61
retete

Alte sectiuni
  • Trandafiri cu branza sarata

    Cred ca multi dintre noi nu stiu de aceste seminte, chimenul negru (numite Nigella sativa -in engl.).La noi sunt foarte folosite, avand multe benificii pentru corpul uman.Ele dau un gust deosebit si o aroma foarte placuta la branza. Primele inscrieri care

    0 comentarii

  • Clatite din banane (cu crema de branza si stafide)

    Bananele se paseaza bine. Se adauga ouale, zaharul si coaja de portocala. Pentru omogenizarea completa, am folosit un blender vertical. Din compozitia obtinuta se coc foile de clatite, intr-o tigaie unsa cu foarte putin ulei. Se ung apoi cu crema de

    0 comentarii

  • Rulouri aperitiv din dovlecel verde

    O metoda geniala de a prepara dovleceii! Sunt gustosi si nu se fac greu deloc! Va puteti juca cu ingredientele: in umplutura puteti pune marar, rosii, patrunjel sau ce va mai place! Sunt tare bune! Pentru inceput spalam dovlecelul, il stergem si il

    0 comentarii

  • Trigoane cu branza sarata

    Un aperitiv foarte gustos, crocante la exterior si moi in interior. Au o textura frumoasa, se desfac in foite si sunt asa de bune incat se evapora imediat! Dar ce poti sa iti doresti mai mult atunci cand trebuie sa iei si la pachet... Merita incercate! Drojdia

    0 comentarii

  • Cornuri cu branza sarata in aluat

    Intr-un bol punem faina si sarea, amestecam putin cu un tel si facem o gropita in mijloc unde adaugam drojdia pe care am dizolvat-o inainte in zahar si putin lapte, lasam pana crapa putin deasupra. Intre timp branza telemea o sfaramam cu o furculita

    0 comentarii

  • Placinte cu za'atar verde(oregano)

    In zonele Iordaniei si ale Palestinei, oregano se gaseste aproape in toate lunile anului, fiind cultivat, se pare a nu fi prea pretentios,necesitand totusi o suficienta cantitate de apa. Astfel nu putem spune ca e vorba de un condiment ci de o planta asemanatoare

    0 comentarii

  • Rulada tricolora umpluta cu crema de branza

    Foarte buna pentru o masa festiva la aperitiv, are tot ce ii trebuie: aroma de ardei, spanac si braza...si un aspect pe masura! Pentru inceput ne trebuie 6 boluri, 3 mari si 3 mici + 3 linguri. Separam ouale, albusurile le punem in bolurile mari, cate

    0 comentarii

  • CLATITE DANTELATE CU SOMON SI BRANZA DE CAPRA

    Imi plac clatitele. In fel si chip: dulci, sarate, mai subtiri sau mai groase, rotunde sau in forme ciudate... Dar...dantelate? De ce nu? Iar combinatia de dulce-sarat este preferata mea. Va veti convinge... Pentru clatite: Oul impreuna cu praful

    0 comentarii

  • Chec aperitiv cu dovlecel verde

    Pentru inceput dovlecelul il spalam si il curatam de coaja, apoi il dam pe razatoare. Presaram putina sare si il lasam sa se scurga intr-o sita. Intre timp, batem ouale cu un praf de sare si cand s-au albit putin punem smantana, mai mixam cateva

    0 comentarii

  • Budinca de dovlecei cu telemea

    Curatim dovleceii si morcovul, apoi ii dam pe razatoare. La dovlecel inlaturam interiorul cu semintele. Dam pe razatoare si branza telemea.Eu am avut telemea de oaie. Am folosit razatoarea mica, dar se poate folosi si cea mare. Intr-un bol amestecam

    0 comentarii

  • Buiurdi

    Toate se taie dupa preferinta, ardeiul gras julien sau bucati mai mari, rosiile cubulete sau felii subtiri, branza cubulete, ardeiul iute taiat felii oblice si curatat de seminte. In vase termorezistente individuale se aseaza in straturi, un rand de branza,

    0 comentarii

  • Saratele cu cascaval, branza cheddar si chimen

    In laptele caldut dizolvam zaharul, dupa care adaugam drojdia si o lasam 5-7 minute pana se lichefiaza. Intre timp intr-un lighean se framanta faina cu untul, grasimea, care a fost in prealabil putin topita si apoi adaugam cascavalul ras si branza cheddar,

    0 comentarii

  • Cascaval de casa

    Punem laptele la fiert,iar branza de vaci o maruntim la robotul de bucatarie.Cand laptele incepe sa fiarba adaugam branza de vaci si amestecam mereu cu o lingura de lemn.Lasam pe foc in jur de 5 minute pana se formeaza zerul. Luam de pe foc si punem branza

    0 comentarii

  • Tarta cu spanac, branza si rosii cherry

    Pentru blat am pus intr-un vas oul, untul, malaiul si am framantat adaugand treptat apa si faina pana am obtinut un aluat nu foarte tare.Introducem aluatul la rece pana pregatim umplutura. Spalam bine spanacul, apoi il oparim cateva minute.Taiem ceapa

    0 comentarii

  • Cornuri cu telemea

    Se pune intr-un vas cca 150 ml lapte caldut in care adaugam 1 lg faina, zaharul si drojdia. Lasam sa dospeasca pentru 10 minute. Intr-un bol se cerne faina apoi se adauga sarea, oul si uleiul. Se toarna maiaua si incepem sa amestecam turnand si restul

    0 comentarii

  • Tartă cu spanac și brânzeturi la Crock Pot

    Am pus spanacul decongelat și stors de apă într-un vas împreună cu brânzeturile, iar după ce le-am amestecat am adăugat sarea, un ou și 50 g de pesmet, apoi am omogenizat totul. Pe masa de lucru am întins aluatul de patiserie cu ajutorul

    0 comentarii

  • Pachetele cu urda si stafide

    Aluatul: Se pregateste maiaua cu putin lapte caldut, 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca toate apoi se lasa sa creasca. Intr-un bol incapator se cerne faina, se adauga sarea, cele doua oua batute bine, untul topit, uleiul si coaja

    0 comentarii

  • Chifle cu branza si cartofi

    Preparam mai intai un piure obisnuit de cartofi. Curatam, spalam si portionam cartofii, apoi ii punem la fiert in apa cat sa fie acoperiti, plus o lingurita de sare. Ii lasam sa fiarba pana se faramiteaza, inlaturand pe parcurs spuma care se formeaza

    0 comentarii

  • Pachetele cu Ricotta si Mozzarella

    Pentru micul dejun sau o mica gustare sunt minunate! Ricotta o amestecam cu smantana, presaram putina sare si oregano si o lasam deoparte pana ne ocupam de aluat. Foietajul dupa ce s-a dezghetat il taiem in dreptunghiuri de marime dorita si in fiecare

    0 comentarii

  • Saratele cu cascaval

    Framantam margarina cu faina, adaugand pe rand apa minerala, ouale,cascavalul si faina.Adaugam faina pana obtinem o coca mai tare,Introducem la rece pentru o ora. Intindem aluatul pe o planseta,nu foarte subtire,dar nici foarte gros,taiem betisoare

    1 comentariu

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: