autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Aripioare cu smantana

Autor: angela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: angela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 septembrie 2009

Ingrediente
8-10 aripioare,, 1ceapa,, 1-2 morcovi, 1-2 rosii,, 200ml smantana,, 2-3 linguri faina, sare, piper, ustroi,, marar,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Aripioarele se curata bine, se spala si se pun la fiert.


Se fierb in apa rece, se spumeaza, se adauga ceapa taiata marunt,morcovul taiat rondele,rosiile taiate marunt si condimentele.Lasati sa fiarba la foc mic.


Cand aripioarele sunt fierte se adauga un catel de ustroi taiat marunt.


Smantana se amesteca cu faina, se adauga putina zeama de pui si se amesteca bine.Aceasta compozitie se toarna peste aripioare si se amesteca continu la foc mic pana se ingroasa.


La urma se adauga si putin marar.


Se serveste cu mamaliguta sau cu paine.


(in loc de aripioare de pui puteti pune jumate de pui taiat bucati, dar eu prefer cu aripioare ca sunt gustoase).
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

Pui la oalã- Frango no tacho

O mâncare pe care o gãtim des, atunci când ne strângem familia sau prieteni, la un sfârsit de

5 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Frigarui de porc cu sos de lamaie si usturoi

pasul 1: se prepara o marinata din cateva linguri ulei, cateva linguri otet balsamic si un paharel

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Harii Cu Doi De I , 23 august 2014

    Delicios

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

    Arata tare bine!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

    O ciulama foarte apetisanta ai facut Angela.Felicitari !!!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 23 octombrie 2009

      Arata foarte bine aripioarele tale.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 octombrie 2009

      O bunatate...Pot sa spun ca seamana cu ciulamaua si arata grozav...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • 8-10 aripioare,
  • 1ceapa,
  • 1-2 morcovi
  • 1-2 rosii,
  • 200ml smantana,
  • 2-3 linguri faina
  • sare
  • piper
  • ustroi,
  • marar,

Raporteaza reteta

Retete
de angela

Chec cu ciocolata si vanilie

Zaharul, galbenusurile si margarina se bat cu mixterul.Dupa ce s-a topit zaharul se incorporeaza

6 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Pateu de casa

Punem intr-o cratita la fiert ficateii cu ceapa taiata in patru si o cana, doua de apa. Cand ficateii

11 voturi    3 comentarii
1h
Aperitive

Prajitura pufoasa

Bat albusurile spuma, adaug zaharul si bat iar pana se intaresc.Adaug galbenusurile si cacaoa, amestec

58 voturi    11 comentarii
1h
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Arata tare bine!



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Ciocanele de pui cu naut si sos de gorgonzola

Ciocanele de pui cu naut si sos de gorgonzola

Se spala ciocanelel de pui apoi se usuca cu un servet absorbant si se condimenteaza cu sare si piper. Se frig ciocanelele pe grill-ul

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Mancaruri cu carne
Pui provensal

Pui provensal

Se preincalzeste cuptorul la cca 200 grade C. Arpagicul se scufunda cca 2 min in apa clocotita si apoi se curata Se sareaza si pipereaza

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne