autor:

Fara foto

» » Prajituri

Baclava

Autor: adelina cruceru (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: adelina cruceru (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
250-300 g foi de placinta, 150 g margarina, 250 g miez de nuca, 1 lingurita scortisoara, 200 g zahar, 120 g miere, 150 ml apa, 1 lingurita esenta de vanilie sau apa de flori

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 20 min

40 voturi

Mod de preparare

Daca aveti foi congelate scoteti-le cu cel putin doua ore inainte de a va apuca de lucru. Foile se impart in 3 parti egale. Nucile se macina in masina de biscuiti, dupa care se amesteca cu scotisoara. Nucile se impart in 2 parti egale.


Se incalzeste margarina.


Se ia o foaie, se pune in tava si se unge, se pune urmatoarea foaie, se unge si tot asa pana se termina prima treime de foi. Peste foi se pune jumatate din nucile macinate. Pastrati pentru suprafata foi intregi.


Se aseaza peste nuci foile (a doua treime) repetand operatia facuta cu prima treime.


Se presara a doua jumatate de nuci macinate.


Se acopera cu ultima treime foile unse.


Se acopera ca sa nu se usuce si se da la frigider 30-45 de minute.


Se aprinde cuptorul la 350AF.


Se scoate tava din frigider si se trece la portionarea baclavalelor.


Se taie dupa preferinta: dreptunghiuri, patrate, romburi, etc.


Se da la cuptor aproximativ 25 de minute pana se rumeneste frumos.


Intre timp se face siropul.


Se ametesteca apa cu zaharul intr-o craticioara la foc mic. Dupa ce au dat in fiert de adauga mierea, lasand compozitia sa dea din nou in fiert. Dupa ce a inceput din nou sa fiarba se adauga vanilia, eventual rom sau apa de flori.


Se toarna siropul fierbinte peste baclavaua abia scoasa din cuptor, eventual, cu ajutorul unui mic polonic.


Se servesc reci.
Retete
Alte retete din Prajituri

Baclava de casa

Se topeste untul si se imparte in 2 cani. Se bate albusul separat cu 10 linguri de zahar si un praf

17 voturi    15 comentarii
25 min
Prajituri

BACLAVA

Se unge o tava cu untul sau margarina, se pune o foaie de foietaj, se pune nuca amestecata cu 100

20 voturi    17 comentarii
1h
Prajituri

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    iulia (Maestru bucatar) , 01 decembrie 2011

    Am facut reteta si a iesit o baclava minunata.Am mai adaugat alune de padure si migdale care i-au dat o aroma placuta :)

  • Arif

    Arif (Chef de cuisine) , 11 martie 2009

    Extraordinara reteta.

  • Arif

    Arif (Chef de cuisine) , 11 martie 2009

    Super reteta,explicata bine.Prima reteta de baclavale care mi-a iesit.Nota 10 si multumim pentru reteta Adelina.

    • Fara foto

      claudia murgu (Maestru bucatar) , 29 mai 2008

      este o superrrr prajitura

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h 20 min

40 voturi

Ingrediente

  • 250-300 g foi de placinta
  • 150 g margarina
  • 250 g miez de nuca
  • 1 lingurita scortisoara
  • 200 g zahar
  • 120 g miere
  • 150 ml apa
  • 1 lingurita esenta de vanilie sau apa de flori

Raporteaza reteta

Retete
de adelina cruceru

supa crema de sparanghel

Sparanghelul se curata, se spala si se taie varfurile (2-3 cm.), care se fierb intr-un vas separat

3 voturi    2 comentarii
30 min
Supe de legume

Supa crema de urzici

Se curata ceapa si se pune intr-un litru si jumatate de apa rece la fiert impreuna cu sarea. In cateva

1 vot    2 comentarii
30 min
Supe de legume

Trandafir din mar cu crema

Se curata un mar de coaja. Aceasta sa fie intreaga la decojire. Se face frisca din lapte, se mixeaza

4 voturi    1 comentariu
20 min
Spume si creme dulci

iulia (Maestru bucatar)

Am facut reteta si a iesit o baclava minunata.Am mai adaugat alune de padure si migdale care i-au dat o aroma placuta :)



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura Televizor

Prajitura Televizor

Pandispan Separam albusurile de galbenusuri . Galbenusurile le frecam cu uleiul pana devin ca o crema fina. Albusurile le punem in

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Prajituri
Cheesecake cu mac si confit de lamaie

Cheesecake cu mac si confit de lamaie

BLATUL: -Se pregătește o tavă rotundă de tort cu fund detașabil (Ø= 25 sau 26 cm) și se îmbracă cu hârtie

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse