autor:

Carp Elena Loredana

» » Prajituri

Amandine

Autor: Carp Elena Loredana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 noiembrie 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Din ingredientele de mai sus se face un blat de cacao pe care l-am copt intr-o tava cu dimensiunule de 36/36 cm.Dupa ce blatul s-a racit bine l-am taiat in doua am asezat prima foaie in tava am insiropat-o cu siropul fiert si racit dupa care am pus un strat de crema pe care am preparat-o astfel:ciocolata rupta in buc mici am amestecat-o cu fisca si zaharul la foc mic pana ce s-a topit bine.Compozitia astfel obtinuta se tine cam 2 ore la frigider dupa care se spumeaza cu mixerul la putere mare. Dupa ce am aplicat stratul de crema se pune si a doua foaie de blat o insiropam bine si se introduce tava la frigider cel putin 5 ore.


Se portioneaza in patrata cu latura de 6 cm si se glasaza in fondantul de cacao.


Se decoreaza cu gratar de ciocolata sau cu cate o avelina de crema.

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2012

    Tare ispititoare! Am si eu dar nu asa de frumoasa.

  • Crystyna

    Crystyna (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

    Aproximativ, aproape la fel o fac si eu! Difera de la zone si cum se invata! Felicitari!

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 31 decembrie 2009

    vad ca nu numai eu sunt cea care are o parere sa zicem asa nu buna despre reteta ta de amandine,si nu inteleg de ce atunci cand cineva isi da parerea nu se stie a accepte opiniile altora,eu oricum nu m-am deranjat prea mult de comentariul tau asa ca hai,sa fie bine .si iti doresc an nou fericit si intelegere ,hai pa.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2009

      Foarte frumoase!

    • Carp Elena Loredana

      Carp Elena Loredana (Chef de cuisine) , 23 decembrie 2009

      Laura daca nu stii cum se face un blat ...cel mai bine e sa te apuci de alceva...nici intr-un caz de gatit. Reteta nu e proasta e PROASTA mana

    • Carp Elena Loredana

      Carp Elena Loredana (Chef de cuisine) , 23 decembrie 2009

      eliaval inainte de ati da cu parerea cel mai corect ar fi sa citesti toata reteta....ce ti se pare iesit din comun 15 oua??din acest blat au iesit 36 de bucati...am spus destul de clar ca :tava are 36/36 cm si amandinele le-am taiat cu latura de 6 cm...se pare ca stai prost cu matematica!!! Eu sigur nu sunt nebuna asa cum zici...inainte de ati da cu parerea citeste fetito!!!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 23 decembrie 2009

      vai si amar

    • Fara foto

      laura , 21 august 2009

      Ce reteta proasta. de ce nu ne spuneti si noua cum trebuie facut blatul? Am facut risipa de 15 oua... vai. Ce porcarie.

    • Fara foto

      eliaval , 25 iulie 2009

      Dragele mele, nu va inteleg pe voi toate care postati aici diferite retzete de amandine cu... 15 oua!!!! cine a mai pomenit atatea oua??? sau mai bine scrieti dragelor SI PENTRU CATE PORTII?????? NU????.. cum sa pui la prajitura ptr 4-5 portii.. 15 OUA???? trebuie sa fii nebun!!!

    • cristina a

      cristina a (Chef de cuisine) , 22 iunie 2009

      Imi plac amandinele, voi incerca reteta ta. Dar chiar 1 kg de zahar trebuie pentru fondant?

    • Carp Elena Loredana

      Carp Elena Loredana (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2009

      Mihaela uite aici am explicat cum il poti colora si prepara fondantul http://www.gustos.ro/forum/dulciuri-yamiiii-f13/fondant-t1027.html culoarea mov o poti realiza combinand colorant rosu cu albastru

    • Carp Elena Loredana

      Carp Elena Loredana (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2009

      Monik scuza-ma acum am vazut intrebarea ta.Siropul de zahar se fierbe pana ce proba (cateva picaturi de sirop fierbinte pus in apa rece)nu se dizolva....ramane ca o margeluta.Il lasi foarte putin sa se racoreasca si il bati cu mixerul pana incepe sa se albeasca ...el intarindu-se totodata

    • Fara foto

      MIHAELA , 20 martie 2009

      Va rog sa fiti mai expliciti cu fondantul - se incalzeste, cum se prepara? Si cum il fac mov pt violete, de exemplu?

    • Fara foto

      Monik , 23 februarie 2009

      Buna Elena,foarte buna amandina,am incercat reteta ta si blatul si crema mi-su iesit super,dar fondantul nu.Cum trebuie sa-l fac ca sa se intareasca asa ca in pozele tale?Astept un raspuns te rog.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

67 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • 15 oua
  • 15 lg zahar
  • 11 lg faina
  • 4 lg cacao
  • zahar vanilat
  • Crema
  • 500 gr ciocolata
  • 500ml frisca lichida
  • 150 gr zahar
  • 1 esenta rom
  • Sirop
  • 300 gr zahar
  • 300 ml apa
  • 2 lg cacao
  • esenta de rom
  • Fondant
  • 1 kg zahar
  • 500 ml apa
  • 100 gr glucoza lichida(sau miere)
  • 4 lg cacao

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Carp Elena Loredana

Paste cu soia si legume

Se fierb legumele la aburi,cuburile de soia se fierb si ele in apa cu sare.Se pune ulei intr-o tigaie

13 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Eclere cu crema de vanilie si frisca

Mod de preparare Pentru coji Se fierbe apa cu uleiul si sarea se adauga faina in bloc si se amesteca,se

185 voturi    29 comentarii
1h
Prajituri

Prajitura Vieneza

Se fac doua foi de rulada pe care le glasam cu zaharul caramel stins cu apa .Dupa ce s-a intarit

122 voturi    33 comentarii
1h 30 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Tare ispititoare! Am si eu dar nu asa de frumoasa.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni

Prajitura cu capsuni

In primul rand, curatam capsunile, le spalam, le scurgem bine si presaram 2 linguri de gris peste ele. Separam galbenusurile de

0 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prima data spalam visinele, le scoatem samburii si le punem intr-o sita la scurs. Blatul: Ouale le mixam spuma cu un praf de sare

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Prajituri