Aripioare in aluat crocant

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Aripioare in aluat crocant

Ingrediente

  • 12 aripioare de pui intregi
  • 2 oua
  • 1/2 cutie de bere blonda
  • faina cat sa iasa un aluat ca de clatite
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
  • Sos picant de rosii:
  • 4 rosii potrivite bine coapte
  • 1 ceapa mai mica
  • 2 linguri ulei
  • cimbru
  • sare
  • chili sau piper proaspat macinat

Mod de preparare

Saram si piperam aripile,apoi le lasam la frigider circa o jumatate de ora.Batem ouale,adaugam faina,un praf de sare,cimbru si amestecam bine.Desfacem compozitia cu bere pe care o adaugam treptat,pana obtine un aluat putin mai gros decat cel de clatite.Trecem aripioarele prin aluat si le prajim in ulei fierbinte,iar cand sunt gata,le scoatem pe un servet de hartie.Pentru sosul picant de rosii:dam pe razatoarea cu ochiuri mari rosiile iar ceapa o tocam marunt.Punem ceapa la calit ceapa in ulei si o lasam pana devine sticloasa,adaugam apoi rosiile si le calim pana cand sosul incepe sa scada.Adaugam cimbru,sare,chili sau piper proaspat macinat si lasam sa mai dea in cateva clocote.Daca vrem un sos mai fin,il trecem la final printr-o sita sau il punem in blender.Servim aripioarele calde cu sosul picant de rosii.

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise