autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Ardei umpluti cu carne cu sos de rosii

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se spala ardeii, se sterg, se scot cotoarele si se indeparteaza semintele.


Carnea se toaca, se pune intr-un castron, se adauga doua cepe taiate marunt, prajite sau crude si o lingura de untura, orezul spalat, patrunjelul si mararul tocat, piperul si sarea. amesteca totul bine si cu aceasta umplutura se umplu ardeii, astupindu-i cu cite o felie de rosie.


Se asaza intr-o cratita si se toarna urmatorul sos.


Se prajeste ceapa fin tocata si faina in untura pina se rumenesc putin; se stinge rintasul cu zeama de rosii (fierte si strecurate).


Se adauga zaharul si sarea. Ardeii trebuie sa fie acoperiti cu acest sos, daca nu-i acopera, se adauga apa.


Se presara cu patrunjel tocat, se pune cratita la foc, se lasa sa fiarba putin, apoi se da la cuptor pina sint gata.


Se servesc cu smintina

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    emilia , 24 iunie 2010

    foarte gustosi

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    Foarte buna mancarea! Eu gatesc ciorba mai des dacat scazut.

  • Fara foto

    Alexandra Lapusneanu , 27 septembrie 2009

    Cat timp se lasa la cumptor? Cei care cauta reteta o cauta pentru ca nu au mai facut ardei umputi. Ce-n seamna sa-i pun 'la cuptor pana sunt gata'? Cat timp? La ce temperatura?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009

      Bun,bun,bun...

    • Fara foto

      Gheorghe , 05 august 2009

      Rosiile decojite la care am adugat si doi ardei grasi le-am fiert si faramitat cu blenderul. In felul acesta sosul a iesi foarte bun.Ce ziceti? Am facut bine?

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 18 mai 2009

      Si buchetele de cimbru

    • Fara foto

      Mihaela76 (Chef de cuisine) , 31 iulie 2008

      Putem pune patrunjelul sau mararul netocat deasupra ardeilorl, cand sunt gata putem arunca verdeata, dar aroma ramane.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

279 voturi

Ingrediente

  • 12 ardei mijlocii
  • 750 gr. carne
  • 2 cepe
  • 2 linguri orez
  • 1 lingura untura
  • marar si patrunjel tocat
  • sare
  • piper
  • 2 rosii sosul: 1/2 kg rosii
  • 1/2 ceapa
  • 1 lingurita zahar
  • ½ lingurita faina
  • sare
  • patrunjel tocat
  • 1 lingura untura
  • smintina

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Chiftele marinate cu tarhon

Calim ceapa si usturoiul, adaugam rosiile cuburi, foile de dafin, vinul si indulcitorul. Lasam

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Pui in sos Mole

Pieptul de pui se pune la fiert intr-un vas in care s-au adaugat cateva legume pentru gust.   Separat,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

emilia

foarte gustosi

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Ciocanele de pui umplute si infofolite

Ciocanele de pui umplute si infofolite

Ciocanelele spalate si bine sterse cu un servet de hartie se umplu cu cate o lingurita de creme de branza ,pe care o punem intre carnea

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Fripturi
Rulouri din piept de curcan umplute cu stafide in sos de must cu rodie

Rulouri din piept de curcan umplute cu stafide in sos de must cu rodie

In 50 ml must inmuiem stafidele, rodia o taiem in doua si scoatem bobitele (https://www.youtube.com/watch?v=PxrzE7-rWJ8 ) sau (

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Fripturi