autor:

Gabriela Urucu

» » Conserve si muraturi

Ardei umpluti cu varza

Autor: Gabriela Urucu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Gabriela Urucu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iulie 2008

Ingrediente
7 kg ardei gras, 6 kg varza, 4 l saramura.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Se aleg ardei grasi, sanatosi, mai mari si nevatamati, se scot cotoarele, se curata bine de seminte si se spala.


Se lasa la scurs pe un prosop curat. Varza se curata de frunzele exterioare vestejite, se taie in doua si apoi in fisii subtiri.


Se freaca cu sare, dupa care se scurge bine de zeama rezultata.


Se umplu ardeii cu varza taiata marunt si se asaza indesati in borcane de marimi diferite. Deasupra se pune un strat din frunze de telina, citeva felii de hrean si boabe de piper. se pregateste saramura. Cind saramura este gata si fierbinte, se toarna peste ardeii umpluti, pina la gura borcanului.


Se lasa circa 30 minute pentru a se aseza ardeii si saramura, apoi se completeaza cu saramura.


Se leaga bine la gura si se pastreaza la temperatura obisnuita a camerei (16 - 18'C) , primele 2 - 3 zile, pina intra in fermentatie varza, dupa care se vor muta la locuri racoroase si uscate, ferite de mirosuri straine (petrol). Cind varza a intrat in procesul de fermentatie, se executa pitrocirea la 2 - 3 zile, prin vinturarea saramurei de 3 - 4 ori in acelasi timp. Cind s-a acrit se leaga bine borcanele si se pot pastra timp mai indelungat in camara sau pivnita. Varza taiata si scursa se poate amesteca si cu morcov ras.
Se aleg ardei grasi, sanatosi, mai mari si nevatamati, se scot cotoarele, se curata bine de seminte si se spala.


Se lasa la scurs pe un
Retete
Alte retete din Conserve si muraturi

Ardei umpluti cu varza

Se aleg ardeii mai frumosi,se taie capacelul,se spala si se curata de seminte si de nervuri,se lasa

18 voturi    12 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Ardei umpluti cu varza si morcov in otet

Ardeii ii cureti de cotoare, varza o tai fideluta, iar morcovii ii dai pe razatoare. Freci varza

27 voturi    9 comentarii
1h
Conserve si muraturi

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 7 kg ardei gras
  • 6 kg varza
  • 4 l saramura.

Raporteaza reteta

Retete
de Gabriela Urucu

Supa de pui cu galuste - mancarea mea preferata

Se pun la fiert legumele curatate si puiul...se urmareste sa se ia spuma...in timpul fierului se

271 voturi    26 comentarii
1h
Supe de carne

Ciorba de praz si cartofi cu smantana

Se prajeste numai 1-2 minute kaiserul taiat in felii mai mici, cat sa prinda uleiul gust de afumatura.

11 voturi    2 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de berbec

Carnea de berbec se curata de pielite, se spala in mai multe ape, se taie bucati, se pune la fiert

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de ardei iute

Dulceata de ardei iute

Se spala ardeii si se curata de codita si de seminte si se taie cubulete la cutit. Se face un sirop din otet fiert peste care se aduga

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Zacusca de dovlecei

Zacusca de dovlecei

Dovlecelul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea mare, se amesteca cu o mana de sare grunjoasa si se lasa deoparte. Ardeiul

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi