Ardei prajiti umpluti cu carne

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
Ardei prajiti umpluti cu carne

Ingrediente

  • 12 ardei grasi
  • 700 g carne(amestec vita si pui)
  • 2 cepe
  • 1 ceasca cu orez
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingurita boia dulce
  • 2-3 foi de dafin
  • ulei
  • piper boabe
  • sare
  • piper macinat
  • Pentru sos
  • o cana cu bulion(eu am avut din cel facut de mama )
  • 1 foaie de dafin
  • ulei de masline
  • 1 lingurita cu zahar
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare

Mai intai ne ocupam de ardei..................taiem cu ajutorul unui cutit in dreptul cotorului si pastram capacelele cu tot cu codita pentru a acoperi ardeii dupa ce acestia v-or fi umpluti, astfel incat sa nu iasa compozitia afara .................apoi ii curatam bine in interior ii spalam si ii lasam la scurs.Intre timp ne ocupam de umplutura .............dam carnea prin masina de tocat.Se curata ceapa,se spala si apoi se taie marunt..............intr-o tigaie se incinge putin ulei in care calim ceapa .Cand ceapa devine sticloasa adaugam orezul ales,spalat si bine scurs.Adaugam o cescuta cu apa si lasam pe foc circa 5 min pana cand orezul absoarbe toata apa.Avem grija sa amestecam continuu pentru a nu se prinde orezul.

Adaugam peste carnea tocata acest amestec.Mai adaugam patrunjelul taiat marunt,boiaua si condimentam dupa gust cu sare si piper.Amestecam bine si pentru ca am avut carne slaba am adaugat si putin ulei(circa 100 ml).Framantam bine compozitia.

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaasa...........ne intoarcem la ardei......daca acestia nu sunt bine uscati atunci ii stergem cu un prosop absorbant.Incingem ulei intr-o tigaie si punem ardeii la prajit.Ii intoarcem pe toate partilesi apoi ii scoatem cu ajutorul unei palete pe un prosop absorbant

Cand am terminat cu prajitul ardeilor trecem la umplerea acestora.Umplem fiecare ardei in parte cu compozitia de mai sus.Acoperim fiecare ardei cu cate un capacel si apoi ii asezam intr-o cratita mai inalta.Acoperim ardeii cu apa calduta ,adaugam putina sare, foile de dafin si cateva boabe de piper.

Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc potrivit circa o ora si jumatate.

In timp ce ardeii fierb ne ocupam de sos.........intr-o craticioara incingem putin ulei , adaugam peste el bulionul si o cana cu supa in care au fiert ardeii.Adaugam si o foaie de dafin ,zaharul si condimentam cu sare si piper dupa gust.Lasam sa fiarba circa 5 min dupa care adaugam sosul peste ardei.Mai lasam circa 10-15 min pana cand sosul scade si apoi oprim focul .

Servim calzi acompaniati de sos si asezonati cu patrunjel verde taiat marunt.Cine doreste poate servi cu smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise