19
retete

Alte sectiuni
  • Placinte cu za'atar verde(oregano)

    In zonele Iordaniei si ale Palestinei, oregano se gaseste aproape in toate lunile anului, fiind cultivat, se pare a nu fi prea pretentios,necesitand totusi o suficienta cantitate de apa. Astfel nu putem spune ca e vorba de un condiment ci de o planta asemanatoare

    0 comentarii

  • Tartă cu spanac și brânzeturi la Crock Pot

    Am pus spanacul decongelat și stors de apă într-un vas împreună cu brânzeturile, iar după ce le-am amestecat am adăugat sarea, un ou și 50 g de pesmet, apoi am omogenizat totul. Pe masa de lucru am întins aluatul de patiserie cu ajutorul

    0 comentarii

  • Fulg de nea aperitiv

    Intr-un vas amestecam toate ingredientele aluatului ( le puteti pune in masina de paine la programul de "Aluat")si le framantam bine , apoi le acoperim si le lasam la dospit, la temperatura bucatariei, pina isi mareste volumul, dupa care punem aluatul

    0 comentarii

  • Clatite cu crema de branza si somon

    Conectam aparatul Panini Maker Breville la o sursa de curent. Intr-un castron, amestecam usor ouale cu sare. Adaugam iaurtul, laptele si bicarbonatul de sodiu. Amestecam un pic, apoi adaugam uleiul si amestecam iar. Faina o adaugam in doua transe,

    0 comentarii

  • Rulada aperitiv cu crema de branza

    Pentru inceput facem crema de branza.Am avut branza de vaca proaspata,mai moale pe care am mixat-o putin cu untul moale si apoi am adaugat smantana mixand in continuare pana am obtinut o crema fina.Am introdus crema la rece. Pentru blat am mixat galbenusurile

    0 comentarii

  • Bombe din branza

    Branzeturile se dau pe razatoarea fina si se framanta impreuna. Se adauga sare dupa gust. Mix-ul rezultat dupa framantare se imparte in atatea portii cate arome/codimente doriti sa incorporati in ele. In fiecare portie se incorporeaza o aroma. De exemplu

    0 comentarii

  • Pancakes sarate cu urda si marar

    Intr-un bol incapator amestecati faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Intr-un alt bol bateti usor ouale. Omogenizati cu untul topit si cu laptele batut. Mixati bine. Turnati amestecul lichid peste ingredientele solide si amestecati pana

    0 comentarii

  • Rulouri de clatite umplute cu cascaval si bacon

    Conectam aparatul Panini Maker Breville la o sursa de curent. Intr-un castron, amestecam ouale, sarea. Adaugam iaurtul, laptele si amestecam. La sfarsit adaugam faina, amestecand cu un tel para, pana se omogenizeaza compozitia. Deschidem cu atentie capacul

    0 comentarii

  • Enciladas cu branza si spanac in sos de rosii

    Inta-i pregatim sosul -punem intr-o craticioara ulei de masline o lingura si 1catel de usturoi zdrobit si imediat adaugam busuioc si thime ca sa se prajeasca usor si repede rosiile taiate cuburi amestecam lasam sa fiarba putin sa se ingroase 2-3 minute

    0 comentarii

  • Placinte cu branza si patrunjel

    Pregatim aluatul: intr-un bol batem oul cu un praf de sare peste care turnam laptele si iaurtul, amestecam bine, punem drojdia si zaharul, iar dupa ce le-am incorporat punem si faina treptat pana obtinem un aluat moale si elastic, dar nelipicios. Il lasam

    0 comentarii

  • Pogacele cu branza

    Intr-un castron punem faina cernuta . Adaugam cascavalul razuit si branza telemea zdrobita . Ouale le spargem si pe ele , adaugam sarea si semintele de in precum si laptele batut. Framantam un aluat elastic si ferm . Pe masa de lucru intindem aluatul

    0 comentarii

  • Biscuiti aperitiv (cu doar 3 ingrediente )

    Se pun cele 3 ingrediente in robotul de bucatarie si se framanta pana se obtine o coca. Coca obtinuta se pune pe o folie alimentara si se ruleaza sub forma unui sul cu grosimea de 3-4 cm. Se da la rece pentru cel putin 30 minute. Se scoate coca din frigider

    0 comentarii

  • Alivanca

    Intr-un bol amestecam branza de vaci cu cea de oi. Adaugam galbenusurile, smantana, untul si le mixam. Punem faina, malaiul si le amestecam bine cu o lingura. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Cu ajutorul unei palete, le incorporam usor

    0 comentarii

  • Paine cu masline si cascaval

    Aluatul: Cernem faina intr-un bol, o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Turnam apa treptat, framantam pana obtinem un aluat elastic si usor lipicios. La final incorporam uleiul. Acoperim aluatul, il lasam sa dospeasca 40-50 de minute la

    0 comentarii

  • Prajitura cu branza dulce

    Pentru blat vom amesteca toate ingredientele lichide, iar faina o adaugam treptat pana cand obtinem un aluat elastic si nelipicios ce il punem la frigider acoperit cu o folie. Pentru a prepara umplutura, vor separa galbenusurile de albus, iar

    2 comentarii

  • Placinta rulata cu branzeturi si cabanos

    Aluatul: Cernem faina intr-un bol, punem drojdia, sarea, le amestecm cu o lingura. Apa minerala (calduta) o punem treptat, framantam, pana obtinem un aluat elastic, omogen si usor lipicios. La final incorporam uleiul si mai framantam 2 minute. Acoperim

    0 comentarii

  • Salata de somon afumat cu mix de oua

    Toate ouale le punem la fiert in apa cu sare si le lasam sa fiarba 10 minute din momentul in care incepe apa sa clocoteasca. Dupa ce au fiert, le lasam in apa rece 2 minute, apoi le curatam de coaja. Radem cascavalul si taiem in cuburi mici ardeiul rosu

    0 comentarii

  • Oua umplute cu crema de urda

    Punem oua le intr-o cratita cu apa, le punem pe aragaz. Din momentul in care apa incepe sa clocoteasca apa, le fierbem 6-7 minute, apoi le dam deoparte. Le bagam sub jetul de apa rece, le crapam putin si le lasam la racorit. Le decojim, le taiem pe

    0 comentarii

  • Cartofi cu sunca si cascaval afumat

    Fierbem cartofii cu tot cu coaja in apa cu sare,ii strecuram,ii curatam de coaja si apoi ii taiem rondele mai groase.Intr-o tigaie incingem uleiul si calim baconul/sunca pana se rumeneste. Ungem o tava yena cu ulei si incepem sa asezam un strat de cartofi-un

    0 comentarii



Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: