autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

ARDEI UMPLUTI CU CARNE

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Ingrediente
6-8 ardei de marime mijlocie, 1/2 kg rosii, patrunjel, o frunza de telina, 30 g faina, untdelemn, 400 g carne de porc,60-100 g orez, sare, piper, 100-200 ml smantana, 60 g faina, zeama sau sare de lamaie, otet, ceapa, marar, suc derosii, boia.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

133 voturi

Mod de preparare

Ardeii se curata de seminte, se spala, se scurg de apa. Carnea se trece prin masina de tocat, impreuna cu o ceapa mica, taiata marunt si calita, un minut, cu 2 linguri de untdelemn. La tocatura se adauga orezul curatit de impuritati, spalat si scurs, 1/2 lingurita cu sare, un varf de cutit cu piper, patrunjel sau marar taiat marunt si apa (de 2 ori cit orezul).


Se bate bine tocatura si se umplu ardeii.


Se asaza intr-o cratita potrivita ca marime, apoi se toarna la inceput peste ei, sucul din rosii, completind cu apa pina la nivelul lor (jumatate suc,jumatate apa) si lasindu-i sa fiarba la foc mic, acoperiti, 40-50 minute. Dupa 20 minute, se intorc in sos. Cind sint fierti, se freaca faina cu 2 linguri de apa rece si se amesteca cu sosul, lasindu-l sa fiarba citeva clocote,ca sa se lege ca o smantana subtire. Mincarea se sareaza dupa gust si se presara cu frunze de patrunjel si telina taiate marunt.


Se servesc ca atare, sau cu smantana, la masa.
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

Ardei umpluti cu carne

Orezul se spala in mai multe ape si se lasa la inmuiat cca. 20 min sau pana cand infloreste putin.Ceapa

41 voturi    9 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Sarmale si ardei umpluti cu carne de curcan si ciuperci

Ceapa o curatam, o spalam si o tocam maruntel. Morcovii ii decojim, apoi ii dam pe razatoarea mare. Ardeiul

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    nicoleta trifan , 18 iulie 2009

    Sunt foarte buni.....am facut dupa reteta aceasta insa carne amestecata,de porc si de vita si de pui......este grozava............numai de porc nu prea imi place. Va pup gospodinelor..viata e frumoasa cu o gospodina in casa!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

133 voturi

Ingrediente

  • 6-8 ardei de marime mijlocie
  • 1/2 kg rosii
  • patrunjel
  • o frunza de telina
  • 30 g faina
  • untdelemn
  • 400 g carne de porc,60-100 g orez
  • sare
  • piper
  • 100-200 ml smantana
  • 60 g faina
  • zeama sau sare de lamaie
  • otet
  • ceapa
  • marar
  • suc derosii
  • boia.

Raporteaza reteta

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust

2 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi

Chiftele marinate cu tarhon

Calim ceapa si usturoiul, adaugam rosiile cuburi, foile de dafin, vinul si indulcitorul. Lasam

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Fara foto

nicoleta trifan

Sunt foarte buni.....am facut dupa reteta aceasta insa carne amestecata,de porc si de vita si de pui......este grozava............numai de porc nu prea imi place. Va pup gospodinelor..viata e frumoasa cu o gospodina in casa!



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Pilaf cu carne de cocoș

Pilaf cu carne de cocoș

O mancare calsica si gustoasa Am portionat carnea si am spalat-o. Morcovul si ceapa le-am curatat si spalat. Am pus carnea impreuna

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Varza murata cu coasta afumata.

Varza murata cu coasta afumata.

Usor de facut si fooarte buna! Am pus varza in apa rece si am lasat-o 3ore la desarat. Am portionat coasta si am fiert-o pe jumatate.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne