Aperitiv cu curcan (chec de carne)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Aperitiv cu curcan (chec de carne)

Ingrediente

  • 600 g carne tocata de curcan,
  • 2 oua,
  • 1 morcov,
  • 1-2 cepe,
  • 1/2 ardei gras rosu,
  • 1 mana de spanac,
  • 1 legatura marar sau/si patrunjel,
  • 2-3 linguri ketchup,
  • 2 cartofi,
  • 6 linguri ulei,
  • 2 linguri faina,
  • 2 linguri pesmet,
  • sare, piper, cimbru, paprika

Mod de preparare

Puneti cartofii la fiert, taiati cubulete mici, cam 15 minute. Intre timp puneti la calit in 4 linguri de ulei intr-o tigaie antiaderenta ceapa si ardeiul tocate, spanacul taiat marunt, morcovul dat pe razatoarea mica si ketchup. Caliti 4-5 minute la foc mic pana scade zeama si adaugati verdeata tocata. Puneti intr-un castron carnea, ouale, legumele calite si condimentati, adaugati cartofii fierti scursi de zeama, 1 lingura de pesmet si faina (pastrati putina pentru tapetat tava).

Puneti intr-o tava de chec mai inalta uleiul ramas, ungeti-o bine pe toate partile, tapetati-o cu faina, turnati compozitia de carne, presarati deasupra pesmetul ramas si garnisiti cu feliute de castraveti, gogosari, frunze de spanac, verdeata. Dati tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu, 35-45 minute, depinde de cuptor.

Lasati sa se racoreasca, deslipiti usor cu un cutit preparatul de pe marginile tavii, puneti o tava mai mare deasupra si rasturnati printr-o miscare brusca aperitivul. Ridicati usor tava de chec, apoi intoarceti cu mare grija checul, pana ajunge in pozitia normala. Taiati-l in doua si puneti pe un platou o jumatate intreaga, iar cealalta bucata taiata felii de 15-20 mm grosime. Decorati cu felii, fasii de gogosari si castraveti murati, legume fierte in supa, verdeata. Puteti sa il serviti ca atare sau impreuna cu alte aperitive, sosuri, oua fierte, masline, etc.

Se poate prepara din orice fel de carne. Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise