autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Ardei umpluti cu carne cu sos de rosii

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se spala ardeii, se sterg, se scot cotoarele si se indeparteaza semintele.


Carnea se toaca, se pune intr-un castron, se adauga doua cepe taiate marunt, prajite sau crude si o lingura de untura, orezul spalat, patrunjelul si mararul tocat, piperul si sarea. amesteca totul bine si cu aceasta umplutura se umplu ardeii, astupindu-i cu cite o felie de rosie.


Se asaza intr-o cratita si se toarna urmatorul sos.


Se prajeste ceapa fin tocata si faina in untura pina se rumenesc putin; se stinge rintasul cu zeama de rosii (fierte si strecurate).


Se adauga zaharul si sarea. Ardeii trebuie sa fie acoperiti cu acest sos, daca nu-i acopera, se adauga apa.


Se presara cu patrunjel tocat, se pune cratita la foc, se lasa sa fiarba putin, apoi se da la cuptor pina sint gata.


Se servesc cu smintina

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    emilia , 24 iunie 2010

    foarte gustosi

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    Foarte buna mancarea! Eu gatesc ciorba mai des dacat scazut.

  • Fara foto

    Alexandra Lapusneanu , 27 septembrie 2009

    Cat timp se lasa la cumptor? Cei care cauta reteta o cauta pentru ca nu au mai facut ardei umputi. Ce-n seamna sa-i pun 'la cuptor pana sunt gata'? Cat timp? La ce temperatura?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009

      Bun,bun,bun...

    • Fara foto

      Gheorghe , 05 august 2009

      Rosiile decojite la care am adugat si doi ardei grasi le-am fiert si faramitat cu blenderul. In felul acesta sosul a iesi foarte bun.Ce ziceti? Am facut bine?

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 18 mai 2009

      Si buchetele de cimbru

    • Fara foto

      Mihaela76 (Chef de cuisine) , 31 iulie 2008

      Putem pune patrunjelul sau mararul netocat deasupra ardeilorl, cand sunt gata putem arunca verdeata, dar aroma ramane.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

278 voturi

Ingrediente

  • 12 ardei mijlocii
  • 750 gr. carne
  • 2 cepe
  • 2 linguri orez
  • 1 lingura untura
  • marar si patrunjel tocat
  • sare
  • piper
  • 2 rosii sosul: 1/2 kg rosii
  • 1/2 ceapa
  • 1 lingurita zahar
  • ½ lingurita faina
  • sare
  • patrunjel tocat
  • 1 lingura untura
  • smintina

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Pui in sos Mole

Pieptul de pui se pune la fiert intr-un vas in care s-au adaugat cateva legume pentru gust.   Separat,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Vita cu sparanghel, ardei si orez - stil chinezesc

Pentru sosul de ceapa verde, amestecati toate ingredientele si lasati deoparte. Intr-o oala

2 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi

Porc dulce acrisor

Taiem carnea de porc cubulete mici (eu am cumparat carne de porc pt gulas care era gata taiata). Punem

3 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

emilia

foarte gustosi

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Costite de porc in sos

Costite de porc in sos

Dupa cum stiti, costitele sunt gatite in cele mai multe cazuri fripte sau facute la gratar. Acum vreau sa va prezint o reteta in care

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne
Sarmalute in Foi de Vita

Sarmalute in Foi de Vita

Pasul 1: Pregatim aragazul si o craticioara in care punem apa, pe care o lasam sa fiarba.Cand apa fierbe adaugam frunzele de vita si

0 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Mancaruri cu carne