autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ardei copti cu smantana

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se coc un kg de ardei gras(galbeni si rosii sau chiar gogosari), se curata si se rup bucati cu mana, dupa care se pun intr-un castron. Intr-o cratita se rumensc 2 cepe in putin ulei, peste ceapa se pun bucatile de ardei copt cu o 250 ml. de apa si se da intr-un clocot; se poate adauga o lingurita de concentrat de supa de legume.


Separat, se face un amestec de 250-500 g de smantina cu o lingura, doua de faina si apa (se face de consistenta unui sos), care se toarna peste amestecul de ardei cu ceapa, care clocoteste.


Se amesteca incontinuu, sa nu se prinda, maxim 10 minute.


Se poate orna cu verdeata(marar sau patrunjel), pe farfurie.


Se poate servi cald sau rece

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Paul D. , 22 octombrie 2013

    Într-o zi de toamnă, prin 95-96, treceam pe sub fereastra deschisă a unei case de lângă Parcul Carol şi am simţit mirosul minunat al unei mâncări indefinite. Mi-am dat seama că era una din mâncărurile preferate ale copilăriei, dar pur şi simplu nu-mi aminteam care era aceea. Câteva zile la rând nu mi-a ieşit din minte acea mireasmă îmbătătoare, apoi, dintr-odată mi-am amintit: gogoşarii copţi, cu smântână ai mamei, cu sosul lor roşu, dulce-acrişor, serviţi, neapărat, cu mămăliguţă! De atunci, când îmi doresc ceva bun, îmi dau nevasta la o parte din faţa aragazului şi îmi pregătesc singur această adevărată delicatesă! Important: mărarul nu trebuie să lipsească niciodată din sos!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 august 2010

    O bunatate !

  • Fara foto

    bebelusha , 18 august 2009

    Yumyy .. ce bun iese :X:X

Dificultate

Redusa

Timp

1h

121 voturi

Ingrediente

  • ardei
  • ceapa
  • smintana
  • sare
  • ulei

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Spaghete cu sos de ciuperci

Fierbem apa, adaugam sare si cand clocoteste apa adaugam spaghettele. Le fierbem al dente apoi

8 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciuperci la gratar cu aripioare si sos de rosii

Ciupercile se spala si se curata de pielite. Se condimenteaza si se stropesc cu otet balsamic. Gratarul

1 vot    0 comentarii
nespecificat
Mancaruri cu carne

Dovlecei la gratar cu otet balsamic si patrunjel

Intotdeauna mi-au placut dovleceii cu usturoi.  Din pacate, nu imi sunt la fel de simpatice

0 voturi    3 comentarii
nespecificat
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Paul D.

Într-o zi de toamnă, prin 95-96, treceam pe sub fereastra deschisă a unei case de lângă Parcul Carol şi am simţit mirosul minunat al unei mâncări indefinite. Mi-am dat seama că era una din mâncărurile preferate ale copilăriei, dar pur şi simplu nu-mi aminteam care era aceea. Câteva zile la rând nu mi-a ieşit din minte acea mireasmă îmbătătoare, apoi, dintr-odată mi-am amintit: gogoşarii copţi, cu smântână ai mamei, cu sosul lor roşu, dulce-acrişor, serviţi, neapărat, cu mămăliguţă! De atunci, când îmi doresc ceva bun, îmi dau nevasta la o parte din faţa aragazului şi îmi pregătesc singur această adevărată delicatesă! Important: mărarul nu trebuie să lipsească niciodată din sos!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Zacusca

Zacusca

In primul rand puneti vinetele si ardeii capia la copt. Intre timp cat se coc vinetele si ardeii curatam ceapa si o punem in apa

0 voturi    0 comentarii
10h
Conserve si muraturi
Cușcuș cu legume

Cușcuș cu legume

Curățăm legumele. Morcovul îl tăiem rondele, ardeii, roșiile și dovlecelul cubulețe, iar ceapa peștișori. Punem

2 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi