52
retete

Alte sectiuni
  • Trandafiri cu branza sarata

    Cred ca multi dintre noi nu stiu de aceste seminte, chimenul negru (numite Nigella sativa -in engl.).La noi sunt foarte folosite, avand multe benificii pentru corpul uman.Ele dau un gust deosebit si o aroma foarte placuta la branza. Primele inscrieri care

    0 comentarii

  • Rulouri aperitiv din dovlecel verde

    O metoda geniala de a prepara dovleceii! Sunt gustosi si nu se fac greu deloc! Va puteti juca cu ingredientele: in umplutura puteti pune marar, rosii, patrunjel sau ce va mai place! Sunt tare bune! Pentru inceput spalam dovlecelul, il stergem si il

    0 comentarii

  • Placinte cu za'atar verde(oregano)

    In zonele Iordaniei si ale Palestinei, oregano se gaseste aproape in toate lunile anului, fiind cultivat, se pare a nu fi prea pretentios,necesitand totusi o suficienta cantitate de apa. Astfel nu putem spune ca e vorba de un condiment ci de o planta asemanatoare

    0 comentarii

  • Rulada tricolora umpluta cu crema de branza

    Foarte buna pentru o masa festiva la aperitiv, are tot ce ii trebuie: aroma de ardei, spanac si braza...si un aspect pe masura! Pentru inceput ne trebuie 6 boluri, 3 mari si 3 mici + 3 linguri. Separam ouale, albusurile le punem in bolurile mari, cate

    0 comentarii

  • CLATITE DANTELATE CU SOMON SI BRANZA DE CAPRA

    Imi plac clatitele. In fel si chip: dulci, sarate, mai subtiri sau mai groase, rotunde sau in forme ciudate... Dar...dantelate? De ce nu? Iar combinatia de dulce-sarat este preferata mea. Va veti convinge... Pentru clatite: Oul impreuna cu praful

    0 comentarii

  • Chec aperitiv cu dovlecel verde

    Pentru inceput dovlecelul il spalam si il curatam de coaja, apoi il dam pe razatoare. Presaram putina sare si il lasam sa se scurga intr-o sita. Intre timp, batem ouale cu un praf de sare si cand s-au albit putin punem smantana, mai mixam cateva

    0 comentarii

  • Budinca de dovlecei cu telemea

    Curatim dovleceii si morcovul, apoi ii dam pe razatoare. La dovlecel inlaturam interiorul cu semintele. Dam pe razatoare si branza telemea.Eu am avut telemea de oaie. Am folosit razatoarea mica, dar se poate folosi si cea mare. Intr-un bol amestecam

    0 comentarii

  • Buiurdi

    Toate se taie dupa preferinta, ardeiul gras julien sau bucati mai mari, rosiile cubulete sau felii subtiri, branza cubulete, ardeiul iute taiat felii oblice si curatat de seminte. In vase termorezistente individuale se aseaza in straturi, un rand de branza,

    0 comentarii

  • Saratele cu cascaval, branza cheddar si chimen

    In laptele caldut dizolvam zaharul, dupa care adaugam drojdia si o lasam 5-7 minute pana se lichefiaza. Intre timp intr-un lighean se framanta faina cu untul, grasimea, care a fost in prealabil putin topita si apoi adaugam cascavalul ras si branza cheddar,

    0 comentarii

  • Cascaval de casa

    Punem laptele la fiert,iar branza de vaci o maruntim la robotul de bucatarie.Cand laptele incepe sa fiarba adaugam branza de vaci si amestecam mereu cu o lingura de lemn.Lasam pe foc in jur de 5 minute pana se formeaza zerul. Luam de pe foc si punem branza

    0 comentarii

  • Tarta cu spanac, branza si rosii cherry

    Pentru blat am pus intr-un vas oul, untul, malaiul si am framantat adaugand treptat apa si faina pana am obtinut un aluat nu foarte tare.Introducem aluatul la rece pana pregatim umplutura. Spalam bine spanacul, apoi il oparim cateva minute.Taiem ceapa

    0 comentarii

  • Tartă cu spanac și brânzeturi la Crock Pot

    Am pus spanacul decongelat și stors de apă într-un vas împreună cu brânzeturile, iar după ce le-am amestecat am adăugat sarea, un ou și 50 g de pesmet, apoi am omogenizat totul. Pe masa de lucru am întins aluatul de patiserie cu ajutorul

    0 comentarii

  • Saratele cu cascaval

    Framantam margarina cu faina, adaugand pe rand apa minerala, ouale,cascavalul si faina.Adaugam faina pana obtinem o coca mai tare,Introducem la rece pentru o ora. Intindem aluatul pe o planseta,nu foarte subtire,dar nici foarte gros,taiem betisoare

    0 comentarii

  • Fulg de nea aperitiv

    Intr-un vas amestecam toate ingredientele aluatului ( le puteti pune in masina de paine la programul de "Aluat")si le framantam bine , apoi le acoperim si le lasam la dospit, la temperatura bucatariei, pina isi mareste volumul, dupa care punem aluatul

    0 comentarii

  • Clatite cu crema de branza si somon

    Conectam aparatul Panini Maker Breville la o sursa de curent. Intr-un castron, amestecam usor ouale cu sare. Adaugam iaurtul, laptele si bicarbonatul de sodiu. Amestecam un pic, apoi adaugam uleiul si amestecam iar. Faina o adaugam in doua transe,

    0 comentarii

  • Salata calda de dovlecei, rosii si branza

    Curatam rosiile de codita, le spalam si apoi le stergem si le taiem felii subtiri. Usturoiul curatat il dam prin presa. Verdeturile le tocam. Spalam dovleceii, ii tamponam cu servet de hartie si apoi ii taiem rondele subtiri cam de 4 mm. Presaram vegeta

    0 comentarii

  • Rulada aperitiv cu crema de branza

    Pentru inceput facem crema de branza.Am avut branza de vaca proaspata,mai moale pe care am mixat-o putin cu untul moale si apoi am adaugat smantana mixand in continuare pana am obtinut o crema fina.Am introdus crema la rece. Pentru blat am mixat galbenusurile

    0 comentarii

  • Bombe din branza

    Branzeturile se dau pe razatoarea fina si se framanta impreuna. Se adauga sare dupa gust. Mix-ul rezultat dupa framantare se imparte in atatea portii cate arome/codimente doriti sa incorporati in ele. In fiecare portie se incorporeaza o aroma. De exemplu

    1 comentariu

  • Pancakes sarate cu urda si marar

    Intr-un bol incapator amestecati faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Intr-un alt bol bateti usor ouale. Omogenizati cu untul topit si cu laptele batut. Mixati bine. Turnati amestecul lichid peste ingredientele solide si amestecati pana

    0 comentarii

  • Rulouri de clatite umplute cu cascaval si bacon

    Conectam aparatul Panini Maker Breville la o sursa de curent. Intr-un castron, amestecam ouale, sarea. Adaugam iaurtul, laptele si amestecam. La sfarsit adaugam faina, amestecand cu un tel para, pana se omogenizeaza compozitia. Deschidem cu atentie capacul

    0 comentarii

  •   1   2   3 »


Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: