Aripioare picante în sos de vin

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Aripioare picante în sos de vin

Ingrediente

  • aripi de pui
  • vin alb
  • 3-4 cãtei de usturoi
  • sare si piper
  • ketchup dulce sau picant
  • piri piri de casã ( sos de chili) sau tabasco
  • pãtrunjel

Mod de preparare

Reteta o am de la o colegã, e preferata familiei.

Am fãcut si eu si a iesit super bun, mai ales sosul... este absolut delicios!

1) Se pun la prãjit aripioarele condimentate cu sare, piper, usturoiul zdrobit, sos picant dupã plac, foarte putin ulei pt. cã aripile vor lãsa grãsime, ketchup cât sã acopere aripile, la fel vin, cât sã acopere.

2) Pune capac; întoarce aripile si lasã la prãjit.

3) Când a scãzut vinul si aripile sunt gata.

Se iau de pe foc, se presarã pãtrunjel si se servesc imediat fierbinti!

Am servit cu cartofi prãjiti si salatã de spanac proaspãt.

Poftã bunã!

Am încercat si cu pastã de tomate ( bulion) dar gustul nu a iesit asa de bun, recomand ketchup.

Sosul de piri piri adevãrat ( foarte puternic) este cel fãcut acasã.

Pt. cei interesati vã pot da reteta.

Nu puneti mult sos picant, este mai bine mai putin, asa dacã mai este nevoie se poate adãuga la final sau mai bine, la servire se pune sosul picant într-o sosierã fiecare se serveste dupã plac :)

Putin despre ardei picanti...

Ardei iuti apartin familiei Capiscum.

Existã sute de tipuri diferite care variazã ca mãrime, culoare, gust si nivel de "picant".

Dupã ce sunt mãcinati, unele specii servesc pt. a face boiaua picantã ( pimenta-de-caiena) sau paprika.

Chiar dacã ne " arde pe limbã" si "ne dau lacrimile" ardei iuti au calitãti medicinale:

* Sunt bogati in vitaminele A,B1, B2,C, Esi niacina;

*Previn infartul deoarece au efect vasodilatator

* Sunt antioxidanti pt. cã încetineste îmbãtrânire timpurie si sunt anti-inflamator

*Previne cancerul: de prostatã de exp

* Ajutã la arderea caloriilor

*Contin mai multã vitamina C decât portocalele!!!

*Regleazã colesterolul

*antibacterian, antifungic, antireumatic...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise