Spalati aripioarele, zvantati-le cu hartie absorbanta si condimentati-le cu un baitz preparat din: miere, o lingura ulei, 2 catei de usturoi zdrobiti, boia, curry, chili, piper si putina sare. Lasati-le cel putin 10-15 minute, apoi puneti-le intr-o tava sau intr-un vas de sticla termorezistenta cu tot cu baitzul, adaugati restul de ulei, cateii de usturoi taiati felii, frunzele de dafin, felii de ceapa si morcov, felii de mar si si bastonase de telina. Adaugati 1 litru de apa, frunzulite de patrunjel si peperoni taiati in bucati mai mari. Pudrati deasupra cu boia, cimbru si chili.
Dati la cuptorul preincalzit, la foc mic, 30 minute. Stropiti din cand aripioarele cu sosul din vas, adaugati vinul, dati focul la mediu si mai lasati 15 minute, sa se rumeneasca frumos.
Asezati pe farfurii cate 2-3 aripioare, peperoni, usturoi si legume din tava, decorati cu sos din tava si frunzulite de patrunjel.
Se pot servi ca atare, cu diferite garnituri sau salate. Pofta buna.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii