autor:

Doina  Varga

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Ardei umpluti cu orez si legume

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iulie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se scot cotoarele ardeilor si se scutura bine de seminte.


Intr-o tigaie puneti 2 linguri de ulei si caliti ceapa tocata, telina si morcovii rasi pe razatoare, fara a le praji, cu putina apa, ketchup sau 3 rosii curatate de pielita si tocate, apoi adaugati orezul, condimentele si lasati pana scade zeama. Adaugati verdeata tocata, eventual cubul de concentrat si omogenizati compozitia.


Umpleti ardeii si puneti-i apoi intr-o tigaie cu ulei fierbinte, nu-i prajiti prea tare, doar ii opariti in ulei.


Se vor curata de pielite mult mai usor.


Puneti ardeii pe un pat de felii de rosii, cu apa si bulion cat sa-i acopere si felii de rosii deasupra. Fierbeti-i la foc mic, cu capac aproximativ 30 minute.


In tigaia in care ati prajit ardeii faceti sosul: peste zeama ramasa adaugati bulionul, zaharul, paprika, 2-3 linguri de faina desfacuta in apa sau bulion si amestecati totul bine, dar nu fierbeti pentru ca veti adauga acest sos peste ardei.


Se da la cuptor la foc mic 25-30 de minute.


Se servesc calzi cu smantana si cu verdeata tocata.


Pofta buna.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • irina

    irina (Chef de cuisine):

    Un gust deosebit! Cu toate ca aseara era f. tarziu cand am terminat de fiert ardeii nu m-am putut abtine sa nu \"vad\" ce a iesit! Vedeti si voi in farfurie.....sper sa incarce poza! Si sa nu uit! Nu am adaugat telina pt ca nu aveam in casa la momentul respectiv si rosiile pentru sos au fost proaspete! Pofta buna!

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012

    Mmmmmm... foarte gustosi :-)

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

    Buni mai sunt !

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 27 februarie 2010

      Foarte gustosi........si ce bine arata!!!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

      Apetisanti.

    • Fara foto

      gorun elena , 20 august 2009

      Unde este trecuta carnea in compozitia retetei?

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Multumesc. Mai am o portie. :)

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Arata minunat ...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      O bunatate...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      Multumesc pentru aprecieri. Ma bucur ca va place.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      Felicitari gospodinei!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 09 iulie 2009

      Foarte frumoasa prezentarea, mi-a placut mult.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 iulie 2009

      Arata minunat ...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 08 iulie 2009

      Ce idee mi-ai dat!!! Mi-am adus aminte ca am folosit in compozitie si o mana de nuci zdrobite putin cu facaletul sau o sticla. A fost minunat.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 07 iulie 2009

      Ahhhhhhhh ce pofta mi-ai facut,ai o prezentare de nota 10 cu felicitari si o mancare tot de nota 10.Doar legume, fara prea multe calorii,yammmi,yammmi si cu un iaurt pe deasupra, mananci de dai cu........dupa caini.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

41 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 9-10 ardei grasi
  • 350 g orez
  • 1-2 cepe
  • 2 morcovi
  • 50 g telina
  • 1 legatura marar si patrunjel
  • 500 ml bulion
  • 3 linguri faina
  • 1-2 lingurite zahar
  • 200 ml smantana
  • 4-5 rosii
  • 50 ml ketchup de casa din ardei si rosii
  • sare
  • piper
  • paprika (optional 1 cub concentrat ciuperci sau legume)
  • 50 ml ulei

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Doina Varga

Pulpa de curcan in suc propriu cu piure de cartofi

Se spala carnea si se pune la fiert, la foc mic, in 3 l apa rece cu putina sare. Cand clocoteste

11 voturi    13 comentarii
1h 15 min
Retete de Pasti

Salata tip "boeuf" cu curcan

Spalati cartofii si puneti-i la fiert in coaja in 1,5 l apa rece, 20-25 minute la foc mic. Intre

48 voturi    21 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Ciorba cu perisoare de curcan

Se curata legumele si se spala. O ceapa, morcovul, patrunjelul si rosia se toaca si se pun la calit

29 voturi    11 comentarii
1h
Retete de Pasti

Lucia (Chef de cuisine)

Mmmmmm... foarte gustosi :-)

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Retete vegetariene
Tocanita de legume

Tocanita de legume

Curatam si spalam legumele. Pornim aparatul, punem uleiul in vas si selectam functia Fry pe 15 minute. Calim ceapa si ardeiul tocate

3 voturi    3 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Evantai de vinete cu rosii si mozzarella

Evantai de vinete cu rosii si mozzarella

Se spala vinetele si se feliaza pe lungime, dar nu de tot, ci pana la baza, fara a le taia codita. Se sareaza usor si se lasa la scurs

4 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi