 2-3 linguri de crema pentru ornat. Nivelam crema si punem al doilea blat pe care il vom insiropa cu restul de sirop. Taiem prajitura in patrate cat o amandina. Vor iesi 15 amandine.

Cat este putin calduta glazura, vom turna cu o lingura pe fiecare prajitura si lasam sa curga putin pe margini.

Ornam cu crema ramasa si cu banuti de ciocolata alba

Nu ca ma laud, dar chiar este foarte buna si in comparatie cu amandina are am cumparat-o acum 2 zile nu se compara deloc...a mea este zemoasa,are aroma de rom,de cacao ...e delicioasa :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise