autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Ardei umpluti cu carne de porc

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iulie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se scot cotoarele ardeilor si se scutura bine de seminte.


Se pune carnea tocata intr-un lighenas sau castron mai mare.


Intr-o tigaie puneti 2 linguri de ulei si caliti ceapa tocata si morcovul ras pe razatoarea mare fara a le praji, cu putina apa, ketchup sau rosii curate de pielita si tocate, apoi adaugati orezul, condimentele si lasati pana scade zeama. Rasturnati continutul peste carnea tocata, adaugati verdeata tocata, eventual si cubul de concentrat. Omogenizati compozitia.


Umpleti ardeii si puneti-i apoi intr-o tigaie cu ulei fierbinte, nu-i prajiti prea tare, doar ii opariti in ulei si ii intoarceti apoi cu gura in jos pentru a forma o crusta ca un capac.


Se vor curata de pielite mult mai usor.


Puneti ardeii pe un pat de felii de rosii, cu apa si bulion cat sa-i acopere si felii de rosii deasupra. Fierbeti-i la foc mic, cu capac aproximativ 30 minute.


In tigaia in care ati prajit ardeii faceti sosul: peste zeama ramasa adaugati bulionul, zaharul, paprika, 2-3 linguri de faina desfacuta in apa sau bulion si amestecati totul bine, dar nu fierbeti pentru ca veti adauga acest sos peste ardei. Dati la cuptor inca 30 minute la foc mic, sa se inchege sosul si se se rumeneasca frumos ardeii.


Se servesc calzi cu smantana si cu verdeata tocata.


Pofta buna.

  • Reteta testata de 5 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Alexandra (Bucatar sef):

    yummy :D din pacat nu am putut prepara dupa reteta dvs deoarece ni sa stricat aragazul, asadar i-am pregatit direct la cuptor. Au iesit foarte buni.M-am apucat de abia acum 2 luni de stat prin bucatarie, iar retele dvs imi sunt foarte de prisos. O zi buna !

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine):

    Am gatit si eu ardei umpluti dupa reteta ta, dar nu am prajit ardeii. Au iesit foarte gustosi! Data viitoare am sa-i prajesc...

  • Adriana Rosu

    Adriana Rosu (Chef de cuisine):

    Buna! E prima mea postare de acest gen si a doua oara cand fac ardei umpluti. Reteta este f asemanatoare cu a ta! Sper sa va placa!

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine):

      Am invatat azi ceva.Cum se poate decoji o rosie in cateva secunde.Nu stiam acest truc care este foarte util si rapid.Ardei umpluti prepar si eu si ies foarte buni.

    • murigneau

      murigneau (Chef de cuisine):

      Eu am folosit ardei congelati de asta vara si au fost la fel de buni ca aceia proaspeti.Am pus carnea tocata intr-un castron.Intr-o tigaie am pus 2 linguri de ulei, am calit ceapa tocata si morcovul ras pe razatoarea mica fara a le praji, cu putina apa si rosiile curate de pielita . Am folosit rosii decongelate, au avantajul ca se curata foarte usor de pielita. Am adaugat apoi orezul, condimentele, am amestecat compozitia pana a scazut zeama din tigaie. Peste carnea tocata am rasturnati compozitia, am adaugat verdeata tocata si am amestecat pana la omogenizare. Am umplut ardeii si la sfarsit i-am « capacit » cu faina alba la capete, apoi i-am asezat in tigaia cu ulei fierbinte Am pregatit un sos din ceapa si morcov ras cu bulion si faina alba pe care am turnat-o astfel incat sa acopere ardeii in tigaie. Apoi i-am introdus la cuptor inca 30 minute la foc mic, ca sa se inchege sosul si se se rumeneasca frumos ardeii. I-am servit calzi cu smantana.

  • Afiseaza mai multe comentarii
  • 20 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mariana - Ica , 06 august 2014

    Acum ii incerc si eu..am asteptari sa fie fff buni ..

  • Fara foto

    Ilena Bobu , 01 iunie 2014

    foarte foarte buni

  • Fara foto

    Mircea Bobu , 23 mai 2014

    bun bun foarte bun

    • Fara foto

      Nicoleta Stoian , 26 aprilie 2014

      ff bun

    • Fara foto

      Lina Lina , 21 octombrie 2013

      bun

    • Fara foto

      Neagu Ofelia , 28 august 2013

      excelenti

    • Fara foto

      Donciu Maria , 31 iulie 2013

      Eu gatesc ardeii cu carne in felul urmator :amestec carnea cu orezul,cu ceapa tocata marun t cu marar si patrunjel sai cu 2 linguri de bulion, si cu un virf de lingura de sare ,ii acopar cu apa si-i fierb 50 de minute la foc incet si apoi adaug bulionul sau rosiile taiate marunt si-i mai fierb 10 minute.Asa ies mai dietetici gatiti si ies foarte gustosi,Incer4cati si dumneavoastra.Pofta buna !

    • Fara foto

      Adelina Condurache , 30 iulie 2013

      Imi plac

    • Oana_Mangu

      Oana_Mangu (Maestru bucatar) , 25 septembrie 2012

      am invatat cum se curata o rosie,o sa fac si eu chiar arata bine.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 23 iunie 2011

      Buna ideie,voi pregati si eu aceasta reteta !

    • anamaria

      anamaria (Chef de cuisine) , 18 iunie 2011

      Mi-ati dat ideea pentru azi.Sa vedem ce iese :D .

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Foarte gustosi!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

      Imi plac mult de tot ardeii umpluti.........aveti o prezentare frumoasa......

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

      Imi plac in mod deosebit, maine in meniu voi avea ciorba de ardei umpluti.

    • Fara foto

      marry , 28 noiembrie 2009

      gustos ...vreau si eu de sarbatori

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2009

      Multumesc, murigneau. Si felicitari pentru reteta. Sa nu uiti sa ma votezi la festival. :)

    • murigneau

      murigneau (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2009

      interesanta reteta s-o experimentez chiar azi!!FELICITARI

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      Si noi mancam des. Si cu carne si fara.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      Imi plac ardeii umpluti.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

133 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 9-10 ardei grasi mai maricei
  • 600 g carne de porc tocata
  • 150 g orez
  • 1-2 cepe
  • 1-2 morcovi tineri
  • 1 legatura marar si patrunjel
  • 300 ml bulion
  • 50 ml ketchup
  • 3 linguri faina
  • 1-2 lingurite zahar
  • 200 ml smantana
  • 2-3 rosii
  • sare
  • piper
  • paprika (optional 1 cub concentrat ciuperci sau costita afumata)
  • 50 ml ulei

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Doina Varga

Pulpa de curcan in suc propriu cu piure de cartofi

Se spala carnea si se pune la fiert, la foc mic, in 3 l apa rece cu putina sare. Cand clocoteste

11 voturi    12 comentarii
1h 15 min
Retete de Pasti

Salata tip "boeuf" cu curcan

Spalati cartofii si puneti-i la fiert in coaja in 1,5 l apa rece, 20-25 minute la foc mic. Intre

48 voturi    21 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Ciorba cu perisoare de curcan

Se curata legumele si se spala. O ceapa, morcovul, patrunjelul si rosia se toaca si se pun la calit

28 voturi    11 comentarii
1h
Retete de Pasti

Mariana - Ica

Acum ii incerc si eu..am asteptari sa fie fff buni ..

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Tocanita de pui cu ciuperci

Tocanita de pui cu ciuperci

Pieptul de pui il taiem fasiute lungi. Ceapa, ardeiul si ciupercile le taiem julienne. Nu le tocati marunt! Punem putin ulei in cratita,

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Chiftele marinate cu tarhon

Chiftele marinate cu tarhon

Calim ceapa si usturoiul, adaugam rosiile cuburi, foile de dafin, vinul si indulcitorul. Lasam sa fiarba 15 minute si pasam rosiile.

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne