83
retete

Alte sectiuni
  • Placinta cu piept de pui

    O placinta excelenta, buna si la mic dejun si la picnic si la pachet. Aluat: dizolvam drojdia in 4-5 linguri de apa calduta. Cernem faina intr-un castron si punem apa calduta,oul , praful de sare , drojdia dizolvata si uleiul. Framantam pana obtinem

    0 comentarii

  • MELCI CU CARNE TOCATA

    Mod de preparare Din 2 pahare de faina, apa,iaurt, drojdie si zahar se face o maia care se lasa la dospit cca.10 min. Intre timp se caleste ceapa la foc mediu, apoi se adauga sare, piper, ardeii taiati bucatele si carnea. Se amesteca compozitia si

    0 comentarii

  • Chiftele in aluat de bere

    Pregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea inmuiata in lapte si stoarsa, sare si piper dupa gust. Cu mainile umede modelam chiftelele. Mie mi-au iesit 30 de chiftelute. Aluat: Punem faina intr-un

    2 comentarii

  • SFIHA CU CARNE TOCATA-arabic pizza

    Mod de preparare Aluatul: Din 2 pahare de faina, apa,iaurt, drojdie si zahar se face o maia care se lasa la dospit cca.10 min. Dupa ce a dospit bine se va adauga restul de faina, uleiul si sarea si vom continua framantatul, pana cand aluatul se desprinde

    0 comentarii

  • Pui Kiev

    Untul il amestecam cu usturoiul zdrobit, patrunjelul taiat marunt si mararul, potrivim de sare si piper si punem pasta rezultata intr-o folie de plastic, iar cu ajutorul foliei facem un baton (foto), pe care il bagam la frigider sa se intareasca. Pieptul

    0 comentarii

  • Meatballs cu oua sau Chiftele umplute cu oua

    Tocam carnea si o amestecam intr-un bol. Intr-o tigaie calim ceapa in ulei cca.1 minut, dupa care punem usturoiul pisat si jumatate de legatura din verdeata pe care o tocam (eu am pus doar patrunjel), mai lasam cateva minute si oprim focul. Scurgem surplusul

    0 comentarii

  • Spirale cu sunca si cascaval

    Poate fi un mic dejun satios, o cina sau chiar pachetel pentru scoala sau serviciu! Aluat: Intr-un bol se cerne faina si se amesteca cu sarea. Se face in mijloc o gropita, se pune drojdia, se presara zaharul si se toarna putina apa calduta. Se lasa sa

    0 comentarii

  • Budinca de cartofi cu piept de pui

    Un preparat foarte gustos atunci cand nu stii ce sa faci cu pieptul de pui ramas de la un pui facut la cuptor! Cartofii ii curatam, ii taiem cuburi si ii punem la fiert atat cat sa poate intra furculita in ei. Intre timp taiem pieptul de pui si ardeiul

    0 comentarii

  • Placinta cu carne, la tigaie

    Pentru aluat: Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert. Intre timp, cat avem cartofii la fiert, facem o maia din drojdie cu zaharul si 50 ml lapte caldut, omogenizam bine si peste mai punem 2 lingurite de faina si lasam sa creasca pentru

    0 comentarii

  • Aperitive cu piept de pui si oua de prepelita

    Tocam marunt pieptul de pui fiert sau calit in putin unt(eu am avut ramas de la o friptura) si dam pe razatoare cascavalul. Cu ajutorul unei forme rotunde decupam cercuri din miezul feliilor de paine(eu am folosit un pahar).Ungem cu putin ulei o tava

    0 comentarii

  • Placintele cu ficatei

    Umputura: Ceapa tocata marunt o calim in ulei, apoi adaugam ficateii spalati si tocati in bucati mici. Îi lasam sa fiarba pana scade lichidul lasat .Cand lichidul a scazut ,condimentam cu sare si piper si adaugam mararul tocat. Cand se raceste compozitia,

    0 comentarii

  • Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

    Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Cu ajutorul unui ciocan pentru bucatarie se bate carnea, apoi se spala, se da cu sare si se presara boiaua peste ea. Intr-o farfurie se pune faina, intr-alta se pun fulgii de porumb care se maruntesc putin

    0 comentarii

  • Drob din carne de porc

    Carnea se pune la fiert in circa 2 l de apa cu o lingurita de sare si se fierbe pana cand se patrunde pe jumatate. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Carnea se scoate din apa si se lasa sa se racoreasca, apoi se taie bucati mici. Patrunjelul

    0 comentarii

  • Ciuperci jambonate

    Se curata ciupercile ,se indeparteaza piciorusele,se spala ,se scurg. Se taie pieptul fasii subtiri apoi se taie in cubulee mici,la fel si costita afumata,se taie ceapa marunt apoi ardeiulsi rosiile se maruntesc.Se incinge un pic de ulei apoi calim un

    0 comentarii

  • Rondele de dovlecel umplute cu carne tocata ,pane

    Trecem carnea prin masina de tocat. Taiem dovleceii in rondele de circa 1 cm inaltime. Indepartam,folosind un cutit,miezul dovleceilor. Carnea tocata o amestecam cu ceapa si mararul taiate marunt. Incorporam oul,adaugam sare si piper dupa gust

    0 comentarii

  • Snitele din muschiulet de pui

    Muschiuletul de pui se bate cu ciocanul, se clateste cu apa, se scurge si se da cu sare si cu boiaua de ardei dulce. Ouale se bat cu ajutorul unei furculite, intr-un castron. Intr-o farfurie se pune faina. Se ia un muschiulet de pui si se da prin ou

    0 comentarii

  • Mini baghete umplute cu piept de pui si broccoli

    Fierbem cateva minute broccoli,apoi il lasam intr-o strecuratoare. Taiem pieptul de pui in fasii mai lungi si subtiri.Prajim pieptul in putin unt. Batem ouale cu putina sare si le amestecam cu cascavalul ras. Decupam partea superioara a mini baghetelor

    0 comentarii

  • Fulg de nea aperitiv

    Intr-un vas amestecam toate ingredientele aluatului ( le puteti pune in masina de paine la programul de "Aluat")si le framantam bine , apoi le acoperim si le lasam la dospit, la temperatura bucatariei, pina isi mareste volumul, dupa care punem aluatul

    0 comentarii

  • Crenvusti in aluat

    Fierbem crenvustii cateva minute. Intre timp, punem intr-un bol laptele caldut si rasturnam drojdia; asteptam cateva minute pana se dizolva. Dupa acest timp, punem untul topit si caldut, sare, albusul de ou si faina putin cate putin pana formam un aluat

    0 comentarii

  • Chiftelute turcesti din carne de strut cu sos de iaurt si rosii

    Feliile de paine le inmuiem in apa calduta, ceapa o curatam si o dam pe razatoare, curatam si usturoiul, iar patrunjelul verde il tocam marunt. Iaurtul daca vi se pare umed, il tinem la scurs intr-o strecuratoare, la temperatura camerei. Intr-un bol

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: