autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

ARDEI UMPLUTI CU CARNE

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Ingrediente
6-8 ardei de marime mijlocie, 1/2 kg rosii, patrunjel, o frunza de telina, 30 g faina, untdelemn, 400 g carne de porc,60-100 g orez, sare, piper, 100-200 ml smantana, 60 g faina, zeama sau sare de lamaie, otet, ceapa, marar, suc derosii, boia.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

133 voturi

Mod de preparare

Ardeii se curata de seminte, se spala, se scurg de apa. Carnea se trece prin masina de tocat, impreuna cu o ceapa mica, taiata marunt si calita, un minut, cu 2 linguri de untdelemn. La tocatura se adauga orezul curatit de impuritati, spalat si scurs, 1/2 lingurita cu sare, un varf de cutit cu piper, patrunjel sau marar taiat marunt si apa (de 2 ori cit orezul).


Se bate bine tocatura si se umplu ardeii.


Se asaza intr-o cratita potrivita ca marime, apoi se toarna la inceput peste ei, sucul din rosii, completind cu apa pina la nivelul lor (jumatate suc,jumatate apa) si lasindu-i sa fiarba la foc mic, acoperiti, 40-50 minute. Dupa 20 minute, se intorc in sos. Cind sint fierti, se freaca faina cu 2 linguri de apa rece si se amesteca cu sosul, lasindu-l sa fiarba citeva clocote,ca sa se lege ca o smantana subtire. Mincarea se sareaza dupa gust si se presara cu frunze de patrunjel si telina taiate marunt.


Se servesc ca atare, sau cu smantana, la masa.
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

Ardei prajiti umpluti cu carne

Mai intai ne ocupam de ardei..................taiem cu ajutorul unui cutit in dreptul cotorului

2 voturi    1 comentariu
1h 45 min
Mancaruri cu carne

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii ,vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    nicoleta trifan , 18 iulie 2009

    Sunt foarte buni.....am facut dupa reteta aceasta insa carne amestecata,de porc si de vita si de pui......este grozava............numai de porc nu prea imi place. Va pup gospodinelor..viata e frumoasa cu o gospodina in casa!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

133 voturi

Ingrediente

  • 6-8 ardei de marime mijlocie
  • 1/2 kg rosii
  • patrunjel
  • o frunza de telina
  • 30 g faina
  • untdelemn
  • 400 g carne de porc,60-100 g orez
  • sare
  • piper
  • 100-200 ml smantana
  • 60 g faina
  • zeama sau sare de lamaie
  • otet
  • ceapa
  • marar
  • suc derosii
  • boia.

Raporteaza reteta

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust

2 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi

Chiftele marinate cu tarhon

Calim ceapa si usturoiul, adaugam rosiile cuburi, foile de dafin, vinul si indulcitorul. Lasam

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Fara foto

nicoleta trifan

Sunt foarte buni.....am facut dupa reteta aceasta insa carne amestecata,de porc si de vita si de pui......este grozava............numai de porc nu prea imi place. Va pup gospodinelor..viata e frumoasa cu o gospodina in casa!



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Tocanita de cartofi noi cu costita afumata de porc

Tocanita de cartofi noi cu costita afumata de porc

Se curata ceapa de foi, se spala si se taie marunt. Se curata morcovul, se spala si se taie rondele. Se curata ardeiul de seminte,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne
Ceafa de porc inabusita

Ceafa de porc inabusita

Feliile de carne le spalam bine cu apa rece, le stergem si le condimentam cu sare, piper si boia dulce. Intr-o tigaie mai mare punem

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Fripturi