autor:

Carp Elena Loredana

» » Prajituri

Amandine

Autor: Carp Elena Loredana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 noiembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Carp Elena Loredana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 noiembrie 2008

Ingrediente
Blat, 15 oua, 15 lg zahar, 11 lg faina, 4 lg cacao, zahar vanilat, Crema, 500 gr ciocolata, 500ml frisca lichida, 150 gr zahar, 1 esenta rom, Sirop, 300 gr zahar, 300 ml apa, 2 lg cacao, esenta de rom, Fondant, 1 kg zahar, 500 ml apa, 100 gr glucoza lichida(sau miere), 4 lg cacao

Dificultate: Redusa Timp: 1h

68 voturi

Mod de preparare

Din ingredientele de mai sus se face un blat de cacao pe care l-am copt intr-o tava cu dimensiunule de 36/36 cm.Dupa ce blatul s-a racit bine l-am taiat in doua am asezat prima foaie in tava am insiropat-o cu siropul fiert si racit dupa care am pus un strat de crema pe care am preparat-o astfel:ciocolata rupta in buc mici am amestecat-o cu fisca si zaharul la foc mic pana ce s-a topit bine.Compozitia astfel obtinuta se tine cam 2 ore la frigider dupa care se spumeaza cu mixerul la putere mare. Dupa ce am aplicat stratul de crema se pune si a doua foaie de blat o insiropam bine si se introduce tava la frigider cel putin 5 ore.


Se portioneaza in patrata cu latura de 6 cm si se glasaza in fondantul de cacao.


Se decoreaza cu gratar de ciocolata sau cu cate o avelina de crema.
Din ingredientele de mai sus se face un blat de cacao pe care l-am copt intr-o tava cu dimensiunule de 36/36 cm.Dupa ce blatul s-a racit bine l-am tai
Retete
Alte retete din Prajituri

Amandine de casa

Incingem cuptorul la 180 de grade.Separam albusurile de galbenusuri; galbenusurile le frecam cu ulei

29 voturi    10 comentarii
3h 30 min
Prajituri

Amandine

De mult timp tot am vazut pe diverse bloguri amandine si iata ca le-a venit randul si-n bucataria

62 voturi    25 comentarii
1h 15 min
Prajituri

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    radone , 17 iulie 2015

    .

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2012

    Tare ispititoare! Am si eu dar nu asa de frumoasa.

  • Crystyna

    Crystyna (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

    Aproximativ, aproape la fel o fac si eu! Difera de la zone si cum se invata! Felicitari!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 31 decembrie 2009

      vad ca nu numai eu sunt cea care are o parere sa zicem asa nu buna despre reteta ta de amandine,si nu inteleg de ce atunci cand cineva isi da parerea nu se stie a accepte opiniile altora,eu oricum nu m-am deranjat prea mult de comentariul tau asa ca hai,sa fie bine .si iti doresc an nou fericit si intelegere ,hai pa.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2009

      Foarte frumoase!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 23 decembrie 2009

      vai si amar

    • Fara foto

      eliaval , 25 iulie 2009

      Dragele mele, nu va inteleg pe voi toate care postati aici diferite retzete de amandine cu... 15 oua!!!! cine a mai pomenit atatea oua??? sau mai bine scrieti dragelor SI PENTRU CATE PORTII?????? NU????.. cum sa pui la prajitura ptr 4-5 portii.. 15 OUA???? trebuie sa fii nebun!!!

    • cristina a

      cristina a (Chef de cuisine) , 22 iunie 2009

      Imi plac amandinele, voi incerca reteta ta. Dar chiar 1 kg de zahar trebuie pentru fondant?

    • Carp Elena Loredana

      Carp Elena Loredana (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2009

      Mihaela uite aici am explicat cum il poti colora si prepara fondantul http://www.gustos.ro/forum/dulciuri-yamiiii-f13/fondant-t1027.html culoarea mov o poti realiza combinand colorant rosu cu albastru

    • Carp Elena Loredana

      Carp Elena Loredana (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2009

      Monik scuza-ma acum am vazut intrebarea ta.Siropul de zahar se fierbe pana ce proba (cateva picaturi de sirop fierbinte pus in apa rece)nu se dizolva....ramane ca o margeluta.Il lasi foarte putin sa se racoreasca si il bati cu mixerul pana incepe sa se albeasca ...el intarindu-se totodata

    • Fara foto

      MIHAELA , 20 martie 2009

      Va rog sa fiti mai expliciti cu fondantul - se incalzeste, cum se prepara? Si cum il fac mov pt violete, de exemplu?

    • Fara foto

      Monik , 23 februarie 2009

      Buna Elena,foarte buna amandina,am incercat reteta ta si blatul si crema mi-su iesit super,dar fondantul nu.Cum trebuie sa-l fac ca sa se intareasca asa ca in pozele tale?Astept un raspuns te rog.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

68 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • 15 oua
  • 15 lg zahar
  • 11 lg faina
  • 4 lg cacao
  • zahar vanilat
  • Crema
  • 500 gr ciocolata
  • 500ml frisca lichida
  • 150 gr zahar
  • 1 esenta rom
  • Sirop
  • 300 gr zahar
  • 300 ml apa
  • 2 lg cacao
  • esenta de rom
  • Fondant
  • 1 kg zahar
  • 500 ml apa
  • 100 gr glucoza lichida(sau miere)
  • 4 lg cacao

Raporteaza reteta

Retete
de Carp Elena Loredana

Prajitura Delicia

Mod de prepararepreparare foi se separa ouale ,albusurile se bat cu 6 lg de zahar pana se fac spuma

67 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Paste cu soia si legume

Se fierb legumele la aburi,cuburile de soia se fierb si ele in apa cu sare.Se pune ulei intr-o tigaie

13 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Eclere cu crema de vanilie si frisca

Mod de preparare Pentru coji Se fierbe apa cu uleiul si sarea se adauga faina in bloc si se amesteca,se

187 voturi    28 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Placinta cu mere

Placinta cu mere

Aluatul Intr-un caston punem faina, untul si untura la temperatura camerei. Apa impreuna cu zaharul, praful de sare si otetul le amestecam.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse