autor:

ioska

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Amandine de casa

Autor: ioska (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 august 2013
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Incingem cuptorul la 180 de grade.


Separam albusurile de galbenusuri; galbenusurile le frecam cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile le batem spuma tare, cat sa nu se desprinda de pe paletele mixerului. Cand spuma e tare, punem zaharul, apa, pasta de galbenusuri si amestecam cu o spatula de lemn, cu miscari de sus in joc. Punem apoi, in ploiate, faina amestecata cu cacao si praf de copt.


Vom obtine o compozitie omogena pe care o turnam intr-o tava unsa cu grasime (eu am folosit unt) si tapetata bine cu faina. Dam tava la cuptor cca 30 min, pana cand trece testul scobitorii.


Siropul de zahar ars:


Intr-o craticioara, punem la topit zaharul impreuna cu 2 linguri de apa. Cand zaharul este caramelizat, respectiv este de un auriu frumos, punem restul de apa, incalzita in prealabil. Daca vi se strange tot zaharul, nu va panicati, lasati siropul sa farba linistit si zaharul se va topi frumos. Cand zaharul este topit, punem pliculetele de cappuccino si romul. Luam siropul de pe foc ssi il lasam sa se racoreasca.


Crema de ciocolata: Margarina trebuie sa fie moale dar NU topita. Frecam margarina pana devine ca o crema subtire, apoi punem zaharul pudra si mixam bine de tot pana se omogenizeaza complet. La sfarsit punem cacao, galbenusurile si romul. Crema se face foarte rapid si este forte aromata.


Scoatem blatul de la cuptor, il taiem in jumatate pe lungime si il lasam sa se raceasca complet. Atentie, daca blatul este cald, crema se topeste si se strica toata combinatia. Insiropam prima jumatatede blat cu jumatate din cantitatea de sirop de zahar ars, apoi punem crema de cacao. Peste crema punem al doilea blat, pe care il insiropam cu restul de sirop.


Dam amandina la frigider 3 ore. Pentru glazura, folosim 2 plicuri de glazura de cacao.

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lupu Elena , 27 februarie 2014

    cele mai faine retete

  • Fara foto

    Mariana Deak , 21 februarie 2014

    prajitura copilariei:)

  • Fara foto

    Valentiyna Oana , 31 decembrie 2013

    superr

    • Ana_Schulz

      Ana_Schulz (Bucatar) , 16 octombrie 2013

      Foarte delicioase si bune

    • Fara foto

      Iosif Ioska , 20 august 2013

      mult mai bune decat la cofetarie....

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 20 august 2013

      Delicioase si apetisante

    • Fara foto

      Tepes Claudia , 20 august 2013

      bune

    • Fara foto

      Bobe Florentina , 20 august 2013

      super buna

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat :6 oua,200gr de zahar,40ml apa.40ml de ulei
  • 3 linguri de cacao,200gr de faina
  • 1 plic de praf de copt.
  • Pentru siropul de zahar ars: 500 ml apa
  • 250gr zahar
  • 2 plicuri cappuccino
  • 2 fiole rom.
  • Pentru crema de ciocolata: 3 galbenusuri
  • 150 gr zahar pudra vanilat
  • un cub de margarina (ideal Rama Maestro cu Rom)
  • 4 linguri cacao
  • rom.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de ioska

Brioşe sărate cu şuncă şi caşcaval

Am amestecat bine cu mixerul: făina, ouăle, uleiul, laptele, sarea, praful de copt. Am adăugat

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aperitive cu brinza

Lupu Elena

cele mai faine retete

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Blatul: Mixam albusurile spuma cu zaharul pana se intaresc. Adaugam uleiul, laptele si praful de copt. La final incorporam faina,

1 vot    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Prajitura cu crema de ciocolata alba

Prajitura cu crema de ciocolata alba

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri; galbenusurile se freaca cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile se bat spuma

138 voturi    35 comentarii
1h 30 min
Prajituri