45
retete

Alte sectiuni
  • Trandafiri cu branza sarata

    Cred ca multi dintre noi nu stiu de aceste seminte, chimenul negru (numite Nigella sativa -in engl.).La noi sunt foarte folosite, avand multe benificii pentru corpul uman.Ele dau un gust deosebit si o aroma foarte placuta la branza. Primele inscrieri care

    0 comentarii

  • Placinte cu za'atar verde(oregano)

    In zonele Iordaniei si ale Palestinei, oregano se gaseste aproape in toate lunile anului, fiind cultivat, se pare a nu fi prea pretentios,necesitand totusi o suficienta cantitate de apa. Astfel nu putem spune ca e vorba de un condiment ci de o planta asemanatoare

    0 comentarii

  • CLATITE DANTELATE CU SOMON SI BRANZA DE CAPRA

    Imi plac clatitele. In fel si chip: dulci, sarate, mai subtiri sau mai groase, rotunde sau in forme ciudate... Dar...dantelate? De ce nu? Iar combinatia de dulce-sarat este preferata mea. Va veti convinge... Pentru clatite: Oul impreuna cu praful

    0 comentarii

  • Buiurdi

    Toate se taie dupa preferinta, ardeiul gras julien sau bucati mai mari, rosiile cubulete sau felii subtiri, branza cubulete, ardeiul iute taiat felii oblice si curatat de seminte. In vase termorezistente individuale se aseaza in straturi, un rand de branza,

    0 comentarii

  • Saratele cu cascaval, branza cheddar si chimen

    In laptele caldut dizolvam zaharul, dupa care adaugam drojdia si o lasam 5-7 minute pana se lichefiaza. Intre timp intr-un lighean se framanta faina cu untul, grasimea, care a fost in prealabil putin topita si apoi adaugam cascavalul ras si branza cheddar,

    0 comentarii

  • Cascaval de casa

    Punem laptele la fiert,iar branza de vaci o maruntim la robotul de bucatarie.Cand laptele incepe sa fiarba adaugam branza de vaci si amestecam mereu cu o lingura de lemn.Lasam pe foc in jur de 5 minute pana se formeaza zerul. Luam de pe foc si punem branza

    0 comentarii

  • Tarta cu spanac, branza si rosii cherry

    Pentru blat am pus intr-un vas oul, untul, malaiul si am framantat adaugand treptat apa si faina pana am obtinut un aluat nu foarte tare.Introducem aluatul la rece pana pregatim umplutura. Spalam bine spanacul, apoi il oparim cateva minute.Taiem ceapa

    0 comentarii

  • Tartă cu spanac și brânzeturi la Crock Pot

    Am pus spanacul decongelat și stors de apă într-un vas împreună cu brânzeturile, iar după ce le-am amestecat am adăugat sarea, un ou și 50 g de pesmet, apoi am omogenizat totul. Pe masa de lucru am întins aluatul de patiserie cu ajutorul

    0 comentarii

  • Saratele cu cascaval

    Framantam margarina cu faina, adaugand pe rand apa minerala, ouale,cascavalul si faina.Adaugam faina pana obtinem o coca mai tare,Introducem la rece pentru o ora. Intindem aluatul pe o planseta,nu foarte subtire,dar nici foarte gros,taiem betisoare

    0 comentarii

  • Fulg de nea aperitiv

    Intr-un vas amestecam toate ingredientele aluatului ( le puteti pune in masina de paine la programul de "Aluat")si le framantam bine , apoi le acoperim si le lasam la dospit, la temperatura bucatariei, pina isi mareste volumul, dupa care punem aluatul

    0 comentarii

  • Clatite cu crema de branza si somon

    Conectam aparatul Panini Maker Breville la o sursa de curent. Intr-un castron, amestecam usor ouale cu sare. Adaugam iaurtul, laptele si bicarbonatul de sodiu. Amestecam un pic, apoi adaugam uleiul si amestecam iar. Faina o adaugam in doua transe,

    0 comentarii

  • Rulada aperitiv cu crema de branza

    Pentru inceput facem crema de branza.Am avut branza de vaca proaspata,mai moale pe care am mixat-o putin cu untul moale si apoi am adaugat smantana mixand in continuare pana am obtinut o crema fina.Am introdus crema la rece. Pentru blat am mixat galbenusurile

    0 comentarii

  • Bombe din branza

    Branzeturile se dau pe razatoarea fina si se framanta impreuna. Se adauga sare dupa gust. Mix-ul rezultat dupa framantare se imparte in atatea portii cate arome/codimente doriti sa incorporati in ele. In fiecare portie se incorporeaza o aroma. De exemplu

    1 comentariu

  • Pancakes sarate cu urda si marar

    Intr-un bol incapator amestecati faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Intr-un alt bol bateti usor ouale. Omogenizati cu untul topit si cu laptele batut. Mixati bine. Turnati amestecul lichid peste ingredientele solide si amestecati pana

    0 comentarii

  • Rulouri de clatite umplute cu cascaval si bacon

    Conectam aparatul Panini Maker Breville la o sursa de curent. Intr-un castron, amestecam ouale, sarea. Adaugam iaurtul, laptele si amestecam. La sfarsit adaugam faina, amestecand cu un tel para, pana se omogenizeaza compozitia. Deschidem cu atentie capacul

    0 comentarii

  • Briose mic dejun ALEX

    Ungem cu unt cele 6 forme de briose si pornim cuptorul la 200 de grade C. Friptura si cartofii ii taiem in cuburi mici, iar rosiile le taiem in doua. Ouale le batem bine impreuna cu cascavalul ras( 50 g) si le asezonam dupa gust. Feliutele de prosciutto

    0 comentarii

  • Enciladas cu branza si spanac in sos de rosii

    Inta-i pregatim sosul -punem intr-o craticioara ulei de masline o lingura si 1catel de usturoi zdrobit si imediat adaugam busuioc si thime ca sa se prajeasca usor si repede rosiile taiate cuburi amestecam lasam sa fiarba putin sa se ingroase 2-3 minute

    0 comentarii

  • Placinte cu branza si patrunjel

    Pregatim aluatul: intr-un bol batem oul cu un praf de sare peste care turnam laptele si iaurtul, amestecam bine, punem drojdia si zaharul, iar dupa ce le-am incorporat punem si faina treptat pana obtinem un aluat moale si elastic, dar nelipicios. Il lasam

    0 comentarii

  • MELCISORI PIZZA

    Se lasa la dezghetat foietajul se desface usor si se unge cu o lingura cu kechup dulce sau picant dupa preferinte,se presara ardei tocat marunt,sunca si baconul tocat,cas razalit,se presara busuioc si oregano apoi se ruleaza cu grija cat mai strans si

    0 comentarii

  • Ardei umpluti cu branza

    Ardeii ii spalam bine cu apa rece si ii uscam . II coacem pe gratar sau in cuptor pana cand se desprinde coaja de pe ei si se inmoaie. II punem la racit intr-un strecurator si presaram sare peste ei. Ii acoperim cu un prosop umed . In acest fel ii vom

    0 comentarii

  •   1   2   3 »


Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: