54
retete

Alte sectiuni
  • Placinta cu piept de pui

    O placinta excelenta, buna si la mic dejun si la picnic si la pachet. Aluat: dizolvam drojdia in 4-5 linguri de apa calduta. Cernem faina intr-un castron si punem apa calduta,oul , praful de sare , drojdia dizolvata si uleiul. Framantam pana obtinem

    0 comentarii

  • MELCI CU CARNE TOCATA

    Mod de preparare Din 2 pahare de faina, apa,iaurt, drojdie si zahar se face o maia care se lasa la dospit cca.10 min. Intre timp se caleste ceapa la foc mediu, apoi se adauga sare, piper, ardeii taiati bucatele si carnea. Se amesteca compozitia si

    0 comentarii

  • SFIHA CU CARNE TOCATA-arabic pizza

    Mod de preparare Aluatul: Din 2 pahare de faina, apa,iaurt, drojdie si zahar se face o maia care se lasa la dospit cca.10 min. Dupa ce a dospit bine se va adauga restul de faina, uleiul si sarea si vom continua framantatul, pana cand aluatul se desprinde

    0 comentarii

  • Pui Kiev

    Untul il amestecam cu usturoiul zdrobit, patrunjelul taiat marunt si mararul, potrivim de sare si piper si punem pasta rezultata intr-o folie de plastic, iar cu ajutorul foliei facem un baton (foto), pe care il bagam la frigider sa se intareasca. Pieptul

    0 comentarii

  • Meatballs cu oua sau Chiftele umplute cu oua

    Tocam carnea si o amestecam intr-un bol. Intr-o tigaie calim ceapa in ulei cca.1 minut, dupa care punem usturoiul pisat si jumatate de legatura din verdeata pe care o tocam (eu am pus doar patrunjel), mai lasam cateva minute si oprim focul. Scurgem surplusul

    0 comentarii

  • Placintele cu ficatei

    Umputura: Ceapa tocata marunt o calim in ulei, apoi adaugam ficateii spalati si tocati in bucati mici. Îi lasam sa fiarba pana scade lichidul lasat .Cand lichidul a scazut ,condimentam cu sare si piper si adaugam mararul tocat. Cand se raceste compozitia,

    0 comentarii

  • Drob din carne de porc

    Carnea se pune la fiert in circa 2 l de apa cu o lingurita de sare si se fierbe pana cand se patrunde pe jumatate. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Carnea se scoate din apa si se lasa sa se racoreasca, apoi se taie bucati mici. Patrunjelul

    0 comentarii

  • Ciuperci jambonate

    Se curata ciupercile ,se indeparteaza piciorusele,se spala ,se scurg. Se taie pieptul fasii subtiri apoi se taie in cubulee mici,la fel si costita afumata,se taie ceapa marunt apoi ardeiulsi rosiile se maruntesc.Se incinge un pic de ulei apoi calim un

    0 comentarii

  • Rondele de dovlecel umplute cu carne tocata ,pane

    Trecem carnea prin masina de tocat. Taiem dovleceii in rondele de circa 1 cm inaltime. Indepartam,folosind un cutit,miezul dovleceilor. Carnea tocata o amestecam cu ceapa si mararul taiate marunt. Incorporam oul,adaugam sare si piper dupa gust

    0 comentarii

  • Fulg de nea aperitiv

    Intr-un vas amestecam toate ingredientele aluatului ( le puteti pune in masina de paine la programul de "Aluat")si le framantam bine , apoi le acoperim si le lasam la dospit, la temperatura bucatariei, pina isi mareste volumul, dupa care punem aluatul

    0 comentarii

  • Salata cu paste, ciuperci si rosii

    Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Dupa ce au fiert se scurs si se lasa la racit. Se curata si se spala legumele. Ceapa se taie rondele mai groase. Ciupercile se taie felii cu tot cu codite. Se pune ceapa la

    0 comentarii

  • Tarta cu ficatei de pui

    Pentru aluat amestecam toate ingredientele framantand cu mana.Aluatul nu trebuie sa fie foarte tare.Introducem aluatul la frigider pana pregatim umplutura. Spalam bine ficateii si ii punem intr-un vas.Turnam lapte cat sa acopere ficateii.Punem vasul

    0 comentarii

  • Aperitiv din piept de cocos

    1.Pieptul de cocos se pune la fiert in apa cu sare pana se inmoaie apoi sescoate ,se lasa sa se raceasca dupa care se curata carnea dupa oase. In supa in care a fiert carnea se pun la fiert ciupercile curate de pielite.lasate intregi impreuina cu cei

    0 comentarii

  • Pate de casa

    Spalam bine ficateii si ii punem la scurs intr-o strecuratoare. Intre timp, taiem ceapa marunt si o punem la calit in putin ulei de masline. Dupa 2 minute dupa ce ceapa s-a inmuiat adaugam morcovul curatat si taiat rondele.Punem capac pe craticioara si

    0 comentarii

  • Rulada de pui cu legume

    Despicam pieptul de pui si il taiem in felii subtiri ca pentru snitele. Pregatim mixul de legume. Eu am folosit legume congelate la tigaie cu marar (morcovi, brocoli, ceapa, ciuperci si cartofi). Puteti folosii ce legume doriti pentru a umple pieptul de

    0 comentarii

  • Purcelus

    Curatam cartofii si ii dam pe razatoarea cu gauri mici. Cele 4-5 oua le punem la fiert in apa cu o lingura cu otet si le fierbem la foc meiu 10 minute. Strecuram apa e pe ele si le lasam 1-2 minute in apa rece, apoi le putem curata de coaja. Putem calcula

    0 comentarii

  • Briose mic dejun ALEX

    Ungem cu unt cele 6 forme de briose si pornim cuptorul la 200 de grade C. Friptura si cartofii ii taiem in cuburi mici, iar rosiile le taiem in doua. Ouale le batem bine impreuna cu cascavalul ras( 50 g) si le asezonam dupa gust. Feliutele de prosciutto

    0 comentarii

  • Dovlecei umpluti

    Se spala bine dovleceii apoi se sterg si se taie in doua,pe lung,apoi se scobesc de miez cu ajutorul unei ingurite.Se pune intr-o oala apa cu sare iar cand da in clocot se scufunda dovleceii curatati de miez,timp de 5 minute apoi se scot si se lasa sa

    0 comentarii

  • Pogaci

    Pentru inceput macinam jumarile (cu masina de macinat carne), rezulta o pasta ;-) pe care o dam de-oparte. Apoi punem laptele caldut intr-un bol, adaugam zaharul si drojdia, o lasam sa activeze 10'. Cernem faina pe masa de lucru, facem loc la mijloc,

    1 comentariu

  • CORONITA - APERITIV PENTRU CRACIUN

    Carnea tocata o amesteci cu sarea, piperul, boiaua ( toate dupa gust), ouale crude , pesmetul , patrunjelul si usturoiul pisat, framatand bine . Lasi compozitia sa se odihneasca 30 minute. Fierbi cele 3 oua tari. Tava rotunda pentru tort( guguluf,

    0 comentarii

  •   1   2   3 »


Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: