autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

ARDEI CAPIA IN OTET

Autor: alina - maria buterchi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: alina - maria buterchi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2008

Ingrediente
2 kg ardei capia, 1/2 l otet de 9 grade, 1 l apa, 250 g zahar sau miere, 20 g sare, o foaie de dafin, o frunza de telina, 100 g hrean sau trei lingurite saminta de mustar.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

13 voturi

Mod de preparare

Ardeii bine spalati se taie in jumatati, pe lungime, se curata de cotoare si seminte, apoi se cintaresc. Intr-o cratita 3 l, se pun otetul, apa si toate ingredientele, afara de hrean si se acopera cu capac. Cind lichidul clocoteste, se pun ardeii capia, citi incap, ca sa intre bine in lichid, apoi se acopera si se lasa sa fiarba 2-3 clocote. Dupa aceea se scot cu spumiera si se pun intr-o cratita, acoperiti, continuindu-se la fel, pina cind se termina toata cantitatea.


Se asaza apoi in trei borcane de cite 1 l fiecare sau intr-un borcan de 3 l. Dupa ce ardeii s-au asezat pina la jumatatea borcanului, se toarna circa 1/2 din lichid, ca sa intre bine printre felii; se completeaza cu ceilalti ardei si, la urma, se toarna tot lichidul, presarindu-l cu cite doua felii de hrean, ca lichidul sa iasa deasupra. Borcanele se leaga cu celofan dublu si se asaza in camara. Ardeii nu vor fermenta, chiar daca se lasa mai mult timp borcanele dezlegate, cu conditia sa fie acoperite.
Retete
Alte retete din Conserve si muraturi

Ardei capia in otet

Mod de preparare: Ardeii se curata de cotoare si seminte si se spala bine. Intr-o cratita 5 l

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Conserve si muraturi

Zacusca

Vinetele si ardeii capia se coc, se curata si se lasa la scurs. Gogosarii se utilizeaza in stare

0 voturi    2 comentarii
4h
Conserve si muraturi

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    flory , 19 octombrie 2013

    Acuma iam terminat de pus , cu mici schimbari ca am avut mai multi ardei, miros ff frumos si au si gust bun , sa vedem cum o sa stea.

  • Fara foto

    ioana , 19 septembrie 2013

    acum ii incerc ....

Dificultate

Redusa

Timp

1h

13 voturi

Ingrediente

  • 2 kg ardei capia
  • 1/2 l otet de 9 grade
  • 1 l apa
  • 250 g zahar sau miere
  • 20 g sare
  • o foaie de dafin
  • o frunza de telina
  • 100 g hrean sau trei lingurite saminta de mustar.

Raporteaza reteta

Retete
de alina - maria buterchi

Ciorba de pui

Intr-o oala cu apa se pune la fiert un morcov, o radacina de patrunjel si o ceapa taiata marunt.

2 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

cartofi frantuzesti

Cartofi de marime mijlocie, bine curatati si ne curatati de coaja se fierb acoperit cca 30 min, in

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

PUI TARANESC

Se ia puiul, se curata bine, se desface la mijloc si se introduce inauntru 50 gr. unt amestecat cu

0 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

flory

Acuma iam terminat de pus , cu mici schimbari ca am avut mai multi ardei, miros ff frumos si au si gust bun , sa vedem cum o sa stea.

Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de afine

Dulceata de afine

Afinele curatate,spalate,scurse,se pun intr-un vas cu zahar,apa,si se lasa pe foc 45min pana se leaga siropul;la sfarsit se stoarce

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Conserve si muraturi
Kapia copti la borcan

Kapia copti la borcan

Ardeiii spalati,uscati,se pun la copt pe gratar sau in cuptor;dupa ce s-au curatat de coaja,se rup fasii,se pun in borcane,deasupra

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi