autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Ardei umpluti cu carne cu sos de rosii

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
12 ardei mijlocii, 750 gr. carne, 2 cepe, 2 linguri orez, 1 lingura untura, marar si patrunjel tocat, sare, piper, 2 rosii sosul: 1/2 kg rosii, 1/2 ceapa, 1 lingurita zahar, ½ lingurita faina, sare, patrunjel tocat, 1 lingura untura, smintina

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

279 voturi

Mod de preparare

Se spala ardeii, se sterg, se scot cotoarele si se indeparteaza semintele.


Carnea se toaca, se pune intr-un castron, se adauga doua cepe taiate marunt, prajite sau crude si o lingura de untura, orezul spalat, patrunjelul si mararul tocat, piperul si sarea. amesteca totul bine si cu aceasta umplutura se umplu ardeii, astupindu-i cu cite o felie de rosie.


Se asaza intr-o cratita si se toarna urmatorul sos.


Se prajeste ceapa fin tocata si faina in untura pina se rumenesc putin; se stinge rintasul cu zeama de rosii (fierte si strecurate).


Se adauga zaharul si sarea. Ardeii trebuie sa fie acoperiti cu acest sos, daca nu-i acopera, se adauga apa.


Se presara cu patrunjel tocat, se pune cratita la foc, se lasa sa fiarba putin, apoi se da la cuptor pina sint gata.


Se servesc cu smintina
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

SARMALE DELICIOASE CU HRIBI SI CARNE

Se lasa varza murata in apa rece o noapte intreaga, sa se desareze. Dimineata se scoate,se lasa la

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

VARZA DULCE CU CIOLAN LA CUPTOR

Varza sau verzele se curata de frunzele urate ,se spala si se toaca foarte subtire,precum taiteii

51 voturi    28 comentarii
3h 40 min
Mancaruri cu carne

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    emilia , 24 iunie 2010

    foarte gustosi

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    Foarte buna mancarea! Eu gatesc ciorba mai des dacat scazut.

  • Fara foto

    Alexandra Lapusneanu , 27 septembrie 2009

    Cat timp se lasa la cumptor? Cei care cauta reteta o cauta pentru ca nu au mai facut ardei umputi. Ce-n seamna sa-i pun 'la cuptor pana sunt gata'? Cat timp? La ce temperatura?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009

      Bun,bun,bun...

    • Fara foto

      Gheorghe , 05 august 2009

      Rosiile decojite la care am adugat si doi ardei grasi le-am fiert si faramitat cu blenderul. In felul acesta sosul a iesi foarte bun.Ce ziceti? Am facut bine?

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 18 mai 2009

      Si buchetele de cimbru

    • Fara foto

      Mihaela76 (Chef de cuisine) , 31 iulie 2008

      Putem pune patrunjelul sau mararul netocat deasupra ardeilorl, cand sunt gata putem arunca verdeata, dar aroma ramane.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

279 voturi

Ingrediente

  • 12 ardei mijlocii
  • 750 gr. carne
  • 2 cepe
  • 2 linguri orez
  • 1 lingura untura
  • marar si patrunjel tocat
  • sare
  • piper
  • 2 rosii sosul: 1/2 kg rosii
  • 1/2 ceapa
  • 1 lingurita zahar
  • ½ lingurita faina
  • sare
  • patrunjel tocat
  • 1 lingura untura
  • smintina

Raporteaza reteta

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust

2 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi

Chiftele marinate cu tarhon

Calim ceapa si usturoiul, adaugam rosiile cuburi, foile de dafin, vinul si indulcitorul. Lasam

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

emilia

foarte gustosi



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Amestec mexican cu pui

Amestec mexican cu pui

Calim ceapa tocata, adaugam in continuare ardeiul cubulete, carnea și apoi legumele. Urmeaza condimentele și apa cat sa acopere ciocanelele.

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Ostropel cu cocos de tara

Ostropel cu cocos de tara

Deoarece carne de pasare de casa fierbe mai greu. Eu portionez cocos/gaina , spal carnea bine si o pun la fiert aproape 1 si 30 minute.

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Mancaruri cu carne