Aripioare prajite cu pesmet, garnitura de cartofi prajiti si pasta de usturoi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Aripioare prajite cu pesmet, garnitura de cartofi prajiti si pasta de usturoi

Ingrediente

  • O casoleta de aripioare proaspete
  • 1kg de cartofi rosii
  • o punga de pesmet
  • doua capatani de usturoi
  • o legatura de marar
  • o lingura de ulei
  • doua linguri de apa minerala
  • o lingurita de otet
  • 200 gr de smantana
  • sare si piper.

Mod de preparare

Aripioarele se spala si se curata bine eliminand varful, le dam prin pesmet (in felul acesta carnea ramane mai alba iar pentru amatorii de pielita crocanta e un deliciu), si le punem in tigaia incinsa ,dar la foc mic. E bine sa le prajiti cu baza mare spre exterior (acolo este carne mai multa), le intoarcem si pe partea cealalta si cand sunt rumenite le scoatem, le saram si le acoperim. Binenteles ca in acest timp curatam cartofii, si ii prajim in alta tigaie. Usturoiul se curata , se zdrobeste intr-un vas si se pune o lingurita de sare, una de piper si o lingura de ulei , se fraca bine dupa care se pune lingurita de otet si apa minerala si se freaca in continoare pana obtinem o pasta, apoi punem smantana si mararul si amestecam bine( il punem la frigider pana il servim). Totul se serveste alaturi de o salata de varza rosie P.S. Aceasta reteta este pentru gurmanzi, dar eu am o vorba , Incearca , Gusta, Savureaza dar nu abuza. Fitii nebuni dar buni!.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise