autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

ARDEI UMPLUTI CU CARNE

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Ardeii se curata de seminte, se spala, se scurg de apa. Carnea se trece prin masina de tocat, impreuna cu o ceapa mica, taiata marunt si calita, un minut, cu 2 linguri de untdelemn. La tocatura se adauga orezul curatit de impuritati, spalat si scurs, 1/2 lingurita cu sare, un varf de cutit cu piper, patrunjel sau marar taiat marunt si apa (de 2 ori cit orezul).


Se bate bine tocatura si se umplu ardeii.


Se asaza intr-o cratita potrivita ca marime, apoi se toarna la inceput peste ei, sucul din rosii, completind cu apa pina la nivelul lor (jumatate suc,jumatate apa) si lasindu-i sa fiarba la foc mic, acoperiti, 40-50 minute. Dupa 20 minute, se intorc in sos. Cind sint fierti, se freaca faina cu 2 linguri de apa rece si se amesteca cu sosul, lasindu-l sa fiarba citeva clocote,ca sa se lege ca o smantana subtire. Mincarea se sareaza dupa gust si se presara cu frunze de patrunjel si telina taiate marunt.


Se servesc ca atare, sau cu smantana, la masa.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    nicoleta trifan , 18 iulie 2009

    Sunt foarte buni.....am facut dupa reteta aceasta insa carne amestecata,de porc si de vita si de pui......este grozava............numai de porc nu prea imi place. Va pup gospodinelor..viata e frumoasa cu o gospodina in casa!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

133 voturi

Ingrediente

  • 6-8 ardei de marime mijlocie
  • 1/2 kg rosii
  • patrunjel
  • o frunza de telina
  • 30 g faina
  • untdelemn
  • 400 g carne de porc,60-100 g orez
  • sare
  • piper
  • 100-200 ml smantana
  • 60 g faina
  • zeama sau sare de lamaie
  • otet
  • ceapa
  • marar
  • suc derosii
  • boia.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Chiftele marinate cu tarhon

Calim ceapa si usturoiul, adaugam rosiile cuburi, foile de dafin, vinul si indulcitorul. Lasam

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Pui in sos Mole

Pieptul de pui se pune la fiert intr-un vas in care s-au adaugat cateva legume pentru gust.   Separat,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Fara foto

nicoleta trifan

Sunt foarte buni.....am facut dupa reteta aceasta insa carne amestecata,de porc si de vita si de pui......este grozava............numai de porc nu prea imi place. Va pup gospodinelor..viata e frumoasa cu o gospodina in casa!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Piept de pui cu garnitura de legume

Piept de pui cu garnitura de legume

Pieptul de pui se curata de pielita si se taie felii subtiri, ca pentru snitele, insa fara a-l mai bate.Il punem la marinat 30 de minute

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Galette din cartofi cu piept de curcan

Galette din cartofi cu piept de curcan

Pregatim umplutura:curatam ceapa si o taiem julien. Ardeii ii feliem subtire. Pieptul il taiem fasiute. Sotam ceapa in 2 linguri

2 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne