autor:

Cely Snijec

» » Conserve si muraturi

Ardei copti la borcan

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 iulie 2009

Ingrediente
5 kg ardei grasi mari, 1/2 l otet, 2 l apa, 100 ml ulei, 2 linguri miere de albine sau 3 linguri zahar, 2,5 linguri sare pentru muraturi (la un litru lichid, o lingura de sare), boabe de piper, de mustar, boabe de ienibahar,5 foi de dafin

Dificultate: Redusa Timp: 3h

127 voturi

Mod de preparare

Se coc ardeii, se presara cu sare, lasa acoperiti pana se racesc cat sa se poata curata.


Se curata de coaja si de cotor,se lasa a scurs.Asezi ardeii scursi foarte bine, in borcane pana la curbura borcnului.


Baitzul: otzetul,apa,uleiul, mierea, sarea si condimentele se dau la fiert. Cand clocoeste baitzul, se toarna in borcane,se lasa cateva minute, Daca e nevoie, mai adaugi pana la umplerea borcanului. Capsezi, dai imediat la cuptorul incins pentru 20 minute. Lasi sa se raceasca in cuptor. Iarna ai salata de ardei minunata alaturi de o friptura.


Se pastreaza foarte bine in beci, camara sau frigider.
Se coc ardeii, se presara cu sare
Retete
Alte retete din Conserve si muraturi

Ardei copţi la borcan

Coaceţi ardeii( se pot coace şi în tava din cuptor, dar să-i întoarceţi).Îi închideţi într-o

18 voturi    3 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Ardei grasi si kapia copti la borcan

Ardeii si kapia ii coacem pe un grill, o tabla sau in cuptor, depinde ce aveti la indemana. Nu ii

4 voturi    13 comentarii
3h
Conserve si muraturi

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine):

    Au iesit deliciosi.

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine):

    Am pus ardei copti la borcan conform acestei retete .Eu ii puneam la congelator,dar punindu-i in borcane mai pun alte legume acolo.Arata bine,sper ca vor tine pe iarna si ce sa zic,inca o data mersi Cely si spor la conserve!

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Itco Mihaela , 25 septembrie 2013

    o sa incerc si eu sa il pun dupa reteta ta.Sper sa fie buni.oO sa va zic dupaia cum sunt

  • Fara foto

    suna bn si par sa fie deliciosi , 25 septembrie 2013

    o sa incerc si eu

  • Fara foto

    Martina Bacescu , 14 septembrie 2013

    nu stiu cumsunt dar sper sa imi placa

    • Fara foto

      Cristiana Marton , 03 septembrie 2013

      multumesc...sunt nevoita sa pun la borcane anul asta!

    • Fara foto

      Verman Vladimir , 28 august 2013

      Sunt nemai pomenit de buni, mai ales kapia.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2009

      Cred ca sunt tare gustosi.

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2009

      Sunt f. buni ardeii copti pusi dupa reteta ta.Mersi si poopici!

    • Fara foto

      Cely , 05 octombrie 2009

      Pentru salata, sunt mult mai buni la borcan decat congelati. In lus nu mai e nevoie sa asteptati decongelarea. Se pot manca in orice clipa.Merita sa incercati, nu o sa va para rau. La fel se poate proceda si cu ardei kapia.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      Reteta este foarte buna intr-adevar.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      Obisnuiesc sa-i pastrez la congelator,dar o sa incerc sa-i conserv si dupa reteta ta...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      E super reteta ,de obicei eu ii pun la congelator.

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

      K, am gasit si reteta ce ma interesa. Ms mult! Si spor la treaba!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

127 voturi

Ingrediente

  • 5 kg ardei grasi mari
  • 1/2 l otet
  • 2 l apa
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri miere de albine sau 3 linguri zahar
  • 2,5 linguri sare pentru muraturi (la un litru lichid
  • o lingura de sare)
  • boabe de piper, de mustar
  • boabe de ienibahar,5 foi de dafin

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec

Pastrav la cuptor

Pestele spalat, il condimentam cu sare si piper,stropim cu zeama de lamaie, lasam 15 minute la frigider,dupa

11 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Salata cu ciuperci si carne de pui

Incorporam carnea de pui maruntita cu ciupercutele taiate juliene, cascavalul dat pe razatoare,cuburi

49 voturi    9 comentarii
20 min
Aperitive

Salata de toamna cu gogonele

Speli legumele, le cureti. Tai fasii de ardei si gogosari,felii de morcov, ceapa,gogonele. Faci un

20 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi

suna bn si par sa fie deliciosi

o sa incerc si eu

Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de ardei iute

Dulceata de ardei iute

Se spala ardeii si se curata de codita si de seminte si se taie cubulete la cutit. Se face un sirop din otet fiert peste care se aduga

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Zacusca de dovlecei

Zacusca de dovlecei

Dovlecelul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea mare, se amesteca cu o mana de sare grunjoasa si se lasa deoparte. Ardeiul

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi